Moje sestileta holcicka ma bozi huste vlnite vlasy. Sen kazde zeny a budouci lamacka muzskych srdci. Jenze, k cemu ji to je platne, kdyz z tech luxusnich kaderi ma spise slepene dredy? 😠 Nechce se cesat, protoze ji to boli. Jenze si nenecha vysvetlit, ze se to cesat musi prave proto, aby ji to nebolelo! Abych byla fer, tak u sve matky to cesani nemuze odkoukat, jelikoz ja se bezne necesu - hodim to do culiku a je to. Jenze ja mam uplne jiny typ vlasu, ktere se nekudlaji. A kdybych si je cesala dvakrat denne, tak mi tam nezbyde jediny chlup 😅 Mate nejaky tip, jak ji k cesani namotivovat? A doporucite opravdu dobry kondicioner?
Doporucuji si nacist, jak se pecuje o vlnite vlasy, nebo se poradit s dobrym kadenikem. Ja treba sve vlnite vlasy cesat nemuzu, jen pred mytim a tesne po umyti, jinak z toho mam silene krepate cosi, co se neda nosit rozpustene.
A doporucuji i vlasovou kosmetiku pro vlnite vlasy a po umyti foukat difuzerem, krasne to zpevni vlny a vlasy nekrepati a mene se chuchaji. Vlasovy kondicioner jedine pro vlnite vlasy, pokud jsou vhodne i pro deti.
A jako zaklad, pokud chces cesat, coz u malych holcicek chapu, ze je proste obcas nutnost, tak poridit rozcesavac na vlasy pro deti - dela se na mokre i suche vlasy. Ja kupovala na notinu, tam maji dobry vyber a nejen ze to opravdu funguje, ale ma to i psychologicky efekt - moje trileta dcera se prestala cesani bat, protoze vidi, ze delam prvni posledni, aby ji to bylo prijemne.
A nevim, jaky pouzivas kartac, ale ja mam u dcery overeno, ze nejmene taha takovy ten typ tangle teezer. Typ kartace taky hraje obrovskou roli. Budes muset vyzkouset, co vyhovuje prave tve dceri a jejim vlasum.
Já svým zakaznicim doporučuji a prodávám dvoufazovy kondicioner ve spreji. Dá se určitě koupit u každé kadernice😉 donesla jsem ho i me neteri, která se nechtěla cesat a teď úplně v pohodě 🥰
Nemáš pravdu, můžeš ji je česat,jen když jsou mokré jinak ji je zničíš. Samotné mi trvalo,než jsem zjistila jak se o takové vlasy starat...základem je česat jen mokré vlasy, jinak je to utrpení a ty vlasy pak ani nejsou hezke
Dcera má pravdu, o vlnité a kudrnaté vlasy je potřeba se starat trochu jinak. Nemusí to být hned kosmetika za desetitisíce, ale ten naprostý základ: nesušit do froté ručníku, česat jenom mokré vlasy s kondicionérem správným kartáčem (my máme BeHairful), za sucha nikdy, ideálně spát s culíkem a na polštáři nejlíp z hedvábí (ale to nemám ani já) nebo aspoň těch pes náhražek (prostě klouzavý povrch).
Moje sestřenice ma krasne "prstynkove" vlasy. Pamatuji si , že když byla malá tak s ní teta mela velký boj s česanim. Pak ji od avonu pořídila nějaký sprej na lepší rozčesávání a od té doby se nechávala cesat dobrovolně. Ale nevím jestli ho ještě mají v nabídce. Už ti nějaký pátek je.
Jak bylo řečeno výše, zásadně necesat za sucha a denně, stačí pri mytí a vždy za mokra!! Viz web kurdnatevlasy.cz
@drep neřekla bych,že spát s culikem je dobré..často bývá problém s kůží
@lenkalubina problém s kůží dělá hlavně nevysušená pokožka a vlhko, které umožní množení hlavně plísní (kde je vlhko, tam je plesnivo). Jinak by mě fakt zajímal mechanismus, kterým culík udělá problém s kůží. A tedy samozřejmě culík není jediná alternativa- dá se spát v tunelu, saténové čepce, turbanu, prostě jakkoliv uchránit vlasy, aby se celou noc šmrdlaly a cuchaly a trhaly o polštář
Mam kudrnate vlasy, od mala je cesu jen umyte a nacucane kondicionerem, jinak nemam sanci si je nevytrhat a rozcesat. Doporucuji si nacist metodu Curly girl metoda. Na FB je skupina, holky tam poradi jake pripravky pro dany typ vlasu poridit. Urcite s dcerou najdete rezim, ktery vam bude vyhovovat🙂
Mám kudrnaté vlasy, chce to specialni kosmetiku a cesat jen mokre, pak vymackat, susit v bavlnenem triku, ideálně nechat volne schnout nebo difuzer na nizkou teplotu. Cesanim suchych nicis strukturu a je z toho hnus. Navic je potreba kadernice, ktera umi kudrnaté vlasy strihat, to taky neumi všechny .
Jedine ostrihat nakratko. Ouhe vlasy se musi cesat. Kratsim staci mene a aspon to vetsinou netaha.
@konidana Naprosto nesouhlasim! Viz vsechny komentare vyse, jak pracovat s vlnitymi vlasy.
Presne takhle, jak pises - ostrihat na kratko, jednal moje mama, kdyz jsem se nechtela cesat. Jako dite jsem byla z kratkych vlasu nestastna, ale zaroven kdyz mi pak jako starsi dorostly, neumela jsem se o ne starat. Az do petatriceti jsem je umela mit rozpustene jen precizne vyfoukane a narovnane prez kartac, coz je uplna silenost casove i ve vztahu k vlasum a jejich zbytecnemu niceni. Az poslednich par let jsem schopna se poradne starat o sve vlnite vlasy a citit se v nich dobre. Co bych dala za to, kdyby se mama zajimala a zeptala se nekoho, co ma delat a poslouchala rady zkusenejsich. Ja treba toto vnimam jako jedno ze selhani moji mamy, ze se vlastne nezajimala o to, co potrebuji!
@westie ano mas pravdu, s vlnitymi vlasy nemam zadne zkusenosti.
Ja ani dcera takove nemame. A kdyz se mnou sestileta hadala, ze se cesat nebude a nenecha, tak holt musela mit kratší vlasy. Roztrepene konecky se stejne musely zastrihovat, a se zastrizenim 2x za rok o par cm ji to proste stejne nevyrostlo, tak aby mohla mit dlouhe vlasy. Takze jsem psala jen podle těchto mych zkusenosti.
Dala bych ji vybrat. Buď se bude pořádně česat nebo se vlasy ostříhají.
Myslím, že kudrnaté vlasy mají specifickou péči. Kamarádka se o ně začala starat podle: https://www.kudrnatevlasy.cz/blogs/1/curly-girl... a co vím, skoro se hřebenem se nečeše.