Ahoj všem. Máte někdo tip, jak zakrýt začínající šediny? Mám je jen v jednom "hnízdě" celkem hustě zbytek hlavy nic. Barvit chemickou barvou celou hlavu nechci. Zkoušela jsem pudr od Palette, sprej Réell'e a příšernost. Kdyby to šedivělo všude rovnoměrně,tak to asi neřeším, ale tohle se mi nelíbí.
Takhle mi to přijde jako pár vlasů, tak co je zatím vytrhávat..? Jako rada nic moc, vím, ale podle mě to "zamazané" tou spešl řasenkou bude stejně vidět a barvu nechceš...
A co barvení hennou když nechcete chemii ? 😊🤷♀️
Pokud nechceš chemii,tak se s tím smířit.A jinak barva na vlasy.Co jiného?
Nebo si muzes nechat ustrihnout ofinu😀 Vypada to, ze ty sediny jsou zatim jen u hlavy, takze kdybys mela ofinu, byly by ve spodnich vrstvach. Ovsem do budoucna se barveni nevyhnes, pokud nebudes chtit jit 'na prirodno' a byt sediva.
PS. s henou bych neexperimentovala, hlavne, pokud to neumis. Malokdy to vypada dobre.
Takhle na jednom místě to vypadá skvěle, zkus se na to tak začít koukat, protože jakékoli barvení je opravdu otročina a odrosty jsou vidět vždy, i u přelivů, i u henny u všeho. A pak případně henna. Je to proces, ale vypadá to skvěle.
Jde o ztrátu schopnosti těla tvořit dostatek pigmentu. Zpomalit by to mohla (ale nemusí) suplementace vit D3 s MK-7, P-5-P a B12 ve spojení s NT péčí o vlasy a pokožku hlavy, zdravého stravování, dodržování spánkové hygieny a minimalizace stresu.
Barvit čistou hennou nemá za mě význam, protože ty šediny budou mít vždy jinou barvu než zbytek vlasů. Já musím barvit dvoufázově, abych dosáhla stejného odstínu i na šedinách - nejprve henna a pak henna s indigem. Pokud se ti do barvení hennou nechce, pak nezbývá, než ty šediny prostě přijmout, žádné kouzelné udělátko, navíc NT, které by je na čas bylo schopné pokrývat, fakt neznám.
Mám to podobně a neřeším to 🙂
Mám takové dva pruhy po každé straně. Barvila jsem hennou, ale teď jsem přešla na barvu Biokap. Protože je za 10 minut hotovo. Se třema dětma nemám čas. Jen chytá dost tmavě.
Jsem tmavovlaska a mam dva bile pruhy. Chodila jsem ke kadernici a davala mi preliv, ale nemam cas tri hodiny sedet u kadernika. Ted jsem si koupila sampon, natrela jen vrsek a mam to dobre, vybrala jsem dobry odstin, uvidim dal.
@zanett nějak nevím, co víc chceš rozvinout. D3 máš suplementovat s K2, aby se dobře vstřebával, tudíž je vhodné pořídit D3 s MK-7, P-5-P je pak vit B6 opět ve formě, která by se měla lépe vstřebávat. A používáním NT péče o vlasy a vlasovou pokožku nezatěžuješ vlasy chemickými srajdami, které mohou také ovlivňovat jejich pigment.
@miryp Aha, dekuji, na rozdil od vsechn ostatnich zde na Konovi nemam prislusne farmaceuticke a medicinske vzdelani a kdyz nekdo napise tohle: vit D3 s MK-7, P-5-P a B12 ve spojení s NT , tak si nejsem uplne jista o co go. Ale clovek se uci cely zivot a jsem rada, zes byla tak laskava a dovzdelala me, dam si priste pozor, abych te neobtezovala svymi nevzdelanymi dotazy a nerusila tak plynulou akademickou diskuzi.
PS. osobne se domnivam, ze hyeroglif 'vit D3 s MK-7, P-5-P a B12 ve spojení s NT' nerozlustilo vice uzivatelek, jen se holt nechtely prezentovat jako nevzdelane, tak ani nepiply. Holt jsem ten cejch negramota vzala na sebe ja.
@zanett Buď v klidu, mně na to nestačí ani moje přírodověda. 🙈 Strýček Google mi to přeložil do řeči mého kmene: vitamín K a vitamín B6.
Ad zakladatelka: mám to podobně. Ničeho přírodního jsem se nedopátrala, tak je beru na milost. Mně se teda šediny obecně líbí, jen už ne tolik takhle nepravidelně a právě to mám taky v pramenech...
@lobella Já začala sedivet po 30....napřed jen trochu a po dětech BUM. Mám nahoře už "pěkné" sediny (je mi 38 teda už....). Já se teda od 15 barvim...od nějakých 20 na černo. Bohužel je to brutálně vidět, měsíc po barvení to začíná vykukovat. Jedině, kde je to pak méně vidět, je v culíku. 😀 takže nosím skoro furt culík..a jinak barvim.... bohužel jsem hodně tmavý typ a neexistuje, že bych měla světlé vlasy...jinak bych šla na blond: v tom to vidět není 😀
Já to prostě vzdala. První šedivý sem tam vlas kolem dvaceti let. Barvím se od patnácti tmavě hnědě (občas to chytne světleji, občas tmavěji). No ale doba pokročila a šedivá jsem už dost. Je mi 35. Jako každých 14 dní stříbrná cestička ve tmavých vlasech šíře asi centimetr mě nebavila, hecla jsem se a šla si dát melír. Světlý. Chyba, nějak se to nevyvedlo. Vlasy zničené. Délka pod lopatky zkrácena po uši a vzadu vyholeno. Druhá kadeřnice mi totiž řekla, že už to nezachrání, že to nejde ani přebarvit, jedině ostříhat. Tak rok odrůstám a čekám, co z toho vyleze. Štve mě být šedivá takhle mladá (ale lepší už to nebude) a zase nechci být po zbytek života otrokem svých vlasů, protože světe div se, stárnutí je přirozené (šedivé čtyřicátníky nikdo neřeší, že). Kupodivu ten kontrast v mých vlasech není taková divočina jako v těch barvených tmavých. Nicméně si myslím, že šediny/barva, spíš jde o to, jak je člověk vyrovnaný sám se sebou a sám se sebou spokojený.
holky - kdyz jsou krasny a upraveny vlasy, tak jsou sediny taky krasny. Co takhle je proste nechat? dyt to k nam patri ;) kdyz je zenska sik a fit, tak je to sexy. Sediny jsou divny jenom na zenskych co o sebe nedbaji 🙂
@lobella kadeřník a přeliv
Nic jiného se asi vymyslet nedá