Mám syna 2, 5roku a ani za Boha mi nejde ho naučit bez plen. A nevím co s tím, už. Nejspíš něco dělám blbě. Furt slyším od okolí, jak děti v jeho věku zvládají i jíst příborem a ten můj je furt s plenama. Do toho noční pití. Furt s tím bojujem. A mě dochází sil, protože v lednu rodím druhého syna.🤦 Myslela jsem si, jak se do konce roku naučí a zatím to tak teda nevypadá.
Nechodí na nočník? Tak zase umí jiný věci. Ty jsi máma a víš nejlíp, co malý chce a jak na něj. Věčně s plínama nebude. Ať jdou všichni někam. Je třeba se obrnit proti kecům z okolí. Taky to mám, hlavně švagrová, ta je na pěst. Vždycky jsem po rozhovoru s ní na prášky a připadám si jako nejhorší matka na světě. Hlavně, že její 7letá holka nás neumí ani pořádně pozdravit.
Starsi zniceho nic bez plen jak ji padl 3 rok... Sundala pleny i na noc, sem tam pocurana, ale v pohode. Mladsi se naucil ted, pres leto (nyni 2,5), ale myslím si, ze to je i tím, ze videl starsi, tak opakoval.... Ale byl na tom celkove lip jak ona.... Kazde dite je jine, nekomu to trva, nekdo hned... Kasli na reci.....
@hotblood mám pocit, že generace našich rodičů je posedlá chozením na nočník... jakmile je dítě po roce s plínkama, je to lenost matky....🤦 Tohle se prostě nedá naučit.... jasně ukazovat, vysvětlovat....ale pokud to dítě samo nepochopí, není to k ničemu....a někteří k tomu dozrají az kolem 3.roku.....tady ve Francii tohle vůbec neřeší...
Musí do toho dozrát a pak to přijde ze dne na den. Někdy mám pocit, že všechny děti okolo v půl roce už chodily, v roce běhaly maraton a ve dvou letech skládaly sonáty. Na ty řeči se vykašlete, každý dítě má svůj čas. Měla jsem ve školce holčičku co ani ve čtyřech nechtěla na nočník, protože to kazdej řešil a nutili jí tam chodit a jí to prostě demotivovalo.
Dozrávání mozku nejde naučit. Je to stejné jako s chozením, mluvením....některé dítě mluví jak kniha už v roce a půl (mám jeden exemplář doma) a jiné horkotěžko po třetím roce (kmarádčin syn - a světe div se, do školy vše dohnal a je to inteligentní šikovný kluk). Urychlováním vývoje hrozí veliké riziko, že dítěti spíš uškodíme např. předčasné dávání do sedu vede k přetěžování nepřipravených svalů, u tlačení do nočníku hrozí psychické bloky nebo zácpy...tohle fakt nikdo řešit nechce a jako těhotná bych to neřešila tím tuplem. Je malý a nezralý, bude mít plínky dokud bude potřebovat a konec debaty.
@me_druhe_ja jenže nikdo nepřízna, že do dvou, třech let prali 4 tepláky denně (místo plinek) . Ale plenky v roce sebrali , to je hlavní
@hotblood starší dcera se naučila na nočník až skoro ve 3 letech. Takže ty kecy od okolních lidí znám, je to fakt na pěst 🙄. Mám od sebe děti 23 měsíců, takže jsme jeli skoro rok plenkový tandem. Nakonec ze dne na den starší dcera sama odložila plenku a najednou přes den chodila na nočník (i na velkou). Přes noc chtěla být bez plen do 14ti dnů a paráda. Druhé dceři jsou nyní 2 roky a je už od ledna přes den bez plen (jen neumí kakat na nočník a v noci má plenku). Opět neřeším kdy dozraje i na kompletní odplenkování. Nejlepší řeči prababiček - moje děti byly už v roce bez plen apod. neřešte 😀. Starší dcera ani v roce nechodila 😀. Každý má své tempo. Chce se jen obrnit proti okolním negativním reakcím 🙂.
Také posloucham, jak v 1,5 roce má dítě ještě plínu. Jak jen to dřív dělají, že v 7 měsících nedávali plínu...prostě to ignorují. K čemu mi je dávat dítě každou půl hodinu na nočník, když ani nechápe, proč tam je a co po něm chci. A říct si samo také nedokáže
@chrystyanna No právě. To máte pravdu. Taky jak se snažíme být bez plen, tak to jsou i patery slipy i tepláky za den.
Synovi byly dva roky v srpnu, parkrat se na nocnik vycural, ale spis omylem. Obcas si tam sedne, ale to je vsechno. Kdyz se ho tam snazim udrzet, rve jak protrzenej. Ja jsem v pohode, ale ostatni maji obcas reci. Izolepou ho tam vazat nebudu a do puberty do plen taky curat nebude. Takze tak. Kazdej at se stara o svy.
@chrystyanna presneeee....sice jsme byli věčně pochcani a nebo na nočníku strávili 10h denně, ale BYLI JSME BEZ PLINEK!
@me_druhe_ja A hlavně jsme byli bez plen o měsíc dřív než sousedky dítě 😀 Vždycky mi to přijde, jak hra na honěnou, kdo co bude umět dřív 😀
@hotblood hlavně v klidu mladší se to naučil taky skoro ve dvou a třičtvrtě netlačily jsem a šlo to ze dne na den jen v noci bude mít ještě dlouho plinku protože pije hodně čaj hlavně nespěchat a ono to půjde