Nepřijetí do školky. Co teď?

kulihrasekzeleny
10. čer 2019

Holky prosim o radu! Maleho nevzali do skolky. V zari by mel teprve 2,5roku. Tak bylo asi vice 3letych. On bude mit 3roky v breznu. Problem je v tom, ze mi ted v rijnu konci materska. Co mam ted delat? Do prace nemuzu, kdyz nebude ve skolce. Hlidani nemam. Mam zkusit odvolani? A je to vubec k necemu dobre? Pokud nepomuze odvolani, tak ho prijmou az za rok v zari??? To uz bude mit 3,5roku

moxha
10. čer 2019

Odvolání zkusit můžeš a uvidíš...zaměstnavatel ti drží místo do 3 let věku dítěte,tak si zkus snížit rodičovský příspěvek tak,aby ti ještě nějakou dobu vydržel...

makronka222
10. čer 2019

Na konci cervna-zacatku zari zavolej a zjisti v okolnich skolkach volny mista. Lidi si davaj mraky prihlasek, pak nejaky misto urcite bude. Jdi na pracak no...

betelgeuzz
10. čer 2019

Zavolej do školky a zjisti, kolikátý je pod čarou a jestli je šance, že některé děti nenastoupí. Můžeš zkusit i školky v okolí, třeba školky na okraji města nebo na vesnicích mívají místo (záleží teda, odkud jsi). Volat třeba i v průběhu roku, některé děti nástup nezvládnou, nebo se odstěhují. Odvolání se dává, pokud nějak špatně vyhodnotili body, jestli jsi žádný problém nenašla, tak nemá smysl.
Jsi stále zaměstnaná, nebo by sis práci hledala? Pokud jsi zaměstnaná a žádala sis o dovolenou do 3 let, tak pak si zažádáš o neplacené volno, na to nemusí zaměstnavatel přistoupit, pak bys musela dát výpověď.
POkud zaměstananá nejsi, po ukončení RP ti není placené zdravotní pojištění, musela by sis ho hradit sama, nebo si můžeš RP rozložit až do příštího roku, nebo se nahlásíš na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let, pak ti bude zdravotní hrazeno.
Na pracák je zbytečné chodit, když do práce nebudeš moct nastoupit.

bayt
10. čer 2019

@kulihrasekzeleny Určitě bych zkusila vyčkat. Co jiná a soukromá školka? Co miniškolky nebo chůva? Často hlídají ženy na mateřské další dítě ke svému...

kulihrasekzeleny
autor
10. čer 2019

@betelgeuzz jsem zamestnana na dobu neurcitou. A jake body se hodnoti? O zadnych bodech mi nikdo nic nerikal. Mela jsem napsane dve skolky. V te prvni nebyl prijaty a v te druhe, kde maji tridu pro mladsi deti, tam nebyl maly vubec napsany ani ze ho neprijali. Vubec tomu nerozumim :(

marika.y
10. čer 2019

Tak určitě si rozložte příspěvek. Sice to není ještě schválené, ale věřím tomu, že potom všem, to opravdu schválí🙂 To Vám přibude 80 000, tak budete mít zase z čeho čerpat. A zkusit se odvolat, nebo v průběhu roku kontaktovat školku, jestli se jim neuvolnilo místo.

terry1512
10. čer 2019

Mám to podobně. Syn narození v říjnu, nedostal se.
RP i RD my končí letos v říjnu.
Šla jsem teda na UP snížila částku rp tak abych v lednu byla aktivně pobirajici a mohla si zadat o to zvýšení ( pokud to tedy konečně podepíšou)
A budu ten rok ještě doma.

V práci budu dávat výpověď, vracet jsem se stejně nechtěla.

A budu doufat že se uvolní někde místo, a když ne tak s tim stejně nic nenadělám.

betelgeuzz
10. čer 2019

@kulihrasekzeleny to má každá školka jinak, měli by to mít někde zveřejněný. Většinou jsou body za věk, předškolák dostává nejvíc, za trvalé bydliště, za sourozence. Ale u takhle malýho dítěte je většinou malá šance na přijetí. Do školky zavolej, jestli tvoji přihlášku nezařadili, tak to odolání.

kulihrasekzeleny
autor
10. čer 2019

@terry1512 asi to taky tak budu muset udelat. A jaka nejnizzsi castka se muze pobirat? Staci treba tisic kc? My nemame ani nic nasetrene. Takze stejne mi to bude chybet ty dva mesice bez penez :( a vratit do prace se asi taky nemuzu. Pracovala jsem na 3smeny a z manzelem asi pujdem od sebe :( takze sama na 3smeny s ditetem nehrozi

kulihrasekzeleny
autor
10. čer 2019

@betelgeuzz to jsem nevedela. Dekuji! Odpoledne zajdu do hlavni skolky poptat se pani reditelky

betelgeuzz
10. čer 2019

Nejmenší částka je 50 kč, nechávají si to některé holky, aby jim platili to zdravotní. Jestli máš možnost nějakého hlídání, tak můžeš při rodičáku chodit na brigády.

m_tina
10. čer 2019

na kriteria se podivej, vetsinou to ma skolka napsane i na svem webu

jinak nam nevzali ani 3letaka, takze je to fakt boj... doporucim zajit na pracak a protahnout penize do tech 3let, tim ti to prejde i pres novy rok a bude se te tykat pripadne navyseni rodicaku, zamestnavatel do tech 3 let musi drzet misto... a pak bych na podzim obvolala skolky, hodne lidi ma vice skolek, takze pak deti nenastoupi, nebo to deti nezvladaji a rodice je treba v rijnu, listopadu odhlasi a mista se uvolni... nebo pak jedine nejaka soukroma

terry1512
10. čer 2019

@kulihrasekzeleny jak píše výše nejnižší je 50 ,-
Pro příklad já čerpala do teď 7100,- pi snížení mám 4000,- do toho ledna. Aby to vyšlo.

leilinka1234
10. čer 2019

Hlavně nevěř větám typu od ledna ti na účtu přistane 80 tisíc. Tak to s největší pravděpodobností nebude. Bude to řešené poměrově a bůh ví jestli. @marika.y já bych zvážila, co kde říkáš a jaké bludy pouštíš do světa 🙂 nicméně co dělat dál... Volej do školky, zjisti, jestli je šance se tam i tak dostat. Zajdi na úřad práce a sniž si rodičák. Zjisti, zda v nějaké jiné školce není šance na přijetí.

elinka90
10. čer 2019

Zkus obvolat vesnické školky v okolí. Dceri byly loni v říjnu 3 roky. Musela jsem jí stáhnout z jesliček v říjnu a měli volné místo ve vesnické školce. Nejdříve jsem se bála, ale teď bych jí už do městské školky nedala. Jsem tam nadmíru spokojená.

kulihrasekzeleny
autor
10. čer 2019

@elinka90 jenze ja nemam auto :( ale urcite se podivam i na jine skolky. Nic jineho mi nezbyva

blazenalot
10. čer 2019

@terry1512 proc budeš davat vypoveď ? Ja si budu taky prodluzovat RP, ale tedy vubec nevim jak to resit v praci taky se tam nehodlam vratit ale vypoved davat nechci😯

eva267
10. čer 2019

Já mám dceru narozenou v únoru. Do školky ji samozřejmě nevzali. Ani jsem s tím nepočítala. Rok prostě chodila do soukromé školky. Do státní nastoupila až ve 3.5 letech.

blazenalot
10. čer 2019

@betelgeuzz me malou nevzali a ani podcarou neni ..normalně mi rekla ze nemame trvale bydliste tak ji vyškrtla

fifina86
10. čer 2019

@blazenalot RD mas do 3let velu ditete. Pokud chces byt doma i potom, musis zazadat zamestnavatele o neplacene volno, ale to ti nemusi odsouhlasit a pak ti nezbyva nez nastoupit a nebo vypoved.

blazenalot
10. čer 2019

@fifina86 aha ..jeee to budou zase obličeje až to tam vybalim😯.. a když dam vypoved a budu pobirat RP tak to se musim hlasit na pracak ?

terry1512
10. čer 2019

@blazenalot protože neplacené volný na 100% neumožní. Ještě budu zadat o úpravu pracovní doby, abych mohla chodit třeba jen odpoledne do práce, ale s tim taky moc nepočítám. Ale to zas bude problém na jejich straně, a z toho plynou urcite výhody pro mě.

@leilinka1234 samozdrejme že rodič jehož dítě dosáhne věku 4 let například již v únoru 2020 nedostane celých 80 000,- ale to je jasné snad všem.
Vzhledem k věku dítěte zakladatelky, pokud to podepíšou zvládne bez problémů čerpat celých 80 000,-

leilinka1234
10. čer 2019

@terry1512 no nevím. Když tu zaznělo, že počkejte do ledna a teď cituji "To Vám přibude 80 000, tak budete mít zase z čeho čerpat"... ;)

terry1512
10. čer 2019

@leilinka1234 zřejmě to zaznělo proto že to čerpat zvládne.
A bereme to dle věku dítěte.

zuzineckah
10. čer 2019

@terry1512 by si se divila... Všem to určitě jasné není. Zejména některé jednodušeji smýšlející maminky si myslí, že 80k na férovku dostanou a tečka. Že bude omezená výše maximálního čerpání a tudíž někdo fakticky vyčerpá možná třetinu, jiný polovinu, to je nezajímá, nerozumí tomu... Jsou jak omráčené částkou 80k, víc neslyší. Budou hodně překvapené.

blazenalot
10. čer 2019

@terry1512 no měty neda neplac.volno takze jeste zkusit tu upravu pracovni doby a tu budes zadat treba na rok nebo jak..děkuji musim take vyuzit zkusenost jinych 😉 ja jsem v tom to uplné 👎

bayt
10. čer 2019

@zuzineckah Omezené to ale je tuším výší mateřské, když to zjednoduším.

zuzineckah
10. čer 2019

@bayt no vždyť jo. To je dost podstatné. Maminky, které mateřskou nepobíraly, měly hned rodičák a dítě třeba oslaví 4. narozeniny v květnu 2020, si můžou nechat o 80k leda tak zdát... Ale radují se, že je budou mít🙄

terry1512
10. čer 2019

@blazenalot napíšu ti do zprávy. Nechci tady veřejně. 😉

@zuzineckah asi jsem naivní v tomto. A předpokládám že psany text je jasný.
Nicmene v tom máš pravdu, že některé budou asi překvapené. A viděla jsem i to že si myslí že to dostanou jednorázově celé.

betelgeuzz
10. čer 2019

@terry1512 @zuzineckah vždyť ještě není nic schváleno, takže i těch 80tis je jen dohad, i podmínky, kdo je dostane a kdy to bude platit.