Maminky chci se zeptat zda některá nevíte zda je možné pobírat podporu v nezaměstnanosti a zároveň rodicak do 4 let věku dítěte soucastne? A pak kolik je možné čerpat nejvyšší castku z rodicaku?
@veruuu_kubesovic Ale lze.
@veruuu_kubesovic Lze to fakt..
@clarres Jo jde to, castka bude prvni dva mesice cca 4tis dalsi 2 mesice cca 3500tis a zbytek doby 3tis.
Nejvyssi castka z rodicsku.pokud si nemela PPM je 10tis pokud bys chtela vic jde to pres zamestnaneho chlapa. Pokud si narok na PPM mela tak je to zhruba do vyse te materske.
Holky jen jsem narazila na nějaký online formulář na stránce ministerstva, můžu to vyplnit online nebo se musí na úřad?
https://www.mpsv.cz/-/zadost-o-rodicovsky-prisp...
@jjasmina Online to vyplnit muzes, ale abys to mohla i online poslat musis mit datovou schranku. Jestli ji nemas, tak si to vyplnit online muzes ale musis to vytisknout a stejne tam dojit.
@leniczka23 Tak já tam raději zajdu, děkuji
@jjasmina Ale jestli mas moznost vypln sinto a vytiskni..ja tam.diky tomu stravila 2 minuty.
@sebinka123 To neni pravd ale..I zena na RP muze chtit hledat zamestnani a pokud je bez prace ma na podporu narok..Poprosim te teda o konkretni paragraf.
@sebinka123 Napiš paragraf, který tento souběh zakazuje, jinak normálně lžeš. A jestli fakt pracuješ na UP, tak je to hodné smutné a měl by si to tu přečíst nadřízený a vyvodit z toho důsledky.
@j.a.n.i presne tak..ja doufam ze to tak neni, protoze se s tim setkavam v.posledni dobe dost casto ze ani urednice nevedi, a to je strasny.
@sebinka123 nasla jsem jen za c. pobírá peněžitou pomoc v mateřství v době před porodem a 6 týdnů po porodu. Muzes mi prosim konkretne napsat kde to tam najdu.
@sebinka123 Takhle..mas mylne informace..ja stoprocentne vim ze to jde. Pletes si terminy.
@sebinka123 Ne nepracuju a opravdu si nemyslim, ze to musim vedet jen kdyz na UP pracuju. Ty tam pracujes a pritom sama nevis.
https://www.spolcest.cz/obcanska-poradna-jm/int...
A když je žadatelka o práci, registrovaná na úp a zároveň jí běží rodičák, má nárok na podporu i když je na “neschopence”?
Rozumove me to prijde taky jako blbost,aby nekdo,kdo pobira rodicovsky prispevek na dite, jeste bral podporu..vzdyt ten rodicak je prave na vykryti vykyvu prijmu pro zenu. To by si moje kazda druha kamoska,ktera dostala vypoved v dobe rodicaku,mohla.dojit taky. A neberou to....Ale.kdo vi,ja tohle teda nikdy resit nemusela....
@drep Ne to urcite nejde.
To prostě nejde, buď pobíráš rodičák a nebo podporu v nezaměstnanosti, obojí nelze...
Rodičák je 300tisíc, vydělíš měsíci do kterých chceš být prckova věku doma a máš výslednou čásku...