Ahojky holky...mam na vas prosbu.Musi ma dcera chodit do skolky v miste trvaleho bydliste?Dekuji za odpovedi.🙂
@natysnovec nemusí, pokud ji vezmou jinde... u nás docela problém s místy.
Aha...ja nechci aby chodila na vesnici.Ve meste je to se vsim lepsi...myslite ze mi ji vezmou?
musíte se informovat ve Vaší (vyhlédnuté) školce.
Jak říkám, u nás ve městě berou děti, co mají trvalé bydliště ve městě. Děti z vesnice mají smůlu. A před chvílí jsem četla na netu, že v Brně to třeba dosud neměli, ale už to taky zavádí (tu spádovost).
@natysnovec v některých městech není problém s přijetím, jinde je nával a 3leté děti ani nevezmou. Musíš se ptát u vás, jak je to s naplněním školek.
Dekuji za info🙂
u nás je to tak, že za trvalé bydliště jsou nějaké body navíc - a v podstatě bez trvalého není šance na umístění - přednost mají místní a hned po nich nějaké obce kolem, co nemají vlastní školku,ale obec se spolupodílí na úhradě. Jinak my taky nejsme místní, ale prostě jsem změnila před zápisem sobě (a tedy i synovi) trvalé bydliště na byt, ve kterém jsme v podnájmu a jak začal školní rok, tak jsme to zase měnili zpátky- holt to jinak nešlo 🙂
no jak píšou holky, pokud bude místo. přijde mi teď všude přetlak. a opravdu většinou je dané kritérium bydliště za nejvíc bodů. můžu se zeptat co je špatného na vesnické školce? Vesnická obecně nebo u vás v místě konkrétně?
u nás třeba děti přespolní neberou vůbec.