Přídavky na děti. Budu mít na ně nárok, když mi byla vyplacena nevyčerpaná dovolená?

tedynka
3. zář 2023

Prosim o radu. Od dubna 2023 jsem na RP. Spocitala jsem si, ze v dobe do budu na RP mame narok na přídavky na deti, ale v mesici duben, květen a červen mi byla ze zaměstnání vyplacena nevybrala dovolen za rok 2022. Pocita se i tento příjem do rozhodne částky zda je ci neni narok na přídavky? Dekuji

areh
3. zář 2023

@tedynka je to příjem ze zaměstnání, takže ano, počítá.

tedynka
autor
3. zář 2023

@areh Dekuji za odpoved. A jak je to prosim s dokládáním příjmu za čtvrtletí, kdyz mam tedy narok na pridavky za mesice zari, říjen a dal? Doložim tedy ted v zari mesice červen, červenec a srpen?

petbem
5. zář 2023

@tedynka počítá se čistý příjem do celého čtvrtletí. Pokud Vám pak vyjde průměr za 3 měsíce v daném čtvrtletí nižší než rozhodná částka, nárok mít budete.
Takže nevadí, když v nějakém měsíci příjmy přesáhnete, pokud se pak vejdete do průměru za čtvrtletí.

bertik20
5. zář 2023

@tedynka doloží se červene, srpen a září a musí se to strhnout doložit do konce října👍

nikinoo
5. zář 2023

@bertik20 a co se stane kdyz nwstihne a poslu o mesic pozdeji?

bertik20
8. zář 2023

No pokud přídavky už pobíráš a nestihneš doložit do konce října příjmy za 7/8/9 měsíc, tak ti je stopnou, dokud nedoložíš.