Dobrý den,
ráda bych se zeptala na jednu věc, na kterou marně hledám odpověď už asi měsíc. Pokud bych otěhotněla na rodičáku ( už jsem čtvrtým rokem ), ale po jeho skončení bych měla nastoupit do práce, protože porod by byl až dlouho po ukončení RP a dostala bych neschopenku, tak bych měla nárok po skončení RP na pobírání nemocenských dávek nebo ne? A na PPM taky? A může mi doktor vystavit neschopenku jěště když jsem na rodičáku nebo až první den po jeho skončení?
Moc moc děkuju za odpověď, mám z toho hlavu jak pátrací balon.
Esuska 🙂
mikca,
moc moc děkuju za odpoVěď, jsi zlatíčko, protože na PSSZ mi nebyli tohle takhle jednoduše říct, jen mleli nějaké paragrafy, což mi je na dvě věci, když se v tom nevyznám. Akorát ta paní tam mi říkala, že prý neschopenku mi může doktor vystavit i když jsem na rodičáku akorát pokud ho budu mít , tak mi nepůjde nemocenská. Ale to by nakonec mohla vědět i ta doktorka. 🙂 Hlavní je, aby mi to vyšlo a byla jsem opravdu těhotná. 😀
Dobrý den,mám problém,nevím jestli bych mohla jít na nemocenskou,kdyz jsem tet onemocněla potom co jsem dala v práci výpověd.Ukončeno to mam 30.9.Takže do konce mněsíce od 1.10.už tam nepracuji.Ale byla jsem zaměstnana pod pracovní agenturou a nevím jestli mám nějakou ochrannou lhutu jako u normálního zaměstnavatele.V práci bylo hodně nemocnych lidí a tet to dolehlo i na mně.Tak nevím...
esuska, jestliže máš stále zaměstnavatele, tak když budeš těhu z druhým dítětem po skončení rodičáku, tzn že nestihneš porodit druhé dítě do konce rodičáku na první, tak ti může dnem nástupu do práce vystavit mudr neschopenku. a budeš dostávat nemocenskou..na RD dovoléne se neschpoenka nepíše....podmínky je že musíš být ale zaměstnaná..píšeš že jsi čtvrtým rokem na rd..takže zaměstnavatel ti již není povinnen držet místo a může tě vyhodit..samozřejmně ne na té neschopence..to už ne....snad je to srozumitelné 🙂