Peněžitá pomoc v mateřství až týden po porodu

doufinkaaa
8. bře 2017

Zdravim vsechny. Mam takovy dotaz, zda nekdo nemate aktualni zkusenost. Blizi se mi porod. Nyni nemam narok na PPM, do terminu porodu budu mit odpracovanych 265 dni ( TP 24.4.). Znama mi poradila,ze pokud nastoupim 6.tydnu pred porodem na neschopenku a lekar mi ji protahne na par dni po porodu,tak mi narok na PPM vznikne. Mate s timto nektera zkusenost? Dekuji predem za rady 🙂

xpila
8. bře 2017

@doufinkaaa To ti poradila špatně. Nárok se posuzuje k datu nástupu na mateřskou, který je nejpozději 6 tydnu před termínem.

doufinkaaa
autor
8. bře 2017

Dela na socce,tak bych cekala ze tomu rozumi 😒

xpila
8. bře 2017

@doufinkaaa Jako fakt??? Tak to bohužel neni. Pokud nemáš nárok na mateřskou, tak nastoupis 6 tydnu před TP na nemocenskou a budes na ni do konce sestinedeli.

blahova_andrea
8. bře 2017

třeba se to vyřeší samo a miminko si dá s narozením na čas, chybí ti fakt jen kousek 😉

blahova_andrea
8. bře 2017

ale asi blbost, vzhledem k výše napsanému ☹

doufinkaaa
autor
8. bře 2017

@xpila Me se to taky prave moc nezdalo,tak jsem si rikala,ze se jeste zeptam tady,jestli nekdo nema primo zkusenost 🙂

doufinkaaa
autor
8. bře 2017

@blahova_andrea no, asi ano. Kdyz se to pocita 6 tydnu pred terminem ☹

j.a.n.i
9. bře 2017

@doufinkaaa Ano, je to blbost, ta doba je tam stanovená právě tak, aby to už nešlo stihnout zaměstnáním se už jako těhotná. A s tou neschopenkou je to jak píše @xpila ty na ni opravdu 6 týdnů před TP nastoupíš a budeš na ni až do konce šestinedělí a pak přejdeš na rodičák a díky té neschopence si budeš moct rodičák volit až do 7600,-

doufinkaaa
autor
9. bře 2017

Holky, vsem dekuji za uzitecne rady. Alespon nebudu vypadat jako pitomec 🙂