Maminky, co jste měli podobnou zkušenost, jak se zadařilo? Syn bude mít na konci listopadu tři roky, na nočník občas jde, ale říct si neumí. Naopak, čím víc ho posazuju, tím spíš to dělá do plínky. Přes noc někdy vydrží 10h v suchu, a pak ráno ho posadím, tak se pěkně vyčůrá. Přes den, ale jako by si vůbec žádnou potřebuju neuvědomoval a když ho dám jen do tepláčků, chodívá i po pěti minutách počůranej se převlíkat. Chodí do školky a je to dost problém. Máte někdo radu?
@maxulekapcule já se sem jen s dovolením pripichnu. S kakanim není ani tak problém, to si řekne když jsme doma, ale čůrání. Pokud je bez tepláků, tak to jde, začala před půl rokem sama, ze dne na den ani se jí člověk nemusel ptát a šla, ale teď, když už je chladno a má legíny nebo tepláky, tak to pustí do gati. Tak se ráda inspiruji radami. Zatím tomu dávám volný průběh, ale co si budem, taky bych už ráda odplenkovala
U prvního syna jsem to vůbec neřešila. Nikdy jsem neposazovala, měli jsme doma nočník, věděl k čemu slouží, až jednoho dne si řekl sám a od té doby bez nehod. (Ve 2 a třičtvrtě)
U mladšího jsem z více důvodů chtěla trochu uspíšit, tak jsme zkusili indiánskou metodu, měli jsme nějakou knihu půjčenou. A fakt úplně boží, do týdne vyřešeno. Měl 2 roky a 2 měsíce.
@maxulekapcule syny dvojčata jsem odplenkovala v jejich dvou letech. Díky pisoarku který jsme mu dali do WC na stěnu. Byl to myslím modrý a zelený tučňák. Když curali dívali se na vrtulku která se točila.. tak to zkus koupit. Stal 240kc tehdy. Dcera nechtěla na nočník. Tlačil ji a rvala au. Tak jsem ji koupila přenosný dětský zachudek. Chodila pár dní kolem něj a pak z ničeho nic sedla a od té doby jen na něj. Když jsme byli na návštěvě zprvu se bála velkého záchodu, teď už se nebojí. Venku když chtěla čůrat jsme ji drželi a curala na kytičky.. tak nějak vše pomalu postupně. Dcera bude mít v únoru tři roky..
Zkus ten pisoárek, toť má rada 👌
@martinka_33 v tohle doufám, ze bude u nás taky. U staršího syna to tak bylo, najednou bez plinky a do týdne bez plinky i v noci, a bylo to někdy ve dvou a půl letech a první nehoda byla až v šesti letech 🙈
@sorboni30 to už jsem si taky říkala, ale nevim, jestli to úplně bude držet na našem vroubkovaném obkladu. Syn si právě taky navymyslel, jak chce prkénko s patrolou a tamto a tamto, ale teda porad nic.
@maxulekapcule tak nemusí být přímo na obkladech, třeba z boku vana, sprcha..nebo i jina místnost. Nebo zkus vymyslet lepší uchycení na vroubko obkladu. Manželovi na starost dej 🤭😁
@sorboni30 my máme právě obložený všechno, ale zkusím to nějak vymyslet. Děkuji 🙂
@maxulekapcule prvního dcera měla odplenkovani úplně v bez problémů, posazovana na nočník od 2 let a od 2 let a 4 měsíců bez plen i na noc. Nehody nebyly, ani 💩 nebylo problém, prostejov si to v hlavě spojila, i přesto, že má vývojovou dysfázii.
Druhá dcera, ta je zdravá, chápala co se na nočníku a na záchodě dělá moc dobře, ale pořád křičela nočník ne, záchod ne, nechtěla si ani sednout. Tak jsem pročetl diskuze zde na MK a jedna paní, asi učitelka z mš mi vysvětlila, že pokud je dítě zralé, tak by to už pochopit mělo. Na dveří jsem viděla, že zralá je, chápe to, ale má prostě svou hlavu, období vzdoru a přečetl nebude dělat opičku a poslouchat co řeknu. Tak že jsem jí nechala přes den a na odpoledních spaní úplně bez pleny. Měla jen kalhotky a normální oblečení. Vysvětlovala jsem, že bude chodit už na nočník, na záchod a první týden jsem jen prala a prala. Další týden už sedla na nočník, ale nehody byly. A 10.den jak když utne, si sama chodila na nočník, sama si začala říkat, čůrat i bobek, byla úplně bez nehod a dokonce bez plen i na noční spánek. Měla 2 roky a 7 měsíců.
Takže to jsou moje dvě zkušenosti. A to jsem myslela, že tu druhou dceru to snad nikdy nenaučím
@palja no mě právě přijde, ze ten můj ještě na to právě zralej není, ale těžko říct, moc dobře vím, ze je i trošku "vycuranej". Učitelka mě právě pořád předhazuje svoje tři děti, který všechny tři měla odplenkovany v roce a čtvrt i na noc 🙈
@maxulekapcule já jsem právě věděla, že v roce a čtvrt na to zralé holky ještě nejsou.
U té druhé jsem si pak myslela, že jsem to prošvihla. Tak se to asi protáhlo. Ale pak jsem jí nechala bez těch plen a najednou ze dne na den jí to docvaklo.
A žádné zadržování stolice nebo kadění pod stolem nebo za gaučem u nás nebylo. Prostě to obě pochopily se vším všudy.
Já jsem taky syna a byl to s ním boj. Zkoušela jsem od 2 let sem tam bez plínek a nemělo to žádný efekt. Nočníku se vyhýbal jak čert kříži a to si nechtěl na něj ani sednout. Ve 2 letech a 8 měsících jsem ti zkusila znovu a ono to najednou šlo úplně rychle. Trvalo mi 4 dny než pochopil co po něm chci. Sem tam se stala nějaká nehoda ale to je úplný nic. Prostě k tomu nenásilně dozrál. Ovšem plinku na noc má furt.
@chlapecektehu no ten můj má dva a 10 měsíců, a dnese oznámil, ze ten čuráček (nočník) nechce. A spojil si to se skolkou, takže mě řekl, ze nechce ani do té školky chodit. Mám strach, abych mu akorát neudělala nějakej blok
@maxulekapcule aha a on má teď někdy nastupovat do školky? Malej jde do školky až příští rok v září tak že mě nic netlačí a jeho taky ne. To chápu, ale to nevím bohužel jak mu to vysvětlit
@maxulekapcule Syn taky nechtěl na nočník, zabral až po 3. narozeninách dětský pisoár. Taky nám nedrží na zdi, tak jsem mu ho prostě držela. Zjistili jsme, že prostě nechtěl močit v sedě. Pisoár byla berlička asi na 14 dní pak začal chodit na wc a od té doby pohoda. U nás to ale cvaklo opravdu až o 3. narozeninách. Dřív ani ťuk. Na nočník jen v oblečení, bez plíny chodit odmítal. Někdo prostě potřebuje čas, než k tomu dojde.
@chlapecektehu chodí už od dvou let,třikrát týdně
@petulkadodo zkusime taky
@maxulekapcule tak to nevím. Jedině mě napadá že se mu třeba něco stalo v ty školce o čem třeba nevíte a on si to s tím nočníkem spojil 🤔
Já ti neporadim, prptoze na odplenkování svoji nejmladši nemam sebemensi zásluhu... Ona byla 100% na plenkách, ani na třiletou prohlídku jsem nepřinesla moč, protože nehrozilo aby se vyčůrala do nočníku. A pak 2 týdny po třetích narozeninách, jednoho krásneho dne řekla že nechce plenku a od té doby chodí na nočník a plenku nemá, ve dne ani v noci a témeř bez nehod (cvrnkla si do gatí asi 3x) a prvni dva tydny jsme honili bobky, nez pochopila jak tlacit v sedě. Vzdycky jeem si myslela že to je vymysl dite ktere se SAMO odplenkuje, ale ona to presne tak mela. Musela k tomu dozrát a musela.se k tomu SAMA rozhodnout, do té doby nezájem co máma chce.