Dcera se nechce česat. Jak ji k tomu namotivovat?

28. pro 2022

Moje sestileta holcicka ma bozi huste vlnite vlasy. Sen kazde zeny a budouci lamacka muzskych srdci. Jenze, k cemu ji to je platne, kdyz z tech luxusnich kaderi ma spise slepene dredy? 😠 Nechce se cesat, protoze ji to boli. Jenze si nenecha vysvetlit, ze se to cesat musi prave proto, aby ji to nebolelo! Abych byla fer, tak u sve matky to cesani nemuze odkoukat, jelikoz ja se bezne necesu - hodim to do culiku a je to. Jenze ja mam uplne jiny typ vlasu, ktere se nekudlaji. A kdybych si je cesala dvakrat denne, tak mi tam nezbyde jediny chlup 😅 Mate nejaky tip, jak ji k cesani namotivovat? A doporucite opravdu dobry kondicioner?

vendes
28. pro 2022

Myslím, že kudrnaté vlasy mají specifickou péči. Kamarádka se o ně začala starat podle: https://www.kudrnatevlasy.cz/blogs/1/curly-girl... a co vím, skoro se hřebenem se nečeše.

westie
28. pro 2022

Doporucuji si nacist, jak se pecuje o vlnite vlasy, nebo se poradit s dobrym kadenikem. Ja treba sve vlnite vlasy cesat nemuzu, jen pred mytim a tesne po umyti, jinak z toho mam silene krepate cosi, co se neda nosit rozpustene.
A doporucuji i vlasovou kosmetiku pro vlnite vlasy a po umyti foukat difuzerem, krasne to zpevni vlny a vlasy nekrepati a mene se chuchaji. Vlasovy kondicioner jedine pro vlnite vlasy, pokud jsou vhodne i pro deti.
A jako zaklad, pokud chces cesat, coz u malych holcicek chapu, ze je proste obcas nutnost, tak poridit rozcesavac na vlasy pro deti - dela se na mokre i suche vlasy. Ja kupovala na notinu, tam maji dobry vyber a nejen ze to opravdu funguje, ale ma to i psychologicky efekt - moje trileta dcera se prestala cesani bat, protoze vidi, ze delam prvni posledni, aby ji to bylo prijemne.
A nevim, jaky pouzivas kartac, ale ja mam u dcery overeno, ze nejmene taha takovy ten typ tangle teezer. Typ kartace taky hraje obrovskou roli. Budes muset vyzkouset, co vyhovuje prave tve dceri a jejim vlasum.

lenkalubina
29. pro 2022

Já svým zakaznicim doporučuji a prodávám dvoufazovy kondicioner ve spreji. Dá se určitě koupit u každé kadernice😉 donesla jsem ho i me neteri, která se nechtěla cesat a teď úplně v pohodě 🥰

ileni
29. pro 2022

Nemáš pravdu, můžeš ji je česat,jen když jsou mokré jinak ji je zničíš. Samotné mi trvalo,než jsem zjistila jak se o takové vlasy starat...základem je česat jen mokré vlasy, jinak je to utrpení a ty vlasy pak ani nejsou hezke

drep
29. pro 2022

Dcera má pravdu, o vlnité a kudrnaté vlasy je potřeba se starat trochu jinak. Nemusí to být hned kosmetika za desetitisíce, ale ten naprostý základ: nesušit do froté ručníku, česat jenom mokré vlasy s kondicionérem správným kartáčem (my máme BeHairful), za sucha nikdy, ideálně spát s culíkem a na polštáři nejlíp z hedvábí (ale to nemám ani já) nebo aspoň těch pes náhražek (prostě klouzavý povrch).

martt
29. pro 2022

Moje sestřenice ma krasne "prstynkove" vlasy. Pamatuji si , že když byla malá tak s ní teta mela velký boj s česanim. Pak ji od avonu pořídila nějaký sprej na lepší rozčesávání a od té doby se nechávala cesat dobrovolně. Ale nevím jestli ho ještě mají v nabídce. Už ti nějaký pátek je.

neomenia
29. pro 2022

Jak bylo řečeno výše, zásadně necesat za sucha a denně, stačí pri mytí a vždy za mokra!! Viz web kurdnatevlasy.cz

lenkalubina
29. pro 2022

@drep neřekla bych,že spát s culikem je dobré..často bývá problém s kůží

drep
29. pro 2022

@lenkalubina problém s kůží dělá hlavně nevysušená pokožka a vlhko, které umožní množení hlavně plísní (kde je vlhko, tam je plesnivo). Jinak by mě fakt zajímal mechanismus, kterým culík udělá problém s kůží. A tedy samozřejmě culík není jediná alternativa- dá se spát v tunelu, saténové čepce, turbanu, prostě jakkoliv uchránit vlasy, aby se celou noc šmrdlaly a cuchaly a trhaly o polštář

zizkmi
29. pro 2022

Mam kudrnate vlasy, od mala je cesu jen umyte a nacucane kondicionerem, jinak nemam sanci si je nevytrhat a rozcesat. Doporucuji si nacist metodu Curly girl metoda. Na FB je skupina, holky tam poradi jake pripravky pro dany typ vlasu poridit. Urcite s dcerou najdete rezim, ktery vam bude vyhovovat🙂

barmil
29. pro 2022

Mám kudrnaté vlasy, chce to specialni kosmetiku a cesat jen mokre, pak vymackat, susit v bavlnenem triku, ideálně nechat volne schnout nebo difuzer na nizkou teplotu. Cesanim suchych nicis strukturu a je z toho hnus. Navic je potreba kadernice, ktera umi kudrnaté vlasy strihat, to taky neumi všechny .

konidana
29. pro 2022

Jedine ostrihat nakratko. Ouhe vlasy se musi cesat. Kratsim staci mene a aspon to vetsinou netaha.

westie
29. pro 2022

@konidana Naprosto nesouhlasim! Viz vsechny komentare vyse, jak pracovat s vlnitymi vlasy.
Presne takhle, jak pises - ostrihat na kratko, jednal moje mama, kdyz jsem se nechtela cesat. Jako dite jsem byla z kratkych vlasu nestastna, ale zaroven kdyz mi pak jako starsi dorostly, neumela jsem se o ne starat. Az do petatriceti jsem je umela mit rozpustene jen precizne vyfoukane a narovnane prez kartac, coz je uplna silenost casove i ve vztahu k vlasum a jejich zbytecnemu niceni. Az poslednich par let jsem schopna se poradne starat o sve vlnite vlasy a citit se v nich dobre. Co bych dala za to, kdyby se mama zajimala a zeptala se nekoho, co ma delat a poslouchala rady zkusenejsich. Ja treba toto vnimam jako jedno ze selhani moji mamy, ze se vlastne nezajimala o to, co potrebuji!

konidana
30. pro 2022

@westie ano mas pravdu, s vlnitymi vlasy nemam zadne zkusenosti.

Ja ani dcera takove nemame. A kdyz se mnou sestileta hadala, ze se cesat nebude a nenecha, tak holt musela mit kratší vlasy. Roztrepene konecky se stejne musely zastrihovat, a se zastrizenim 2x za rok o par cm ji to proste stejne nevyrostlo, tak aby mohla mit dlouhe vlasy. Takze jsem psala jen podle těchto mych zkusenosti.

nita1984
30. pro 2022

@westie Přesně. Nemám tedy vlnité vlasy, ale mám je hodně kvalitní a taky poměrně náročné na péči. Moje máma to řešila jako
@konidana a roky jsem ji a svůj krátký účes nesnasela.

gracinka7
30. pro 2022

Dala bych ji vybrat. Buď se bude pořádně česat nebo se vlasy ostříhají.