Ahoj maminky. Jde mi o to ze byvala od brachy vsude vyklada jak ma materskou 7500 tisice... alimenty na 3 deti od 2 ruznych tatinku 7500 tisice a ona vsude vyklada jak si vydela v praci 15 tisic. Ja si myslela ze je limit kolik si muze vydelat kdyz je stale na materske.. teda pokud to nema nacerno a penize na ruku. Nebo se pletu? Nevim zda nemachruje.. ale kdovi v dnesni dobe. Ona momentalne zije s chlapem co ma v peci 3 ze svych 6 deti a on pobira duchod neco kolem 16 tisic... takze jako rodinka si uzivaji asi krasne. Existuje limit teda nebo si clovek muze vydelat extra kolik chce. Dekuji
Teda, z tebe ta přejícnost vyloženě kape. Žádný limit neexistuje, já si taky při RD vydělávám, na tom je něco špatně? Ony alimenty 7500 na tři děti nejsou žádný vejvar a je úplně jedno, od kolika tatínků je pobírá, a pokud mají v péči celkem 6 dětí - každý 3 svoje, tak to žádní milionáři nejsou.
K otázce - může si vydělat kolik chce. A já bych naopak viděla pozitivně že se snaží ..... nehledně na to, že částky které uvádíš na 6 dětí mně teda tak horentní jak si ty myslíš opravdu nepříjdou.
Na mateřské si může viděla kolik. Chce když pobírá dávky jako třeba na bydlení tak ne to už by neměla příspěvky
Taky pracuji na RD a vydělat si mohu kolik chci 🙂 přesně jak ostatní, je dobré, že se snaží pracovat a neni doma na zadku a nebrečí že nemá.
Tak je limit u mateřské dovolené? ... vím, že u jednoho z toho limit je. Je to stejné, jak s přivýdělky a úřadem práce...
@jamia ahojky prosim vas muzu se zeptat opravdu si muzu oficialne privydelat na rd kolik chci? mam nabidku jit delat do nemocnice akorat ted zjistuji jak to funguje s tou rd.dekuji moc za vase rady
@natyanicka Ano, můžeš.
@natyanicka Ano, můžeš.
dekuji moc 🙂
Můžete mi prosím poradit . Mám rodičák do listopadu 2016 a pracuji na půl úvazek v nemocnici .Kdybych do listopadu otěhotněla, tak bych asi musela jít na neschopenku( nemůžu těhotná pracovat na rizikovém pracovišti) a nevíte z čeho by se mi počítala ta neschopenka?
Ale z jakého příjmu? Z toho co jsem měla před otěhotněním? Nebo z toho příjmu teď od března -to je poloviční uvazek a pobírám rodičák pořád.
Říkám -od března na poloviční úvazek a smlouvu mám stejnou, jen dohoda o změně úvazku na 0,50
🙂 Asi tak
@vannilla až na to, že to není jejich problém, že zaměstnavatel je nemá kam přeřadit. Že se to tak dělá neznamená, že to tak je správně. Správně je požádat o přeřazení a nemá-li zaměstnavatel takové místo, zůstanou doma na základě tzv. překážek na straně zaměstnavatele. Navíc jsou ještě ke všemu hloupé - samy sebe obírají o peníze a ještě se omezují vycházkami, protože pokud jsou na překážkách, tak berou plný plat a nejsou žádné vycházky.
No spíš by nás přeřadili na ambulanci, kde by mi plat klesl o několik tisíc, každý den ranní-větší výdaje za benzín atd....A klesl by pak průměr o dost skrz mateřskou i pn.
@vannilla Když je nemají kam přeřadit, tak se jená o překážky na straně zaměstnavatele, tudíž bude doma za 100 % a bez omezení vycházkami.
@chicina I na mateřské si můžeš vydělat kolik chceš, jen nesmíš pracovat na tu samou smlouvu, ze které čerpáš PPM.
@alena86 Pokud by ti kvůli přeřazení klesl plat, tak stačí na sociálce požádat o dorovnání příjmů. Všechno má svoje řešení, jen o tom málokdo ví a málokdo se o to zajímá.
A PN se ti bude vypočítávat z polovičního úvazku.
@vannilla třeba do kantýny :D :D :D
Však malej má v listopadu 2 roky
Je možné mít během mateřské a rodičovské i několik DPP, třeba i současně?
Nezáviď... může si vydělat kolik chce. A jen tak mimochodem nemá mateřskou, ale rodičovský příspěvek.