Jak zabavit dite 1,5 staré v zimě?

8. pro 2021

Dobry den

Mate nějaké tipy co podniknout s malou je jí rok a pul . Manzel ma poslední 4 dny dovolenou a radi by jsme neco podnikly . Ale bohuzel v dnesni dobe me proste nenapada co delat akort v zime
Bydlime v usteckem kraji tak kdyby jste nekdo o necem vedel .

majaveja
8. pro 2021

Není v Ústí třeba ZOO?

autor
8. pro 2021

@majaveja to je ale ve snehu je to dost blba zoo kdyz je tam vsude kopec 😃 jak 🐄

majaveja
8. pro 2021

Ja bych asi s terénem neměla problém (mladší synek je ve stejném veku), ale pokud máš radši pohodlí, tak nějaká detska herna, kavárna s dětským koutkem, bazén, ...?

merope
8. pro 2021

Můj 1,5-leťák až dvouleťák byl v zimě nejraději doma / v herničce / prostě někde uvnitř.

barmil
8. pro 2021

Syn je stejně starý. Chodíme plavat, na brusle, dneska jsme byli na vánoční výstavě. Jezdíme do okolních měst na výzdobu, má rád ty světýlka a stromečky.

jana_zofie
8. pro 2021

Mala miluje bobovani. Je ji sice uz 20 mesicu, ale nadsena byla uz i loni. A letos kdyz potka nedodelaneho snehulaka, musi mu dat oci a nos... Taky ma rada bazen, hernicky a planuju s ni obejit nejake ty betlemy, stromecky... Zvirata miluje, kopcovita ZOO by asi nebyl problem (ostatne tady v Brne taky jina neni), ale jestli je to u vas problem, tak mozna aspon nejaka farma v okoli?

fyii
8. pro 2021

Ustecka Zoo je fakt teren nic moc😉, kopce a jeste cesty teda pro kocarky narocny, prevyseni cest zajimave🙂 chce to silne paze..ale jinak Zoo hezka, mensi, maji krokodyly...vis co, ja bych ditko vzala do lesa, prochazku vinicema atd. vzdyt to tam v okoli Usti mate krasny...spis bych v teto dobe sla tam, kde nejsou davy a respiratory😉

jjasmina
9. pro 2021

@merope jaj já mám strašný problém malou dostat ven a co teprve ji oblect 🤣

merope
9. pro 2021

@jjasmina Pokud jí je kolem 1,5 roku a ven nemusíte, tak bych na ni byla hodná a prostě ji nechala být a doma (teda pokud doma "nebourá byt").

mourovatakocka
9. pro 2021

Já jsem asi divná, ale s dcerou jsme prostě chodily ven, řádit do sněhu. Koulovačka, andělíčci, plácání kvazisněhuláků, sáňky.

jjasmina
9. pro 2021

@merope v únoru jí budou 2r, ale kolikrát už když vidí, že se jde ven a nesu oblečení, tak truc a vztek, ale občas se podaří, jindy sne doma a je

jjasmina
9. pro 2021

@mourovatakocka moje malá se sněhu boji a křičí už za dveřmi 🤣

autor
9. pro 2021

@mourovatakocka ven chodime ale na prochazky dcera se snehu boji a nechce na nej sahat😂😂 a pro sanky jeste musime dojet

me_druhe_ja
9. pro 2021

@mourovatakocka Což je super, když je snih. Tady, kde žijem, sníh není nikdy. Zima znamená silnej vítr od oceánu a dešt. Skoro denně. Teploty 5-10C, ale s tím silným větrem je pocitovka daleko nižší. Co bych za to dala, kdyby se děti mohly válet ve sněhu

veroniqess
9. pro 2021

Bobování, příroda, zoo, návštěva nějakého nového města (všude je výzdoba), my se chystáme do JH na pohyblivý Betlém, ale syn je šťastný prostě venku za každého počasí

mourovatakocka
9. pro 2021

@me_druhe_ja Tak my jsme z Prahy a momentálně venku nádherně bílo 😏 Když sníh není, tak šup nějaký dopravní prostředek, ve dvou letech měla odrážedlo a jelo se. Když my jsme prostě vždycky chodili ven i v hnusném počasí, tak tohle moc nechápu. Asi mám štěstí, že dítě bere jako standard, že se chodí ven.

jana_zofie
9. pro 2021

@mourovatakocka no, stesti... Jak kdy. Od pul sedme chodila s tim, ze snezi a bobovat. V pul desate si obula botky na bose nohy a posadila do bobu a celkove pak prekazela nez jsem nas oblikla tak, ze nevedomky sabotovala sama sebe. Ale venku byla andilek nejvetsi, to jo.

me_druhe_ja
9. pro 2021

@mourovatakocka To je sice hezky, ale ani jedno moje dítě ještě nechodí natož, aby jezdilo na odrazedle. O tom si můžu zatím jen nechat zdát. 🙂 Chodím s nima taky co se dá, ale v desti a silným větru je to o ničem. Stejně by museli byt furt v kočárku a ještě řvát pod igelitem, že nevidí....

inssomnia
9. pro 2021

To chození ven je návyk jako každý jiný. Když se bude chodit pravidelně aspoň 2x týdně třeba dopo ven, tak si dítě zvykne, i když zezačâtku třeba vyvádí. My máme kolečko za domem, které jsme chodily s kočárkem a pak pěšky, na odrážedle... Když měla krátké nožičky, tak jsem ji strkala a pak už jezdila sama a bez problémů. Zlenivěla mi kolem 2 let, když jsem neměla dobré období a nechtěla chodit ani to, co dávala v roce a půl :D ale už jsme zase natrénovaly.

mourovatakocka
9. pro 2021

@inssomnia Krásně řečeno, ano, je to návyk 🙂 Dcera takhle jeden čas stala a bouchala do dveří, když jsem se neoblékala dost rychle. Moc nechápu sedět celé dny doma 🙄

nazka
9. pro 2021

Já teda terén neřeším, běžně chodím kočárkem do lesa a nechodíme jen cestickama. Ale máme fakt fajn kočárek do terénu. Takže já bych vyrazila do zoo u vás nebo v Děčíně. Pak bych klidně vzala sáňky a šla na sáňky s ní. Zajela do Liberce do IQ parku (my tam byli s roční a i ta se tam už zabavila). Nebo třeba pohádková stezka v Bílině. My jsme ale hodně cestovatelský a hodně venkovní 🙂

merope
9. pro 2021

@inssomnia Možná to je návyk, ale prostě sníh není návyk ale rarita, která se sem-tam objeví. Dneska můj drobek odchod sabotoval, dokud jsem neřekla, že bereme kočárek. Pak pojednou nadšení a šel. Venku z kočárku tuším ani neslezl. Mokro, mokrej sníh, pořád trošku padal, takže vše sychravý a studený a mokrý. Nevypadal z toho nadšený. V létě jsme venku skoro pořád, občas jdeme na oběd do restaurace a zase na hřiště. Ale v zimě když se hnal do kočáru a nechtěl z něj vylézt? Tak to není o tom, že by se mi tam nějak vyběhal.

matkacekatelka
10. pro 2021

U nás pořádá městská knihovna spoustu zábavných akcí pro děti, taky chodíme do bazénu, občas nějaká hernička. Jo a pořídili jsme stan s tunelem v Lidlu a tím se zabaví úplně sama😀

ufounek
10. pro 2021

@jjasmina to naše 20 m. mi snese kupu obleceni, vsechno co na ven najde jen aby mohla jit ven 😁😁😁
Jinak ted chodime ven koukat na svetylka, beha si , bobujem, placame snehulaky, mala nosi snih na lopatce a nakladami ho na hrablo, snehem dre odrazedlo zvednuty na aktivni choditko.. jen ne byt doma 😁😁😁

jjasmina
10. pro 2021

@ufounek hele. Ono když vxhraju ten boj s oblikanim, tak venku už pohoda, kolikrát tam tvrdneme dlouho a nechce ani dom, ale ta část s oblikanim je s ní o nervy 🤣

maki90
10. pro 2021

Sáňky, boby, snehulaci, teď je to zrovna venku super, všude vánoční výzdoba, okukovat stromečky, betlémy, světýlka...nezavrhovala bych ani tu zoo, v zimě je úplně jiná. Pohádkové lesy Ústí, Teplice, Bílina, Hrobčice, obora ve Mstišově, může krmit zvířátka. Doma věkově přiměřeně výroba vánočních dekorací, pečení cukroví...u nás teď frčí sledování ptáků na krmítku 😊

ufounek
11. pro 2021

@jjasmina tak to je dobre, nase tak davala najevo, ze si to chce zkusit sama se oblict, kdyz jsem ji nenechala, tak se zlobila.. 🤷‍♀️ kazde dite je jine.. tak kdyz chce, dam ji prostor, nekdy ma kombinezu na sobe driv nez najdu neco ja na sebe.. ani by me nenapadlo, ze takový prte uz to zvladne samo, treba i ponozky 😁😁

jjasmina
11. pro 2021

@ufounek to jsem zkoušela ji nechat, ať se obleče sama, ale ona se nechce vzdát asi tepla doma🤣

ufounek
11. pro 2021

@jjasmina doma je doma 😁

autor
12. pro 2021

@maki90 moc děkuju , no podle zname jsem spatna ze malou neberu na vylety do heren atd .. jenze me opravdu nenapada ze kam na vylet . Do mstisova jezdime venku jsme taky a ne malo uz jen kvuli pejskovi jdeme 3x denne . Rano na delsi i po obede . Vecer na kratsi protoze je brzo tma . Byli jsme nebo chteli v moste na trhy ale nepustily nas tam kvuli tomu ze nejsme ockovany