Dobry den chci se taky zeptat… vubec nevim jak to je.. od 1. Unora 2016 az do 31.ledna 2017 jsem byla zamestnana v jedne firme na dobu urcitou teda mam vlastne odpracovany rok v jedne firme (predtim jsem taky teda pracovala ale byla jsem i na urade prace) smlouvu mi prodlouzili ale ja tam nechtela pracovat a jeste jsem stihla onemocnet a marodila jsem jeste pod tou firmou i pres to ze uz mi skoncila smlouva. Takze jsem marodila do 10.2 a potom jsem byla doma 6 dni ale na pracak jsem nesla a 16.2.2017 jsem nastoupila do nove prace kde mam smlouvu na neurcito. Planuju mimco a ted v kvetnu 16. mi bude koncit zkusebni doba tudiz budu mit ted na neurcito. Chci se zeptat budu mit narok na dovolenou? Jsem uz zmatena. Prosim o radu. Kamaradka mi tvrdila ze musim otehotnet az po 180dnech abych mela narok na materskou ???? tak jak to teda prosim je?🙂
Ještě je tam podmínka že ochranná lhůta trvá tak dlouho,jako trvalo poslední zaměstnání ( takže teď by trvala necelé tři měsíce,naštěstí těhotenství ještě není)
Dobry den chtela bych se zeptat .Od 1.12.2014 sem byla zamestnana v jedne firme v roce 2.12,2015 sem odesla na neschopenku skrz. Tehotenstvy tam tehotne nechteji.
Na mateřskou sem narok mela,
Ale v 31.52016me uz skoncila smlouva a uz my ji neprodlouzily. Ale tet mam moznost se vratit spatky na polovycni uvazek ale chtela bych jeste jedno miminko tak se ptam mohla bych myt narok zase na materskou nebo uz ne.
Děkuji.
@anetaaad 180 dní je ochranná lhůta po skončení zaměstnání, do kdy musíš nastoupit na PPM, abys na ní měla nárok.
Nárok na PPM, je když máš za poslední dva roky 270 dní pojištění - více v odkazu.
http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davk...
Pokud budeš zaměstnaná a mít smlouvu na neurčito, tak budeš mít PPM.