Angína. Co s tím?

26. lis 2022

Zdravím, třeba má někdo nějakou zkušenost, jako malá jsem trpěla na anginy pak to přešlo, teď po druhém porodu jsem během 3 měsíců mela atb 3x a teď to vypadá, že se mi rozjíždí opět a já už nechci jít k MUDr pro další atb. Nikdy mi nic jiného není než to, že mě bolí hodně v krku a mám tam čepy. Co s tím?

zmrzlinka
26. lis 2022

Nechat se vyšetřit na ORL.Eventuelne odstranit mandle....

neomenia
26. lis 2022

Může být virová jen. To odliší jedině výtěr .

betthany
26. lis 2022

muže to znít hloupě, ale doporučuji vyměnit kartáček na zuby!🙏🏻 a vyndavat krční mandle opravdu nedoporucuji.

levandule_k
26. lis 2022

No mě na ORL lékař říkal, že někteří pacienti si čepy z krku vyndají sami, že už s tím ani nikam nechodí...

leiladelly
26. lis 2022

Posílit imunitu celkově, lokálně, při větší frekvenci angín je indikovaná tonsilektomie. Každopádně, pokud Ti začíná angína, budeš antibiotika potřebovat, mohlo by dojít k poškození dalších orgánů při neléčené angíně ☹

camillaq
26. lis 2022

Měla jsem něco podobného. V dětství jsem trpěla na afty, měla jsem je skoro pořád. Časem jsem přišla na to, že je mám když sním rajčata. Postupně to vymizelo. Po prvním porodu se mi afty začaly zase dělat . Bylo to několik měsíců a zase to vymizelo. Mandle bych si vyndavat nenechala. Kolem 20 let, jsem trpěla na bolesti v krku, čepy, bylo to pořád dokola. Na ORL mi řekli, že mám chronické zánět a nejlepší by bylo je vyndat. Nasadila jsem vitamíny, postupně to přešlo a mandle mám pořád.