Ahojky holky.Potřebuji poradit.Zrovna vyplňuji žádost o PPM a zasekla jsem se nad :Naposledy jsem vykonávala zaměstnání dne (tam mám napsat co když přecházím na druhou mateřskou z rodičáku?)a Naposledy jsem osobně vykonávala samostatnou výdělečnou činnost dne(to asi napíšu ten poslední datum dne co jsem byla v práci před první mateřskou že?) Prosím poraďte 😁
@j.a.n.i já právě u prvního to vyplňovala v práci,takže myslíš,že tedy stačí jim to přinést s tím,že bych tam napsala jen datum kdy nastupuji na mateřskou,podpis,datum a toť vše?🙂
Řekla bych, že ano.🙂nebo zkus zavolat do práce 🙂
Jo, neres to, u zaměstnanců se to nevyplnuje, je to jen pro osvc a cizince.
@j.a.n.i tak aspoň že tak.Moc děkuji 😊
@j.a.n.i ono to vypada, ze maji novy formular....dva dny zpet jsem ho dostala a mam pocit, ze ten puvodni vypadal jinak prave s tou poznamkou, ze je to pro osvc/cizince - ted je to rozdelene na dva radky bez poznamky pod carou....zkusim to vyfotit, ale uz jsem jich par pomahala vyplnit a co si pamatuji, tak to vypadalo trochu jinak
A jestli uz je dele v provozu, tak se omlouvam, videla jsem ty puvodni prave s tou poznamkou pod carou vzdy 🙂))
@veruvlv já tenhle vyplňovala i v roce 2020 u prvního dítěte.
@veruvlv proto mi bylo divné,že to holky vyplňovat nemusely.Poradíš prosím tedy co tam napsat u toho naposledy jsem vykonávala zaměstnání a naposledy jsem vykonávala samostatnou výdělečnou činnost (jak jsem to psala v úvodu)?🙂
@autor - ono totiž skutečně na tom předtím formuláři je ta zázračná věta, že to platí pro cizince/OSVČ...takže je možné, že ho holky měly ještě ten formulář 🙂 já jsem to teď konzultovala s OSSZ (neb třetí PPM navazující) a slečna/paní teda byla celkem ochotná a dohledala mi, kdy jsem nastoupila na tu první PPM a den předtím jsem ještě byla v práci 🙂 takže píši tento den a dyžtak si to opraví. Horší je, že jsem ji pak zmátla řádnou dovolenou, která byla v průběhu čerpána, protože ta byla souvisle čerpána a to si nebyla jistá, co vlastně teda uvést 🙂 ještě zkusím tady jednu konzultaci 🙂
@veruvlv dobře.Moc děkuji, kdyžtak bych si taky zavolala,kdy jsem nastupovala🙂
Tak dnes se mi podařilo najít vyplněnou kopii z první mateřské.Jen je tam napsané "Naposledy jsem vykonávala samostatnou výdělečnou činnost ((zaměstnání) dne":.......a v té novější verzi je..."Naposledy jsem vykonávala zaměstnání dne".....a pak ještě "Naposledy jsem osobně vykonávala samostatnou výdělečnou činnost dne".....Tak myslíte,že tam mám napsat u obou stejné datum?
A ty jsi zamestnanec i osvc nebo proc chces vyplnovat oboji?
@j.a.n.i NN normálně zaměstnanec.Spíš mě zmátlo že ve starší verzi jen to napsané "2v1" a v té současné je to rozepsané zvlášť
Zas nejaky blbec vymyslel novy fotmular, ovšem jelikož se v zakonech nich nemenilo, tak je to stale podstatné jen pro cizince a osvc.
@j.a.n.i na stránkách ale mají,že si to má vyplnit budoucí maminka
Tak mam info primo z ossz - pokud je to retezovka (navazujici PPM na RD, RP) - nema se tam vyplnovat nic 😂👍 aspon tady u nas nic nechteji
@veruvlv a z kterého kraje jsi?🙂
Já tam nic nepsala, vyplnili to v práci.🙂Taky jsem přecházela z rodičáku na mateřskou 🙂