Kdy byl největší vzdor a nejvíc práce?

daasqua
18. říj 2019

Ahoj, napadla mě taková anketka, nic podobného jsem tu v diskuzích nenašla. Je mi jasné, že každé dítě je jiné a může mít věci naprosto odlišně, ale jen tak pro hrubou představu 🙂
a) Kdy bylo u vašich dítek nejhorší období vzdoru (v kolika letech)?
b) Kdy vám dítě dalo nejvíc práce (ať už z jakéhokoli důvodu)?
Jsem zvědavá na odpovědi 🙂 Díky

sudylichozrout
18. říj 2019

@daasqua ahoja, a) Obdobi vzodru trva uz cca rok, od toho druheho roka. Rekla bych, ze je to stale silene, mozna i horsi. Cim vice si totiz uvedomuje sama sebe a to, ze neco chce/nechce. No a pak je bugr, kdyz nejedname dle jejich predstav. Takze shrnuto, zacalo to ve dvou, ted jsou ji tri a ctvrt a je to proste hardcore. b) Krizovy je dle me rok a pul. Dite chodi, pochopi, ze s prisunutou zidli muze dosahnout vys, z NE si dela legraci a zacina se pomalu vztekat. Mam to ted v druhem (mladsim) vydani. Te je rok a pul presne a fakt peklo.

amis24
18. říj 2019

Mezi 2 - 3,5 rokem, bylo to zároveň i to nejtěžší období vůbec. Začátky byly taky těžké, ale pořád je to to malé nevinné mimi..zatímco v těch třech to byl spíš spratek na zabití😀 ještě, že už je to za náma..no a vlastně i před náma, už se ale budu snažit poučit z předešlých chyb😊

konidana
18. říj 2019

@daasqua oboji v obdobi cca 1.5 roku až do 6.5 . Pak už sli do skoly a mohly se vice osamostatnit a hlavne mi odpadlo to ubijejici vodeni a vyzvedavani😉

makronka222
18. říj 2019

Zadnej vzdor nebyl nejhorsi. Kazdy rok je to na jiny urovni. Spis me zkousi jak muze a je rok od roku chytrejsi, matanejsi a zakernejsi. Bude spis hur, nez lip :D Ve 2 letech byla jen lehce uvztekana, ted ve 4 umi citove vydirat a jde ji to bravurne

zuzkasim
18. říj 2019

Nejvíc práce mi dítě dalo v době, kdy jsem byla nevyspaná a vzdor teď, ve 14 letech. Je to síla, v kolika věcech se vůbec nedovedem domluvit, nálady, naschvály☹ Jsem zvědavá, co vše nás ještě čeká...

mievsa
18. říj 2019

Nejvíc práce asi od 1,5, pořád ve střehu kam vylezou, odkud spadnou, venku pořád stres kam mi utečou.
Vzdor ? Rozhodně nejstarší dcera teď 14-16 let. To jsou hormonální vlny nahoru dolů 🙄 Pravda, teď v šestnácti bych řekla je to už lepší, přešel jí EMO styl, dala se na cvičení a zdravý životní styl 😀

diewcatqoo
18. říj 2019

Syn bude mat zachvilu 3 roky a co sa tyka vzdoru, je to kazdym dnom horsie. Vzdy na to ide premakanejsie a kazdy den vymysli nejaku blbost, ktorej sa nestacim divit. Ale zas, ked je najhorsie, mozem toho 13 kg cloveka zobrat do narucia a napr. preniest z bodu A do bodu B. S takym cca 15 rocnym to uz asi tak lahko nepojde 😀

malanoha
18. říj 2019

U nas nejhorsi hlidani a obdobi vzdoru asi tak od 1,5 do 2,5 roku. Holka. Uz ji jsou bezmala 3 a nejakou dobu uz se spolu na spouste veci domluvíme. Respektive ji casto ukecam. Nekdy taky ne, samozrejme, ale je to o dost lepsi nez to bylo. Valeni se po zemi na chodniku vzteky uz uplne preslo..

daasqua
autor
18. říj 2019

@mievsa @zuzkasim Uaa, puberta, no na tu jsem taky zvědavá, to bude jinej level :-O Ale já byla v pubertě hodná, třeba je to dědičné 😀

@malanoha Jo, takhle bych to "přežila", abych se s ní potom domluvila a už to bylo lepší a ne jen řev a válení se po zemi.

Ta naše má zatím jen necelých 16 měsíců, taky má někdy svou hlavu, ale zatím je to celkem v pohodě. Venku capáme po svých tak od roku (chodila celkem brzo), zatím jde většinou hezky rovně po cestě, maximálně prošmejdí tam, kde jí to dovolím. Právě se děsím, co brzy přijde a jak dlouho to bude trvat 😀 No ale přežili jedni, přežijeme i my 😀 Nejhorší období jsme zatím neměly (i spánek je od začátku super), teprve to bude. Pomalu zvažujeme sourozence, tak doufám, že se to netrefí zrovna do nejhoršího období.

mourovatakocka
18. říj 2019

@makronka222 Mazanější a zákeřnější 😂 koukám, že můj andílek má někde spřízněnou duši 😂

misicka1988
18. říj 2019

U obou dcer tak od 1roku do 2,5 roku, a u syna od 1 roku do teď 😁 je mu 14 let, a jestli tu jeho pubertu přežiju.... 😁😳🙄

aneta15
18. říj 2019

@daasqua moje dcera měla období vzdoru kolem druhého roku, kolikrát jsem nad ní i brečela, ovšem jaký vzdor predvadi teď ve dvanácti letech to je jinej level 😁😁😁 takže období vzdoru je nejhorší v puberte...myslím, že nás čekají ještě horší casy

prejeta_zaba
18. říj 2019

Oboje asi od 1 do 2,5 - věčně vzpouzející se dítě, které neví co chce, ale zblázní se, dokud to nedostane. Ještě nemají rozum z mnoha činností, ale s oblibou je dělají, pokud jim je člověk zakáže, je jekot. Člověk aby se bál otočit, jinak se mu dítě zlikviduje/zlikviduje jiný dítě či půl domácnosti.
@diewcatqoo Já to zas vidím tak, že puberťák se nerozhodne uprostřed přechodu si lehnout na zem a vřískat. (Naivně) si myslím, že s puberťákem je aspoň nějaká šance domluvy a běžný život snažší, když ti nevisí většinu dne na noze vřískající 12kilové stvoření. 😂 Možná se pletu, kdoví. 😂

jaja01k
19. říj 2019

První dítě mi dalo nejvíc zabrat jako novorozenec. Šestinedělí jsem probrečela, až tak po třech měsících jsme se trochu sžili.
S druhým to bylo nejhorší tak od roka do dvou a půl let, to jsme strašně bojovali s jídlem, nejedl skoro nic.
Období vzdoru nevím, ani u jednoho si nevybavuju, že by to v určitém věku bylo nějak výrazně horší. Vzdorují a vztekají se pořád, je jim 4,5 a 5,5.