Maminky, jdu sem s dotazem.......prosbou, máme skoro tříměsíční holčičku......nějaký najetý režim už má, ale jakmile nastane pátá šestá hodina večer, začíná u nás brekot, natahuje se jak prut, je neklidná, protivná......prostě jiná holčička........takže ji nosím na rukou až než je unavená, nebo po jídle, kdy už je totálně ospalá a usíná na rukou.........přes den je naprosto v pohodě, usměvavá, hodňoučká, ale večery jsou hrozné, je prostě dosti plačtivá.........nevíte někdo, čím to může být? je to prdíkama, nebo co myslíte........jinak je od narození na UM, pije mi i fenyklový čaj....neslazený, prostě si lámu hlavu...........no a taky má už tak 3 týdny pěstičky v puse a cucá.....a dosti slintá, jestli to nemůže být spojeno se zoubkama........děkuji 😉
a ještě dotaz..............KDYŽ SE VALINKA VYKAKÁ, MÁ TEN DEN DOSTI BOLENÍ..........má to souvislost s vyprázděním?
@lusilita za prvé bych vysadila ihned ten fenyklový čaj a za druhé bych se tím nějak netrápila. Dcera (kojená) to měla ve 3 měsících taky, těsně před usnutím. Nekonečný řev. Z ničeho nic. Propínala se, ani jíst nechtěla, prdy žádné. Připsala jsem to určitému motorickému posunu a nějak to neřešila. Přešlo to asi za dva týdny...
@zuzineckah a proč vysadit fenyklový čaj? střídám s heřmánkovým.....jako že to má souvislost s prdíkama??
@lusilita ahoj. Meli jsme to same. Vzdy jsem se desila vecera. Zacalo to kolem 7 hodin a dokazal rvat klidne do jedny do rana. Houpali, nosili, cvicily s nozickama zavinuli, vozili v kocarku, vse bylo jen chvilkove. Na usinani nam chvili zabiral bily sum helikoptery ale i tak bych rekla ze to odeznelo samo od sebe prave nejak po tom 3. Mesici. Pry to mohlo byt i tim, ze neumi usnout nebo vstrebat vsechny ty zazitky z celeho dne. Preji pevne nervy a at je to brzy lepsi!
@jimichanga aha.............děkuju......já si myslím, že to má opravdu souvislost se vším.....nové vjemy, zážitky, i ty prdíky......a jak píše zuzine....tak i ten motorický posun.....tak děkuju 🙂
@lusilita jj, u syna dělal fenyklový čaj hroznou paseku. Jakmile jsme ho vysadili, tak byl klid. Není to nic neobvyklého, ne všem dětem fenykl vyhovuje. Zkus to. Ale sázela bych hlavně na ten posun ve vývoji, nové zážitky a pod. Dětičky to můžou takhle zpracovávat.
@zuzineckah děkuji za postřeh.....a tak co místo fenyklu? heřmánek je asi lepší, bych předpokládala........Valinka pít chce, jsem ráda, po UM to musí být hrozné v bříšku...........
@lusilita já jsem čaje nedávala, stačila převařená kojenecká voda. Pak jsem už ani nepřevařovala. Heřmánek se pokud vím doporučuje pít spíš jen při nějakých potížích, ne každý den a už vůbec ne ve větším množství. Bylinkové čaje obecně nemají v pitném režimu kojence žádné opodstatnění, pokud je vyloženě nedoporučí lékař k eliminaci nějakých neduhů.
Být tebou, vysadila bych jakékoliv bylinkové čaje a zůstala při převařené vodě.
@mollyweasley .........tak to je brutální fotka........ale to by se Valča asi zbláznila........nesnese být zabalená.......hysterie největšího kalibru, mám co dělat v autosedačce, se propíná, vzpíná a řve jak na lesy...........ale uplně vás chápu, já si skrz to pořídila zavinovačku, co máte vy........jednou jsem ji do toho nasoukala a to ste měla vidět to terno :D tak jsem ji dala zpět do krabice a teď ji prodávám.......vím, že děti se mají zavinovat, ale jediný co s vámí máme společné je to, že při usínání si sice pořve, ale musí mít plínku přes obličej............to u prvního dítěte, syna, neznám.......u něho nepomohlo naprosto nic.........jen se TOTÁLNĚ vyřvat......no, mám doma hypouše :D
@zuzineckah dobře, zkusíme.....děkuji
Ahoj můj kluk spal od porodnice skvěle ale musela jsem ho obracet a fenyklový čaj sem vimenila za kapičky ty pomohli mnohem víc
Zkuste BabyCalm - nám hodně pomohl
Kamarádka měli první zub ve 3,5 měsících 🙂 My jsem kolem toho 2-3 měsíce také večer brečeli. začali jsme koupat v 17h a od 18h už spal (a budil se po 3 h) > ale vím, že v loni před změnou času zač být také neklidný a spát jinak jako by tušil, že něco příjde 🙂.
Ať je brzo dobře a malá je nepláče.