Ahoj holky, potřebuji zkrátit pobírání rodičovského příspěvku. Budu potřebovat nějaký papír z práce o mém ( bývalém pracovním) příjmu? Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou. A co manželův nynější příjem (OSVČ)?
A ještě poslední otázka. Mám si to nějak dopředu propočítat , nebo stačí, když jim tam řeknu, o kolik měsíců to potřebuji zkrátit?
Nerada bych šla na úřad dvakrát. Díky MOC!
Dopredu pocitat nic nemusis, oni ti pomuzou
@makronka222 Nebo taky nepomuzou, neni to jejich napln prace...
@makronka222 jaktože je maximum 34000, když maximální mateřská je 40800? Myslela jsem, že rodičovský příspěvek může být do výše mateřské...
@jatva Druhá polovina článku https://www.penize.cz/rodicovsky-prispevek/4026...
@kejt29 Protože to byla poslední částka a k tomu připočetli i poslední nevyplacené peníze, které už nedosahovali plné výše řádně pobíraného RP. Proto ta poslední obvykle býva vždy vyšší. Ale strop standardního RP je 32.640 Kč.
@barchen to nie je doveryhodny zdroj. Tuna je info 40tis. https://www.aperio.cz/rodicovsky-prispevek-rp/
Ja tam byla jednou na prodlouzeni a to mi rekla castku, ktera mi zbyva a sama jsem si spocitala kolik budu mesicne. A kdyz jsem kratila rekla jsem kdy mam termin porodu a ona sama mi to vypocitala. A chtela po me jen OP a vyplnit nejaky papir. A rikala ze mi to prijde jeste postou do schranky. Tot vse.
Pokud jsi byla na PPM tak vyse rodicaku muze byt i do vyse PPM ale ne vic jak 34k, max 70% platu. Tvuj denni vymerovani zaklad ze socky uz davno na pracaku maji (pri zarizovani PPM nebo RP si ho musela predlozit nebo tva ucetni poslat) takze tam jen prijdes a zazadas o navyseni, pani ti rekne o kolik max muzes. Pokud to chces pres chlapa, tak musi jeho ucetni vyplnit papir (dava se napr i pri nemocenske, bude vedet) o vysi jeho prijmu rok zpetne. Pak se to odevzda na socce, kvuli dennimu vymerovacimu zakladu - a do 30dnu prijde od nich dalsi vyplneny papir, se kterym pujdes na pracak a nechas tam zmenit vysi RP, s tim vymerovacim zakladem otce. Maji na to pak opet 30 dni, nez to poslou uz navysene.