Čerpání zbylé dovolené mezi MD a RD. Kdy tedy nastoupit na rodičovskou?

sima_k
23. říj 2024

Prosím o radu. Mám v práci zbylých 18 dní dovolené, mateřská mi končí dnem 19.11., kdy mám potom nastoupit na rodičovskou? Počítám tu dovolenou jen pracovní dny jako bych byla normálně v práci a nástup na RD tedy 14.12.? Bojím se, aby mi tam nevznikla nějaká mezera. Děkuji moc 🙂

j.a.n.i
23. říj 2024

@sima_k Ano, jen pracovni dny. A jinak to neres, prostě poradej v praci o vsechnu dovolenou a napiš, že návazně zadas o RD a oni uz si správný datum vyřeší.

sima_k
autor
23. říj 2024

@j.a.n.i Aha a o rodičák se žádá přes zaměstnavatele? Já myslela, že musím na ÚP nebo online právě

j.a.n.i
23. říj 2024

@sima_k Ne o rodicak se zada na up, ale ty si psala o rodičovské dovolené a o tu se zada zamestnavatele...
A jinak o rodicovsky prispevek miues pozadat bud od 20.11. pokud budes mit PPM menší než je zvoleny rodicak nebo od 1.12. nebo treba od 1.1, ale prostě krom te jedné vyjimky vzdy jen od 1.

sima_k
autor
23. říj 2024

@j.a.n.i uz chapu, moc diky za pomoc 😊

mysh_me
23. říj 2024

O rodicovsky prispevek si pozadej od nasledujiciho mesice, co ti skonci materska (nebo kdykoliv po tom). Nesmi tam byt soubeh s PPM, ale na nic jineho ti navazovat nemusi. A rodicovskou dovolenou si pozadej zamestnavatele po vycerpani radne dovolene, to si uz vyresi oni spravny datum, to taky s penezi od UP nesouvisi 🙂

j.a.n.i
23. říj 2024

@mysh_me No, úplně přesně tam souběh s PPM být může, pokud je v daném měsíci PPM menší, než ten rodičák. Ale pro jednoduchost bych taky žádala v každém případě od začátku dalšího, i kdyby ta PPM byla menší.

sima_k
autor
23. říj 2024

PPM mensi nebude, tak nebudu resit a dam od prosince 🙂 dekuju moc 🙂