Syn začal být extrémně lítostivý. Máte zkušenost?

matyldik
1. říj 2021

Můj 4 lety syn,od te doby,co chodí opět do školky,je jak vyměněny..vždy byl citlivka,ale zároveň velmi akční,neposeda..teď ale brečí kvůli každé prkotine,která tedy pr nej zřejmě prkotina není,ale je to šílené. Včera to bylo kvůli tomu,ze si zapomněl ve školce kaštan,co dostal od kamaráda a dnes naopak,ze si v šatně všimnul,ze ten kamarád si tam nechal kaštan od nej 🙈a to je takto se vším…podobnou scénu udělal na slavnostním přivítání své sestřičky a na fotce je ubreceny…pak se vždy omlouvá,ze už se takhle chovat nebude…ale je to tak pořad a pořad…je mi ho až lito,protože nejde o nějaké vyrvavani si vecî,ale spis o litostivost…mate zkušenost?

neomenia
1. říj 2021

Píšeš o sestřičce a jejim slavnostnim přivítání... takže se vam asi narodilo mimi...nebude to ten důvod?

palja
1. říj 2021

@matyldik dcera je teď taky dost lítostivá a právě proto, že čekáme miminko. Pláče a knoura ikdyz jen vidí, že má tečku na prstu a hned bebi bebi a chce litovat. Přestali jsme proto o příchodu sourozence mluvit a zlepšilo se to. Dokonce nechce spát v postýlce a chce být se mnou. Až se malé narodí, tak bude chodit ze školky domů po obědě. Pak doufám že se to zlepší, ale nevím jak to budeme řešit. Určitě ji do všeho zapojime, aby se necítila odstrcena.

veronikav31
1. říj 2021

@matyldik neptala jste se učitelek zda je taky takový ve školce? Synovi budou 4r a když starší dcerka je rychlejší v běhu-plac,když něco má ze školky a on ne-plac,když má jinou hračku než chce-plac.u nás žádné další miminko není a nebude,takže toto s příchodem sourozence nesouvisí.je to období,přejde to,období vzdoru, které je cca od 3-4 let a toto může být jeden z projevů

lentilkah
1. říj 2021

Nasemu budou 4 v prosinci a obcas taky breci kvuli "kravinam" Ze treba chce neco, co momentalne nemuze dostat, protoze to nemame. To pak zacne brecet a prosit a nenecha si vysvetlit, ze se to placem ani prosenim doma najednou neobjevi.

misa1106
1. říj 2021

U nás úplně stejné, za 2 týdny mu budou 4. Taky se mu narodila sestřička, ale začalo to už v těhotenství. Brečí kvůli tomu, že zapomene ve školce obrázek, že jsem mu dala špatnou lžíci k jídlu, že si sám špatně oblékl boty nebo se mu nepovede z Lega postavit, co chce a spadne mu to atd atd. Dnes například záchvat, že chce meloun, ale meloun prostě už v obchodě není. Je to radost 🙂

veritanas
1. říj 2021

Našemu je 6 a je takový odjakživa... Má takovou povahu, vůbec není divoký, ale lítostivy...jakmile udělá chybu hned pláče, nejhorší, když má pocit, že je to definitivní.. viz měl strach, že se mu umyje tetovacka, když se bude koupat a jinou mít nebude. Nesmíme vyhodit žádný obrázek nebo rozbitou hračku. Kolikrát je to na palici, ale každý je nějaký... Takže se snažíme v klidu, pomohlo mám věci si vyfotit nebo vytvořit jinou vzpomínku. M
Hodně mluvit a vysvětlovat..ale bohužel v tomto je syn opravdu labilní ( myšleno můj syn). Asi po mě
.😁😁