Ahoj, měla bych prosbičku pokud by někdo věděl a dokázal mi poradit. Do práce jsem nastoupila 15.9.2014 od té doby jsem byla zaměstnaná a dne 15.12 se mi stal úraz a šla jsem marodit. Ten úraz byl ukončen až 1.3.2015 a 2.3 jsem nastoupila zpět do firmy jenže mezitím se změnilo vedení a tím pádem jsem byla z bývalé firmy propuštěná a zároveň 3.3 jsem podepsala novou smlouvu s novým vedením. Jenže dne 11.3 jsem zjistila že jsem těhotná a nyní jsem ve 14.týdnu v práci zatím stále jsem. Včera za mnou byl pan ředitel a ptal se mě jestli nechci odejít na nemocenskou ale zatím to v plánu není akorát že mě poprosil abych v červnu na nemocenskou nastoupila že by nerad aby se mi v práci něco stalo (vyrábíme potrubí pro vzduchotechniku), já na to tedy přistoupila ale říkám si jestli budu mít nárok na Mateřskou nebo ne. Termín porodu mám stanoven na půlku listopadu a smlouvu mám na dobu určitou do konce roku. Děkuji všem kdo budou vědět za radu
Ano, budes. Splnila jsi 270dni nemocenskeho pojisteni. Ja jsem zamestna od 3.3.14 a na rizikove jsem nastoupila 3.12.14. A mezi tim jem byla i na osetrovacce s malym. Zavolala jsem si na linku socialky(placenou) co oni maji primo na to a pani rikala, zese otoho vejdu,ze se do toho pocita i nemocenska, protoze jsem po dobu nemocenske zamestnana a tim padem i nemocensky pojistena.
@anetpierowska to by bylo vážně super kdyby to tak bylo. Taky jsem přemýšlela že zavolám na ČSSZ
Call centrum nemocenského pojištění vyřizuje dotazy veřejnosti a poskytuje informace o dávkách nemocenského pojištění (nemocenské, peněžitá pomoc v mateřství, ošetřovné, vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství) na telefonním čísle 571 811 081.
@anetpierowska děkuji moc jsi zlatá já si tam zítra zavolám až budu mít čas v práci 🙂
@nov.tere ja se take bala, protoze mi to nevychazelo, tak jsem si tam zavolala. A cca za 3tydny na ni nastupuji🙂
@anetpierowska tak to je super mě právě na jiných stránkách napsali že nemocenská se do toho nepočítá tak jsem právě nevěděla a radši jsem se chtěla zeptat i jinde 🙂
Vikedy i svatky.🙂
Ahoj chtěla jsem se zeptat zda budu mít nárok na mateřskou jestliže mám pracovní poměr od 26.1.2015 a termín porodu mám v březnu 2016. Mám v plánu jít na nemocenskou ale nevím zda-li se mi to bude do mateřské počítat.
Dobrý den,obracím se k vám s dotazem,21.5.2015 jsem se vrátila do zaměstnání po mateřské dovolené,pracuji stále,,nedávno jsem zjistila,že jsem otěhotněla,do jakého měsíce musím pracovat abych měla nárok na PPM od zaměstnavatele,děkuji.Hanicová.
@j.a.n.i snad "stále zaměstnaná"? 🙂
@karlajasmine Jojo, to je dobrý překlep, ten se mi teda povedl 😀 četla jsem tvůj příspěk 3x, než mi došlo, co jsem tam napsala za blbost...
jsem stále zaměstnaná a ještě pracuji,ještě jsem těhotenství neohlásila,chtěla bych dělat tak do 3 měs.
Holky muzu se zeptat? Momentalne jsem na rodicovske s prvnim ditetem do 2 let veku a jelikoz mi skoncila smlouva jeste v tehotenstvi rada bych si nasla praci abych mela narok na materskou u druheho ditete a zajima me kolik dni musim odpracovat aby mi narok vznikl? Nekde jsem cetla ze 270dni vztahuje se do te doby i pripadne nemocenska pokud by prac.pomer stale trval? A je moznost pracovat na dpp ci dpc?
Ahojky. Narok mit budes 🙂