Zapomněla jsem dávat vitamín D, je to velký průšvih?

zdenkaj92
23. led 2016

Přeji krásný večer, chci se zeptat, jak velký je to problém - zapomněla jsem ho dávat. Uklidila jsem lahvičku po zakoupení a teď jsem na ni narazila, úplně mi to vypadlo z hlavy :( Jak moc velký je to prů*er? Malému jsou už dva měsíce. Mám teď výčitky, jestli jsem něco neposr*la.

bajana
23. led 2016

Zacni ho podavat cim skor. O nasledkoch toho, ze ho prve 2 mesiace dieta nemalo ti asi nik presne info neda.

zuzanamil
23. led 2016

Buď v klude. Nic sa mu nestalo a ani nastane. Len by som ho teraz podavala fakt pravidelne. Je dolezity pre kosti, ale napriklad aj na imunitu. Takže aspoň bude babatko zdravsie. Teraz v zime moc slniecka nie je. Takže je dolezite suplementovat ho kvapkami.

replykatee
23. led 2016

Vitamín D – Bojovník s křivicí

Nedostatek slunečního záření az něho vyplývající deficit vitamínu D může být příčinou vzniku křivice, vážného onemocnění, které může skončit až deformitami páteře, pánve a končetin. Na udržení správné hladiny vitaminu D stačí, aby dítě bylo tělíčko dítěte vystaveno sluníčku 30 minut v týdnu. Při slunění jen hlavičky jsou potřebné až 2 hodiny týdně.

V našich zeměpisných šířkách to však nemůžeme zaručit, proto se kojeným i nekojeným dětem od ukončeného druhého týdne podávají 2 kapky vitaminu D v jedné denní dávce mléčné až do druhého roku života bez ohledu na roční období. Dnes jsou již mezi umělými mléky i takové, které jsou obohaceny o vitamín D. Přesto lékaři doporučují vitamin D v kapkách podávat do dvou let věku dítěte.

margot_ka
23. led 2016

Jestli kojis, tak mimi dostava vitaminy pres mlecko. Zadna traga to neni 🙂

verjanja
23. led 2016

hlavně nezmatkuj, v klidu ho začni dávat. Pochybuju, že naše maminky nějaký vit.D braly a taky vyrostly. Jak půjdete na kontrolu k pediatrovi, tak mu to řekni , myslím si, že žádá tragédie to není.

evaamy
23. led 2016

Dřív se místo toho daval prý rybí tuk.
@verjanja

magdalenax
23. led 2016

@zdenkaj92 Zdeni, jestli máš na mysli Infadin, tak to je rybí tuk (dle informací, které mám, prý je jen čištěný , že nesmrdí rybinou). To ale už neřešme, stalo se. Dřív se rybí tuk dával víš jak,... ampule, po nějaké době. ROZHODNĚ NIC NEDOHÁNĚJ! To by byl malér! Vitamín D zůstává v těle , tělo ho nedokáže vyloučit a jeho předávkování je bohužel ......., víš co chci napsat. Takže začni normálně, pravidelně dítku dávat, buď ráno, nebo večer, nebo to je jedno, ale tak, abys to měla rituálně a nezapomínala.
Zkušenost s dětskou lékařkou.... - no , ale to musíte a na lžičku a do mlíka..., aby to opravdu spolkl, protože se jí nelíbilo, - kačeně, když jsem jí řekla, že mu ho dávám na dudlík. No, to ne, to může stéct..., ten dudlík viděla, ten dudlík byl plochý a asi nejsem slepá. No, a nebo že ho vyplivne. Tak jsem jí řekla, že když ho tedy náhodou vyplivne, tak mu ten mastný infadin na tom dudlíku stejně zůstane a tím ho ocicmá stejně.... . Prostě extrémistka. Ale je pravda, že se na to ptala, ještě jsme byli ve dveřích. S odstupem času se svých veškerých poznámek zdržovala, protože zjistila, že proti sobě nemá žádnýho blbce.
Ale jak píšu, v klidu, ale opravdu začni a pravidelně.

terezapetrova
24. led 2016

@zdenkaj92 dávej ale pred kojením, rozpouští se v tucích.. A k tomu co jsem zde četla - rybí tuk co nesmrdi rybinou bude spis velmi bez D a dalších vzácných látek

kachorka
24. led 2016

@magdalenax má na mysli Vigantol

dadushe
24. led 2016

@zdenkaj92 Zachovej klid, není to nic co by byl megap*ůser🙂 Já například svému druhorozenému vigantol začala dávat až když bylo jasný, že ho nebude trápit pupík....měsíc a půl to bylo určitě a je tady🙂 Jsi pečlivá máma, že tě to tak vyplašilo, prostě začni dávat teď a neboj🙂

zdenkaj92
autor
24. led 2016

Děkuji. Mám od doktorky Vigatol. Začnu dávat pozor.

cattus
24. led 2016

@zdenkaj92 rekla bych neplas se zbytecne. Ja jsem narozena v listopadu tedy v dobe kdy je prirozeneho slunicka opravdu malo. Ptala jsem se mamky jestli do me nekdy cpala vit D. Podivala se na me stylem jestli jsem se zblaznila a pak mi rekla,ze tyhle moderni silenosti jako cpani vitaminu miminkum sotva prijdou na svet je ta nejvetsi pitomost. Pokud kojis a nejsi extremne podvizivena nebo vylozene nedrzis specialni dietu pri ktere musis doplnovat vitaminy umele, tak mimco dostane svoi davku v mlece. Jestli mas umelou vyzivu pak projdi slozeni,vetsinou tam nejake vitaminy navic jsou.
Takze za me se tim opravdu vubec nestresuj. Pokud chces mimcu vit D davat, tak potom jak ti radi vyse udelej si k tomu nejaky ritual, abys nezapomnela.

abdikate
16. dub 2016
Uživatel abdikate je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od abdikate.

Neni proc by mel byt ?🙂 je teda lepsi ho asi brat pravidelne no

lprdola
23. dub 2016

My zatim davame 2 kapky, davam ho malemu uz nejakou dobu a je to ok, hodne ctu ze pisi maminky ze malej po tom miva boleni, je to ale asi individualni, kazdpadne je hodne potrebny.

zindy
8. kvě 2016

Lepsi jak davat rybi tuk :D

astyna
22. kvě 2016

Nekapu, když chodím s malým ven a svítí slunce. Nevystavuju ho sluníčku, ale sem tam mu svítí na nožku, na ručku...A když jsme venku půl dne, tak toho vit. D má dost 🙂 Předávkování poznám hned - je nevrlý, plačtivý, chce jen mámu, má průjem...Jinak kapu 1 kapku denně Baby-D, Vigantol nedávám.

julisa88
28. kvě 2016
Uživatel julisa88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julisa88.

Ja ho davat a nemame s nim problem, nekdy bolelo brisko ze zacatku ale ted je to uz v pohode

zindy
14. čer 2016

To u deti byva, ani to nemuselo byt z toho