Přivýdělek na RD a další MD

barumat
3. únor 2017

Ahoj, asi už mám celkem jasno, ale pro jistotu se raději ptám. Momentálně jsem na RD s prvním dítětem. Naskytla se mi možnost přivydělat si ve služebním poměru (tj. normální pracovní poměr, ale podle služebního zákona, nicméně by to mělo mít režim jako normální PP) na čtvrt úvazku, není to můj původní zaměstnavatel. Co jsem tak pozjišťovala, tak u druhého dítěte by se mi mateřská počítala z vyměřovacího základu za posledních dvanáct měsíců před nastoupením na novou MD s tím, že pokud bych přivýdělek měla u původního zaměstnavatele, vzalo by se jako vyměřovací základ to, co by pro mě bylo výhodnější, tj. předchozí základ. Jenže když půjdu "jinam", nevyhnu se tomu, aby mi výši příspěvku na MD neurčili jen z toho přivýdělku. No a to je ten kámen úrazu. Přivýdělek by mi hodil cca 6000 měsíčně. Druhé bych chtěla mít cca až první budou tři, tj. za zhruba dva roky. Tj. za tu dobu vydělaných nějakých 140 000, ze kterých bych reálně viděla tak sto, protože dost bych taky projezdila, atd. První mateřskou jsem měla fakt královskou, 22 000 a nějaké drobné. Z přivýdělku by mateřská byla almužna - nějaké čtyři tisíce a pár korun. Takže to, co bych si za tu dobu vydělala, bych zase ztratila na té další mateřské, plus by to asi ovlivnilo i další rodičák (nemohla bych si asi určit na jak dlouho atd.) a ve výsledku bych strávila hodně času od dítěte a nula od nuly by pošla. Co se chci zeptat
1) pochopila jsem to celé správně?
2) nezapomínám na nějakou dírku v zákoně nebo nějakou blbost?
Protože když nad tím přemýšlím, vyjde mi prostě nejlíp se na výdělek vykašlat a zůstat doma.

j.a.n.i
4. únor 2017

@barumat Pokud ti stále trvá původní pracovní poměr, tak máš stále nárok na mateřskou z něj. Akorát tedy pozor na to, že u toho služebního poměru musíš mít souhlas s tím, že můžeš mít ještě další pracovní poměr jinde.

barumat
autor
6. únor 2017

@j.a.n.i Díky moc 🙂

spulinek87
Odpověď byla odstraněná
Zobraz