Zdravím, prosím vás chtěla bych vás poprosit o radu mám nárok na mateřskou? Od 16.11.2015 jsem zaměstnaná a pracovní poměr stále trvá. V květnu sem kvůli rizikovému těhotenství odešla na nemocenskou tudíž mám odpracováno 7 měsíců pak nemocenskou 5 měsíců. Počítá se nemocenská do těch dní co potřebuji? Mám z toho hlavu jak pátrací balón
Ano, počítá. Mateřskou dostaneš. Už bys na ní mohla být teď, jestli jsi opravdu 35tt.
@nutricnihodnota děkuji moc
Můžu se jen zeptat, kdo vám řekl, že nárok nemáte? Nechápu, proč někteří lidi těhotné takto stresují ☹(( Lékař vám měl 6 týdnů před TP ukončit nemocenskou a vydat potvrzenou žádost o mateřskou.... Myslím, že nejste jeho první pacientka s nemocenskou v těhotenství.
@lucka152 ja take ne a jsem z toho jelen.
Ale informovala jsem se.
Pracovala jsem u zamestnance kde jsem se pomalu chodila bat do prace jaky to byl stres...za 5 mesicu jediny den volna ( v dubnu vyla svatba) a kvuli nemu tadna svatebni cesta jen jeden den volna s trhl mi 2000... tak jsem sla marodit a zjistila ze cekame miminko. Tudis na tyzikove pac bych o to mimi stresem mohla prijit kvuli nemu. Nicmene mam smlouvu na dobu neurcitou a vse jsem si na zacatku dupla mit priznane. Odpracovano mam pouze 5 mesicu
@marketaryzi nestresuj se mela jen spatne info 🙂
@helca242 no právě, už přišla o peníze za minimálně 1 týden mateřské...
Ano me bylo recno jit 8 tydnu pred porodem. Tak na nic necekejte a jdetr si to vyridit. I kdyz dnes patek a urady do 12..... takze v pondeli na nic necekjte a bezte 🙂
Neni vubec zac. Od rohoto jsou prece forka na modrem konicku 🙂
A nemusí mít odpracováno 270dní? 5měsíců je cca 150dní..
Ja slysela ze se do toho pocita i nemocenska...
@hop_ita Ale ona je stále zaměstnaná. Ta nemocenská se do toho počítá taky.
@hop_ita Ne, mateřská se počítá z toho samého, z čeho se vypočítává nemocenská.
Takze kdyz jsem po dobu 5 mesicu brala plat 20 000 kc cisteho a pote otehotnela a sla.marodit je mi schopen nekdo vypocitat kolik dostanu materskou?
Holky je potřeba být zaměstnaná 270 dní PŘED nástupem na MD.
@helca242 Vyšlo mi nějakých 15 700,-
Ok mockrat dekuji.
Nevedela jsem z ceho to pocitat kdyz vlastne od zacatku tehu jsem marod. Dekuji moc
@nutricnihodnota mockrat dekuji.
Nevedela jsem z ceho to pocitat kdyz vlastne od zacatku tehu jsem marod. Dekuji moc
Snad nebude vadit,když přidám svůj dotaz,nárok na MD mám,ale nevím si rady z nemocenskou a nedaří se mi založit novou diskuzi.Děkuji
Dobrý den,mohl by mi někdo objasnit nemocenskou a jak to je?Po dnešní kontrole na ní v pondělí nastupuji,na nemocenské jsem byla naposled před 11lety u prvního syna,u druhého jsem byla doma ,nevznikal nárok a momentálně absolutně netuším co a jak.V pondělí odevzdávám lístek zaměstnavateli..stále to je,že první 3dny nic,pak nějaké dny zaměstnavatel a zbytek OSSZ?A jak je to s vycházkama,dostanu je hned,jde žádat o celodenní?Popřípadě víkend mimo domov u rodiny.TP mám 23.2.tak se chci zeptat taky kdy a jak ukončit nemocenskou nahlásit nástup na mateřskou?Moc děkuji
Děkuji,me právě šéf tvrdil,ze zaměstnavatel s nemocenskou nemá nic společného už co se penez týče.Ty vycházky se hned zeptam dr.v pondělí,mam ještě 2deti a neumím si představit jak si těch 6hod rozdělit abych stíhala školku,skolu,krouzky,zapasy
K ruce nikoho nemám tak o to to bude složitější
@maminkafe nene první tři dny nic, ale pak tě platí 🙂 akorát jen za všední dny, víkendy zaměstnavatel neproplácí. Po 14dnech přecházíš na ossz a ti proplácí už i víkendy. Ty vycházky jsou naprd no :( jo a ta změna pobytu na víkend třeba prej jde, ale nevím sama jsem to nikdy nepotřebovala, ale prý to normálně jde.
Tak děkuji za odpovědi 🙂
Me bylo receno ze ano. Nicmene si pockam se zvedavostina komentare.
Jsem na tom dost podobne.