Ahoj, napadla mě taková anketka, nic podobného jsem tu v diskuzích nenašla. Je mi jasné, že každé dítě je jiné a může mít věci naprosto odlišně, ale jen tak pro hrubou představu 🙂
a) Kdy bylo u vašich dítek nejhorší období vzdoru (v kolika letech)?
b) Kdy vám dítě dalo nejvíc práce (ať už z jakéhokoli důvodu)?
Jsem zvědavá na odpovědi 🙂 Díky
Mezi 2 - 3,5 rokem, bylo to zároveň i to nejtěžší období vůbec. Začátky byly taky těžké, ale pořád je to to malé nevinné mimi..zatímco v těch třech to byl spíš spratek na zabití😀 ještě, že už je to za náma..no a vlastně i před náma, už se ale budu snažit poučit z předešlých chyb😊
Zadnej vzdor nebyl nejhorsi. Kazdy rok je to na jiny urovni. Spis me zkousi jak muze a je rok od roku chytrejsi, matanejsi a zakernejsi. Bude spis hur, nez lip :D Ve 2 letech byla jen lehce uvztekana, ted ve 4 umi citove vydirat a jde ji to bravurne
Nejvíc práce mi dítě dalo v době, kdy jsem byla nevyspaná a vzdor teď, ve 14 letech. Je to síla, v kolika věcech se vůbec nedovedem domluvit, nálady, naschvály☹ Jsem zvědavá, co vše nás ještě čeká...
Nejvíc práce asi od 1,5, pořád ve střehu kam vylezou, odkud spadnou, venku pořád stres kam mi utečou.
Vzdor ? Rozhodně nejstarší dcera teď 14-16 let. To jsou hormonální vlny nahoru dolů 🙄 Pravda, teď v šestnácti bych řekla je to už lepší, přešel jí EMO styl, dala se na cvičení a zdravý životní styl 😀
Syn bude mat zachvilu 3 roky a co sa tyka vzdoru, je to kazdym dnom horsie. Vzdy na to ide premakanejsie a kazdy den vymysli nejaku blbost, ktorej sa nestacim divit. Ale zas, ked je najhorsie, mozem toho 13 kg cloveka zobrat do narucia a napr. preniest z bodu A do bodu B. S takym cca 15 rocnym to uz asi tak lahko nepojde 😀
U nas nejhorsi hlidani a obdobi vzdoru asi tak od 1,5 do 2,5 roku. Holka. Uz ji jsou bezmala 3 a nejakou dobu uz se spolu na spouste veci domluvíme. Respektive ji casto ukecam. Nekdy taky ne, samozrejme, ale je to o dost lepsi nez to bylo. Valeni se po zemi na chodniku vzteky uz uplne preslo..
@mievsa @zuzkasim Uaa, puberta, no na tu jsem taky zvědavá, to bude jinej level :-O Ale já byla v pubertě hodná, třeba je to dědičné 😀
@malanoha Jo, takhle bych to "přežila", abych se s ní potom domluvila a už to bylo lepší a ne jen řev a válení se po zemi.
Ta naše má zatím jen necelých 16 měsíců, taky má někdy svou hlavu, ale zatím je to celkem v pohodě. Venku capáme po svých tak od roku (chodila celkem brzo), zatím jde většinou hezky rovně po cestě, maximálně prošmejdí tam, kde jí to dovolím. Právě se děsím, co brzy přijde a jak dlouho to bude trvat 😀 No ale přežili jedni, přežijeme i my 😀 Nejhorší období jsme zatím neměly (i spánek je od začátku super), teprve to bude. Pomalu zvažujeme sourozence, tak doufám, že se to netrefí zrovna do nejhoršího období.
@makronka222 Mazanější a zákeřnější 😂 koukám, že můj andílek má někde spřízněnou duši 😂
U obou dcer tak od 1roku do 2,5 roku, a u syna od 1 roku do teď 😁 je mu 14 let, a jestli tu jeho pubertu přežiju.... 😁😳🙄
Oboje asi od 1 do 2,5 - věčně vzpouzející se dítě, které neví co chce, ale zblázní se, dokud to nedostane. Ještě nemají rozum z mnoha činností, ale s oblibou je dělají, pokud jim je člověk zakáže, je jekot. Člověk aby se bál otočit, jinak se mu dítě zlikviduje/zlikviduje jiný dítě či půl domácnosti.
@diewcatqoo Já to zas vidím tak, že puberťák se nerozhodne uprostřed přechodu si lehnout na zem a vřískat. (Naivně) si myslím, že s puberťákem je aspoň nějaká šance domluvy a běžný život snažší, když ti nevisí většinu dne na noze vřískající 12kilové stvoření. 😂 Možná se pletu, kdoví. 😂
První dítě mi dalo nejvíc zabrat jako novorozenec. Šestinedělí jsem probrečela, až tak po třech měsících jsme se trochu sžili.
S druhým to bylo nejhorší tak od roka do dvou a půl let, to jsme strašně bojovali s jídlem, nejedl skoro nic.
Období vzdoru nevím, ani u jednoho si nevybavuju, že by to v určitém věku bylo nějak výrazně horší. Vzdorují a vztekají se pořád, je jim 4,5 a 5,5.
@daasqua ahoja, a) Obdobi vzodru trva uz cca rok, od toho druheho roka. Rekla bych, ze je to stale silene, mozna i horsi. Cim vice si totiz uvedomuje sama sebe a to, ze neco chce/nechce. No a pak je bugr, kdyz nejedname dle jejich predstav. Takze shrnuto, zacalo to ve dvou, ted jsou ji tri a ctvrt a je to proste hardcore. b) Krizovy je dle me rok a pul. Dite chodi, pochopi, ze s prisunutou zidli muze dosahnout vys, z NE si dela legraci a zacina se pomalu vztekat. Mam to ted v druhem (mladsim) vydani. Te je rok a pul presne a fakt peklo.