Nemocný dvouleťák a home office. Jak ho zabavit?

petrak15
15. lis 2020

Ahoj, moje malá má zvysenou teplotu a zitra nepujde do skolky. A já mam home office na 6 hodin denne, ktery nejde jen odsedet, proste se musi makat, kazdy proces ma spocitane minuty.
Dovolenou uz do konce roku nemam, proste mam strach, jak to dat a nezblaznit se. Jak to resite vy? Jak zabavit dvouletaka, abych mela volne ruce a trochu i pracovala?

xmele004
15. lis 2020

Nemam radu, u nas by asi pomohla sousedka no. Jen chci rict, ze je to fakt na palici, kdyz sem pred rokem slysela jak nekdo rika, ze ma home office, tak sem si rikala jak to je asi super. A ted? Je to na masli...po trech a pul letech jsem nastoupila do prace a jeste jsem ani v kanclu nebyla, vse se ucim po skypu a ze to neni zrovna lehka prace :(

petrak15
autor
15. lis 2020

@xmele004 ano, souhlasim. Manzel byl kvuli covidu 8 mesicu na pracaku, ted zacina práci v jinym oboru,skoleni pres skype z domu, takze ke vsemu budu hlidat, aby mu tam nevtrhla. 😂 a u nas v praci mame hlavni sezonu. Jsem v praci celkem novacek, tesne po zkusebce...

zmrzlinka
15. lis 2020

Pohádky nebo videa na YouTube- nějaké dětské písničky nebo můj syn koukal na traktory ,tak něco co ho baví....Držím palce.

hezz17
15. lis 2020

@petrak15 musis delat tech 6 hodin v kuse nebo muzes treba hodku delat, hodku pauza.
Strihat papir, spoustu knizek (s magnetky, s mazaci fixou, albi), platelina, vkladacky, pripadne pustit pohadky.

b91
15. lis 2020

Ahoj, já jedu takto každý den už 2týdny. A předtím nepravidelně. Syn má 2roky a 2měsíce.
Ráno než se nasnídá, udělám maily, co tam mám z noci, pak si jde hrát (pastelky, razítka, plastelína, v mezičase čistíme zuby :D, autíčka, když je nejhůř a ječí mi u telefonu, zapnu mu binga na tabletu - ale to se stalo 2x za dva týdny, pak nějaká pidi sváča, albi tužky, sem tam pomazlit, snažím se s nim povidat si v mezicase a vse mu vynHradit). Pak oběd, jde spát, to se snazim pracovat a nachystat mu hračky, abych ho pk ještě zabavila. Pak se vzbudí cca kolem 14-14:30, mazlíme se, pak ještě pul hodky hrani, jogurt na sváču, začnu ho oblíkat a přesně v 16:00 (kdy koncim :D) odchazime od baraku ven 🙏🏼🙏🏼🙏🏼😂.

lenka3p
15. lis 2020

Pokud je ten čas práce libovolný, dělat až poté, co manžel přestane a vezme si ho na starost. Pokud je přesně daný čas 8-14, tak to bude strašný stres...

petrak15
autor
15. lis 2020

Pocitam s tv, ale je to moje tulici holcicka, chce se nosit a sedet na kline a rady si malujeme konicky atd.., varit, no nejak to dam. Už mi odpoledne nespi. Jeste, ze v tyhle praci nemusim nikam volat. ☺ já vim, že nejsem jedina, kdo tohle resi, ale bude to poprve a mě chytla panika.. babičky v tomhle nefunguji, jsou daleko.

petrak15
autor
15. lis 2020

Navic musim vyzvednout i starsi odpoledne ze skolky, takže potom už vubec nic neudelam.

lolam10
15. lis 2020

A OCR nepripada do uvahy?je to votrava ale abyste se fakt nezblaznila...nebo zkusit napracovat pres noc,rano...

rosalline
16. lis 2020

To se neumím představit , aby se zabavil dala 6 hodit, to je na očr..........kluk 2r 2m...nejde se mu nevěnovat, je i nejedlík, takže do jídla ho musím nutit, krmit ho..... skáče po sedačce, leze všude, otevře si dveře všude.. padá... teď řešíme nočník, spoustu věcí chce vědět, ukazát, jít ven.... prostě pracuji, až přijde partner, externě... vyřizuji přes den s ním jen rychlovky.....už mě chtěli nahnat zpátky do práce ...ale prostě nepůjdu... nestojí mi to za to....

la_lilloise
16. lis 2020

Pokud nemusíš těch 6h dělat v danou dobu, tak třeba ráno vstát hodne brzo, 2 hodky stihnout než dítě vstane. Pak dvě hodky po obědě s pohádkami, a zbytek dodělat večer, kdy si dítě přebere partner? Není to ideální, ale když je to jen přes tu rýmu, da se to vydržet. Máme 3 letou a ja puluvazek z domu, naštěstí jsme zatím měli letos rýmu jen jednou. Jinak taky od te doby dávám hlivu, cecko a rybí tuk na imunitu, abychom si to nemuseli zopakovat. Je to náročné, ale da se to, drzim palce. Hlavně si nevycitej, ze ji třeba posadis před TV a jsi kvůli tomu špatná máma. Je to dočasne, vynahradite si to potom.