Zdravim vsechny. Mam takovy dotaz, zda nekdo nemate aktualni zkusenost. Blizi se mi porod. Nyni nemam narok na PPM, do terminu porodu budu mit odpracovanych 265 dni ( TP 24.4.). Znama mi poradila,ze pokud nastoupim 6.tydnu pred porodem na neschopenku a lekar mi ji protahne na par dni po porodu,tak mi narok na PPM vznikne. Mate s timto nektera zkusenost? Dekuji predem za rady 🙂
Dela na socce,tak bych cekala ze tomu rozumi 😒
@doufinkaaa Jako fakt??? Tak to bohužel neni. Pokud nemáš nárok na mateřskou, tak nastoupis 6 tydnu před TP na nemocenskou a budes na ni do konce sestinedeli.
třeba se to vyřeší samo a miminko si dá s narozením na čas, chybí ti fakt jen kousek 😉
ale asi blbost, vzhledem k výše napsanému ☹
@xpila Me se to taky prave moc nezdalo,tak jsem si rikala,ze se jeste zeptam tady,jestli nekdo nema primo zkusenost 🙂
@blahova_andrea no, asi ano. Kdyz se to pocita 6 tydnu pred terminem ☹
@doufinkaaa Ano, je to blbost, ta doba je tam stanovená právě tak, aby to už nešlo stihnout zaměstnáním se už jako těhotná. A s tou neschopenkou je to jak píše @xpila ty na ni opravdu 6 týdnů před TP nastoupíš a budeš na ni až do konce šestinedělí a pak přejdeš na rodičák a díky té neschopence si budeš moct rodičák volit až do 7600,-
Holky, vsem dekuji za uzitecne rady. Alespon nebudu vypadat jako pitomec 🙂
@doufinkaaa To ti poradila špatně. Nárok se posuzuje k datu nástupu na mateřskou, který je nejpozději 6 tydnu před termínem.