Péče o tetování. Co dělat?

21. dub 2024

Ahoj, potřebuju radu. Včera jsem byla na tetování. Dostala jsem na to fólií s tím že si jí tam mám nechat týden. Že fólie je nějaká speciální a na tom bude držet. Že po týdnu to mám sundat a mám to mazat, nevystavovat slunci, sauna, bazén atd.
Jenže ta speciální fólie mi začala padat už včera v noci a dneska jsem si na to musela dát svoji klasickou potravinářskou fólií. Takže si jdu pro radu co s tím mám teď dělat? Můžu to už třeba umýt vodou a normálně mazat krémem. Nebo to mám nechat ještě pod tou potravinářskou fólií.. děkuji

samik2008
21. dub 2024

Nechávám max dva dny, umyju mýdlem a namažu.

autor
21. dub 2024

@samik2008 mě právě přijde ze mi to pod tou potravinářskou fólií začíná se pařit. Takže to nechávám do večera a umějí to vodou a vysušim a dám na to krém

nelly_strokova
21. dub 2024

Fólii jsem měla jen chvíli, jinak umýt vodou a namazat Bepanthenem plus.

samik2008
21. dub 2024

Nevím kdo ti poradil potravinářskou folii, ale ta se na to vůbec nedává 🫣

teryem
21. dub 2024

U prvního přes celá záda jsem měla folii jen když jsem odcházela ze salonu, že večer sundat a několikrát denně mýt a mazat... Druhé jsem dostala tu speciální folii, měla jsem ji nechat pět dní, pod ní se vytvořil ten výpotek, nebylo to hezký, ale prý je to pro to tetování dobré no... vydržela jsem to tedy čtyři dny, pak jen umyla mýdlem.. prý nemazat, že to není dobře..pak si vyber

verunnaj
21. dub 2024

Jemně omýt antibalteriálním mýdlem a bepanthenem na tetování

l_
21. dub 2024

Umyj antibakterialnim mydlem, opatrne osus a namaz necim na tetovani.. me vic nez bepanthen vyhovolala mast z dm na tetovani.. myj treba 3x denne a maz dle potreby..

Tater by mel byt ale 'na telefonu', kdyby neco 🤔

sorboni30
22. dub 2024

Být tebou vytočím tatera a řeknu mu, že ti fólie sletela. Zda si máš dojet pro novou nebo už můžeš mazat. Jako byla bych opatrná abys nechytal nějakou infekci. Přeci jen to je teď čerstvé. Hlavně si tam tu fólii potravinářskou nedávej už! Ta má jiné účely než ta co jsi měla

l_
22. dub 2024

@sorboni30 ja bych to nevidela az tak dramaticky.. co tater to jina rada - folie na den-tyden, mazat/nemazat, myt co chvili/max 2x denne.. atd atd.. takze spravnej postup stejne neni 🫣 takze selskym rozumem omyt antibakterialnim mydlem, pripadne namazat..

jahodi
22. dub 2024

koupila jsem si myslím Bepanten na tetování (v lékárně poradili) a antibakteriální mýdlo a tetování jsem myla ze začátku i 4-5x denně tím mýdlem, pak namazala bepantenem a přikryla potravinovou folií. Postupně stačilo mýt 2x denně. Vše bez problémů

sorboni30
22. dub 2024

@l_ no tak já chytnula po tetování kotníku otravu.. tak co nevypadá může zbytečnou chybou se stát. Je lepší se zeptat než pak litovat 🤷

l_
22. dub 2024

@sorboni30 stat se muze, vsak se picha barva do kuze.. jen jsem chtela poukazat na to, ze zpusoby hojeni jsou tak rozlicny, ze panika neni na miste.. pokud je to v klidu, hojo se to v norme.. pokud je neco spatne, volam, to je jasny..