Hezký den,
dnes jsme byli v poradně a paní doktorka se šíleně divila, že syn (8m)nereaguje na otázky a naučené gesta - např. ukaž,jak jsi veliký, udělej papa, jak zobala slepička.... Mám z toho trochu zvláštní pocity, doteď mi to nepřipadalo ničím neobvyklé, brala jsem to tak, že každé dítě má na svůj čas.
Syn je hrozné torpédo - chvíli nevydrží na místě, vše ho zajímá, plazí se, staví se o nábytek, sám si sedne, pokouší se o první krůčky po čtyřech. Na známé osoby reaguje, umí projevit radost, umí "berany berany" avšak opakování slov či poslouchají říkanek (a ukazování) ho prostě nebaví.
Mám být znepokojená?🙏🏼
V 8 měsících? Tak to nedělal ani omylem, možná tak v roce.
Myslim, ze nemusis vubec panikarit, nas dvouletak je od narozeni neskutecny torpedo, az ted chvilku vydrzi u knizky, takze jako dostat do nej rikanky atd byl vzdycky boj..a ukaze jen, co chce…kdyz byl mensi, vsichni prave chteli, aby ukazal, jak je veliky, aby udelal paci paci..nikdy nic z toho neudelal a neukazal..ja se priznam, ze jsem to teda do nej ani moc netlacila, nevim, proc by mel jako cvicena opicka ukazovat “nesmysly” a proc by se podle toho melo soudit, jestli je “zaostalej” 🤷🏻♀️ Ja to nemyslim zle, ale tohle ukazovani na pozadani jsem nikdy nepochopila …nedava mi to smysl..pripadalo mi mnohem zajimavejsi, ze mi v roce pomaha vyskldavat pracku nebo vysavat, zajima se o okoli, ma radost ze zivota, …a ne jestli umi na povel ukazat, jak je veliky🙈
Takhle malý mimčo má tohle umět?? Mám půlroční a přijde mi to jako blbost. To spíš tak kolem roku možná, ne?
Buďte úplně v pohodě. Syn má 13 měsíců a když to po něm někdo chce, tak to taky nikdy neukáže... Dneska bych vyhodila všechny tabulky a přestala matky stresovat co by jejich dítě mělo a nemělo umět. Syn má 13 měsíců a taky nechodí, jeho bratranec už chodil v 10 měsících a je mi to úplně jedno! Jsou to DĚTI ne cvičené opičky. Každý to má prostě jinak. Tak buďte hlavně v pohodě!
Doktorku teda vůbec nechápu, takový věci podle mě běžně děti v 8 měsících neumí. Synovi je 10 měsíců a taky to neumí, asi 2 měsíce si dělá sám paci, paci, ale na povel teda skoro vůbec a neřeším to, není cvičená opice. Ani teda nevím, proč bych ho musela učit, jak je velikej a co je proboha, jak zobe slepička 😅😅😅? Buď úplně v klidu 🙂!
Cože, to neee, v 8 měsících ani náhodou, možná po roce
Tohle umělá tak ve 14.měsících, a to ještě když měla náladu
Syn to sice umi, ale na požádání to nedělá ani náhodou. Jen když chce pochovat, tak ukazuje jak je veliký nebo paci paci aby podplatil 😁
@katule1990 taky nevím, co je ta slepička. 😀 asi mám pomalý vývoj. 😀
Některý doktorky by fakt měly vrátit diplom....
Naší je 15 měsíců a na požádání fakt neukazuje jak je velká a podobné kraviny. Jak psala
@evinahosta , mě těší že se mnou dělá vše kolem domácnosti, je vidět jak je chytrá a šikovná, a ne aby se chovala jak cvičená opice z cirkusu 🙄
Obě dcery u dr. v tomhle věku prořvaly každou návštěvu a ani později nehodlaly nic předvést. Dr. se ptá mně, co tak už dcera dělá a to stačí. Buďte v klidu, máte dítě úplně v pořádku ;)
My jsme našeho tady ty věci nikdy ani neučili, není žádný čokl, aby dělal triky na povel. Třeba tleskat se naučil, protože se tleská v písničce nebo po ní 🤷 ale dělá to sám od sebe.
Syn 18m dela akorat papa a duc. A to jen proto, ze ho to bavi a papa ma i funkcni vyuziti. Kraviny jako jak je velky ho neucim, takze je nema kde vzit
Starsi to umela tak v 9-10.mesicich a to byla pry sikulka, mladsi jeste dyl, byla spis na pohyb nez na nejaky uceni. Ted ji jsou tri a je motoricky na tom fakt dobre, umi vymalovavat, drzet hezky tuzku, strihat, ale nejaky rikanky ji nic moc nerikaj.
Ahoj, abych te uklidnila (jsem logopedka), 8 měsíců je opravdu brzy. “Ukaz jak jsi veliky” by dite mělo umět kolem 12-14.měsíce, dřív fakt ne 😊
Děkuji Všem 🙏🏼. Ulevilo se mi, že nejsem jediná, komu to nepřipadá zvláštní.👍🏼
@me_druhe_ja 😂😂
Tak to já slepičku znám. Jednou rukou se udělá mistička, druhou zobáček a "zobáčkem" se má z mističky klovat - jako slepička.
V 8 měsících ani omylem 😀
O té slepicce jsem nikdy neslyšela 😄
No, náš syn tohle začal dělat až ve 12 měsících, ale ne pokaždé to udělá na povel, teď je mu 13 měsíců. Ukazovat na věci začal taky teprve nedávno. Doktorka se nás na to ani neptala, jen jestli si žvatlá, říká slabiky, směje se na nás, má špetkový úchop, jestli leze, sedí apod. Jo a roční kontrolu i následné očkování celé prořval a předváděl jen to, jakou má sílu, když se pral s doktorkou.
Tohle v 8m dcera nedělala ani náhodou, myslím, že až tak v 11m? Nás se na to nikdo neptal, a mně to připadá normální, každé dítě je jiné
Jinak naše malá se v 8m teprve začala plazit, jinak nic, teprve kolem 10m začala lézt, stavět se, sedat si atd... Je ji 14 měsíců a začala chodit, takže bych řekla, že je úplně pohodě