Ahoj všem. Synovi jsou 2 roky a poslední dva dny vůbec nechce k manželovi. Jenergie co ho vidi žene se za mnou,splha po me a brečí ze k tatínkovi nechce.Přitom dřív bez něj nedal ani ránu.Přitom ke všem ostatním jde bez problémů, jen k tomu tatínkovi ne.Nic mu neudělal, v živote by na něj nevztahl ruku tak fakt nevím kde je chyba :( je mi manžela lito.Nezazil to někdo? Doufám že je to jenom obdobi
Ano ptala,ale nemá ještě takovou slovní zásobu aby mi to pověděl.Takže se na nem stejne nic moc nedozvím. ..Začalo to když jsem mu sebrala dudlík. To byl hrozny řev a od te doby jen ke me...
U nas kdyz pritel hlida a jsem cely den v praci, odchazim a slysim za dvermi rev, pak se mala uklidni, me vidi druhy den rano a preferuje pak pul dne pro zmenu jeho. Kdyz jsem byla 2 dny mimo domov, tak po prijezdu si me ani nevsimla a opet cely den ocaskovala jen za pritelem. Prijde mi, ze s kym zrovna travi vic casu, toho preferuje... asi bych na tvem miste zkusila kluka nechat doma s manzelem a odesla bych (nakupy, kafe u kamosky...). Oni si uz udelaji nejaky program a kluk uz bude v pohode, zjisti, ze se to bez mamy taky da prezit. Samozrejme kdyz po pul hodine bude porad histerak, nic nezabere, ani hriste, hracky, asi bych se vratila... neni to zas nejaka chvilkova separačka v tomhle veku?
@ancickahyksova to je normalni, vymezuje se, je docela mozne, ze za edlouho bude „nesnaset" tebe. Ale fakt klid, nic to neznamena. Netlacte na nej a ani mu nerikejte, jak je tatinek moc smutny a pod. Ber to tak, ze ma pravo si vybrat, s kym se bude „bavit". Prejde to. 🙂
@ancickahyksova hm ale docitam dudlik, to by mohlo nejak souviset.
@ancickahyksova Ano - tohle jsme měli s prvorozenou.
A pak mi to došlo: "Ty k tatínkovi nechceš, protože se zlobíš, že tu celý den nebyl?"
Stačilo se o tom chvíli bavit, pochopit a vysvětlovat. A za chvíli už s ním šla ven na procházku...
Tak třeba je to tak i u vás.
@kamste tyjo, to je zajimavy pohled, zkusenost, ale potvrzuji, ze kdyz jede mala s braskou na vikend k ex, tak ona mi ani neda pusu na rozloucenou a ani se se mnou pak nevita nadsene jak bracha. Ale jde ke mne normalne. Jen se chova rezervovane.
@panickatlamicka Skutečně to bylo ve stylu: "Tys tu nebyl, když jsem já chtěla. Tak teď já nechci, když ty tu jsi." Jakmile pochopila, že tatínek by s ní byl moc rád, ale že musí chodit do práce, tak pak už to šlo. Asi týden jsme ještě pravidelně vysvětlovali (a uznávali pocity) a pak už se k tomu nevracela. A taky to bylo kolem těch 1,5 - 2 let.
Tak holky v noci se malej vzbudil s hroznym řevem a jen co zahlíd tátu tak začal pistet ještě vic.Musela jsem si ho dát na druhou stranu postele aby tátu vůbec neviděl. ...samozrejme volal ze chce k mamoj a ze chce dudák. ..Třeba to vazne souvisí s tím. ..On ted i spatne spí. ..ráno vstáva většinou kolem 6,přes oběd spí tak hodinu hodinu a půl a pak jde spát az kolem 22 protoze ho prostě dřív není mozny uspat...Už aby toto obdobi bylo za námi
@ancickahyksova ahoj vyoženě nikho zatím nepreferoval - ano co chodím do práce a s hlídáním pomáha tchýně tak chce pořád k ní, ale nějkaé velké histeráky - zatím ne.
Co se týká dudlíka tak také špatně spal. sebrali jsem mu ho nějak v prosinci (ani jsem to neplánovali - nehcali jsem ho u babi) tři noci teda byli horší, ale pak už to šlo - ale cca 2 měsíce spal s námi v posteli.
Co zuby? Už máte všechny? Nám se teď prořezájaí poslední stoličky a noci jsou zase hrozné. budil se i co 1-1,5h nebo 6x za noc
Než byhc ho nechala s tatínekem samotnéh zkusila bych pojď tatínek si chce s námi hrát budeme si hrát společně. Mlaý byl také dost závislík a když jsem šla do práce tak jsem se bála - s tatínkem to zvládají skvěle- plakal první den jen ráno (a teď když mě vidí odjíždět, ale tatínek ho zabaví a je klid)
Neviděl Vás teď nějak se líbat objímat . . . > může mít strach že o tebe příjde - neví, že nejsi jen jeho. Syn když mě manže objímá tak se vzteká, ale kdž jde pak k nám tak už je šťastný a nevadí mu to > to bych zkuisla před ním se obejměte a uvidíte když začne řvát tak mu řekněte, že se máte rádi jako jeho a jeslti chce můžete se ,,tulit´´ všichni
@ladyhacek zadní stoličky mu chybi,taky me napadli zuby ale není po nich ani známka. Když se s manželem tulime tak vyvádí ale to dela odjakživa co to začal chápat a jak pisete, vzdy když mu řekněme ať jde k nám tak je taky šťastný. AZ teda ted no...Včera jsem jela k doktorovi a manžel právě hlídal a celou dobu me prý volal a sháněl tak nevím. ..ale k dědovi sel bez problemu dokonce u něj chtěl i zůstat
@ancickahyksova ahoj, myslim ze se tomu rika oidipovsky projev, zarli na tatinka a proto si te tak hlida 🙂 je to uplne normalni a patri to k vyvoji, holcicky to maj zase naopak, ty zarli na maminku a uprednostnuji tatinka 😊
@ancickahyksova Taky myslím, že je to jenom období, vytyčuje si pozici v rodině a jak píše petruuushkaaa, tak hold žášlí na tatínka a hlídá si tě. Dej tomu chvilku, ale ať se tatínek nedrží moc zpátky, ať malý vidí, že táta k vám patří a není to žádná konkurence 🙂 Držím palečky!
Taky jsme to měli se starší dcerou. Nechtěla od táty uspávat, krmit, koupat, nic. Nedej bože, aby hlídal. U babičky to bylo bez problémů. Trvalo to dlouho, asi rok a půl. Ale zavedli jsme aktivity, které se dělají jen s tátou, protože je máma neumí 😉 - zalévání kytek, lezení po prolízačkách atd. Teď ve 3,5 letech je to hoooodně lepší, normálně spolu chodí ven, jedou na víkend na chatu.. Ale pořád jsou situace, kdy chce mě a na tátu řve ať jde pryč - když se v noci vzbudí, ráno po vyspání chce mě. Ale je zajímavé, že když byli na chatě sami a v noci se vzbudila, tak v pohodě stačil táta. Časem věřím, že tatínek bude na prvním místě, je s ním větší sranda, se mnou zažívá ty stereotypní dny a s ním zábavu 🙂
Vydržte, je to jen období
No tak ja jsem dnes zjistila že se boji i neteře. Jen ji vidí tak už maze ke me...Přitom spolu Hodně kamosili. ..utíká i před kamaradcinou stejne starou dcerou...a to jsem ho chtěla dát do skolky...to asi neprojde no
A ptala jste se maleho? Dulezity je i nacasovani a ne to na nej vybafnout, kdyz je zrovna v afektu.