Mám doma raracha

20. led 2022

Ahoj, spíš se jdu vypsat a možnái pro rady... Malému budou teď dva a je to malý neposedný rarach. Jeho baví jen lítat po bytě. Hraje si zásadně tak, že rabuje šuplíky a je jedno jestli s nádobím nebo ponožkami. Kostky nestaví, hází pod stůl nebo do vany. Knížky si prohlíží zásadně sám, ale vydrží i 10 minut. Odrážedlo bojkot. Otočil ho a zkoumal kola, jezdit nebude. Venku jen okolo paneláku a zásadně na druhou stranu než chci já. Mluvit taky nebude. Sotva tři slova. Jíst sám taky ne. Ještě pečivo rukama, ale lžičkou ani omylem. A nočník vůbec. Někdy si říkám, jestli je vůbec normální. Ale testem v roce a půl prošel... A kamarádka mi nasadila brouka do hlavy, že se mu málo věnuju a měla bych s nim někam zajít. Že je opožděný. Její kluci už dávno výše jmenované uměli. Snažím si s malým hrát, ale je individualista. Spolu snad jen myjeme nádobí, to se dívá a chce pomáhata, nebo děláme opičí dráhu. Je pravda, že telka u nás běží celý den na dětském kanálu, ale malý u ní nesedí. Má rád písničky a dvě krátké pohádky, a to si přiběhne. Je to od doby, co jsem ze zdravotních důvodů měla nařízený klid na lůžku a nebylo hlídání. Večer ho uspávám tak, že mu zpívám, a to má rád.

marcicek84
20. led 2022

Klidek je to o danem diteti,vsechny deti nejsou stejne.I kdyby byl ted trochu opozdeny do te doby nez bude chodit do skoly to dozene,nestresuj se,jinak mi prijde normalni,mozna jsou ty deti kamaradky jen trochu zrychlene

la_amanita
20. led 2022

Zkus jen odbourat tu televizi, jinak máš normální dvouleté dítě. Mám o půl roku staršího a když si srovnám stav nynější s tím před půl rokem, je to skoro jak nebe a dudy.

sirinfirst
20. led 2022

Televizi zruš, i když u toho nesedí, rozptyluje ho to, nemůže se pak pořádně na nic soustředit

pampeliska1313
20. led 2022

Přijde mi to úplně normální 🙂) každý dítě je jiný, u nás v okolí to bylo, že když byl prcek rarach, pak už se jen věkem klidnil a naopak. :D nedělejte si z toho hlavu, objevuje, zkoumá, všechno je zajímavý, musí toho stihnout co nejvíc a navíc se snaží i prosadit a zakotvit se, tak prostě neposlouchá.🙂 ale tu TV bych možná omezila, jestli se to trochu nezlepší.🙂

petrasipkova1
20. led 2022

Hele, opožděný neopožděný, televizi vypni, může být přesycený vjemy. U televize se člověk nemůže na hru ani soustředit. Pokud je živější, je třeba zajímavé, že ho nebaví jezdit na motorce, naše děti jezdili hned jak začali chodit. Jinak bych s ním spolupracovala na tom co ho baví, honit se, venku běhat, házet míčem, stavět i venku opičí dráhy v lese. U nás v Sokole bylo cvičení kde se stavěli dětem opičí dráhy a tam se vyblbly. Prostě se naladit na jeho vlnu. Nočník přijde, můžete zkoušet po vzbuzení, třeba přijde na to, že to je fajn. Stejně tak s jídlem, ve 2 letech jsem syna taky krmila, ted skoro ve 4 letech jí normálně sám, neboj.

eithelwing
20. led 2022

Mně tu podobný exemplář roste. 😀 Má rok a půl, nejraději běhá, vriska, se vším háže. Samozřejmě nemluví, nočník vozí, nejraději se kojí, mizerně spí. Navíc je velký jak některé děti ve školce. 😀
Dcera v jeho věku mluvila, hrála si s hračkami, ale zase nebyla zdatná tak fyzicky.

Synovec byl také podobné povahy, teď je ve školce, mluví hezky, má své oblíbené hry, je úplně v pořádku. Takže věřím, že i ti naši z toho vyrostou. 😀

hani_na
20. led 2022

Poznámka pod čarou: to není úplně kámoška. Já mám doma zrychlené dítě a to taky není výhra, od malička hodně špatně spí a dá zabrat přicházet s novými a novými podněty. Na kroužkách se rychle nudí, už ví, co bude a dělá blbosti. Ale na televizi jsem přisná, pustím jen půl hodiny dopoledne, půl odpoledne, jen když řekne "telka", musí sedět, jakmile sleze z gauče, vypínám. Rozhodně nejede jako kulisa a mobil před ním používám minimálně. My hodně chodíme ven, nejvíc pěšky bez kočáru nebo na odrážedle a všechno komentuju - támhle je auto a jede a bla bla. Zase mám dítě, které neusne bez uspávání, v životě by se nepomazlil s nikým kromě mě, manžela a dědy, nesnáší doktory, než si za 3 minuuty vyfoukám vlasy - schová klíče do boty, auto do pračky a svačinu hodí do záchodu. Hlavně klid✊

95newmommy2020
22. led 2022

Za 2 týdny mu budou dva, a je na tom prakticky stejně. Slov možná teď o trochu víc, ale je to teprve chvilka, co se víc rozmlouvá. Pije z lahvičky, podá mi jogurt i lžičku a řekne NA a chce krmit. 😂 na motorce jezdí teprve měsíc. Už to skoro vypadalo, že se na tom jezdit ani nenauci. Nocnik mě upřímně ani nenapadlo zkoušet, připadá mi, ze je to ještě miminecko. Chci si počkat, až si k tomu dojde sám.
Nemám pocit, že by byl pozadu oproti svým vrstevnikum. 🙂

janinasm
22. led 2022

Tvoje dítě je naprosto normální a jediná zaostalá osoba je tvoje kamarádka

mdch91
22. led 2022

Televize detem rekla bych tak do 3, 4 let vylozene vypina mozek - proste misto, aby se ten mozek chtel rozvijet, pritahne pozornost televize. Pak u predskolaku uz muze podle me i dobry porad neco naucit, ale ani tak nemuze byt zapnuta cely den.
Jinak vyvojove tempo mezi 2. A 3. rokem je u deti velmi rozdilne. Tim bych se fakt nestresovala. A tyhle maminky, co podle svyho 1 ditete vytvorej vyvojovy tabulky jsou nejlepsi.

verdos
23. led 2022

Televize není jen zlo, jak se často říká, nenechte si to tu někým vnutit. Opravdu je každé dítě jiné. A hlavně NESROVNÁVAT (kamarádku s takovými řečmi pošlete někam...). Znám dítě, které právě díky televizi začalo více komunikovat... Mimochodem, máte dítě úplně v pohodě, úplně normální, prostě klučičí vidění a zkoumání světa, před druhým rokem toho ještě tolik umět fakt nemusí. Věnujte se mu, buďte s ním a hlavně buďte v klidu. Jen to s ním holt máte náročnější a nemáte takového toho klidného poslušného broučka... Držím palce 🙂.