Dobrý den, prechazela jsem z rodicaku na rodicak s tim ze nárok na materskou nemam. Po narození malé jsem volala na socialku a tam mi bylo oznámeno ze jsem se vesla do ochraně lhůty takze mi materska bude zpetne vyplacena. Ptám se tedy, pokud se mala narodila 1.8. 2020 a první materska mi byla vyplacena 1.9. Zpetne od 24.6. Musím tedy vracet to co jsem dostala na 1. Syna do toho srpna ?
Popřípadě ma někdo zkušenosti s tim jak chce pracovní urad peníze vrátit jestli to musí být jednorazove zaplaceno nebo jsou schopni vyhotovit splátkový kalendář.?
@jaja01k opravdu to tak lze? Bylo by to fajn. Ted jsem se ještě docetla ze to resi policie, protože neznalost zákona prý neomlouvá a prý to je úřední podvod. Je to tak? Já to proste jen nevěděla 🙈🙈
odepis jim, ze zadas o zapocteni k rodicaku, co ti je nyni vyplacen a dal to neres
Stalo se mi to samé,jen s neschopenkou a to jsem před i po porodu byla několikrát na sociálně i pracáku, abych to měla správně. Musela jsem vracet
@teeerez to mam trochu složitější, jelikož manzel pracuje v Německu a první rok mi budou vyplácet rodicak tam :/ tak uvidíme, snad to ale nebudou chtít najednou protože to nejspis nebude úplně mala částka
@sayast a musela ste vracet vse najednou? Obávám se že částka bude poněkud vyšší jelikož mi materska byla vyplacena zpetne cca 2 mesice
@daniela1225 bylo to asi 12 tisíc a vracela vše najednou. Ale peníze jsem měla a neřešila jinou možnost
@daniela1225 Tak když ti prisls ta mazetska zpetne, tak to proste zsplatis z ni, ne?
@daniela1225 Ano, rodičovský příspěvek na syna budeš muset vrátit. Můžeš se na ÚP domluvit, že ti to odečtou z rodičáku na dceru a vracet nic nebudeš.