6 týdnů staré mimi stále pláče

nonacek
29. zář 2015

Maminky čerstvých miminek prosím o radu ....
Mam 6 nedelní miminko a trochu jsme si ho rozmazlili chovanim......
A teď si s nim nevím rady... odmítá byt v postýlce odmítá byt sám. ...... jinak hodně pláče, až bych řekla že nepláče ,ale řve..dudlíka odmítá.
Problém je v tom,že nic nestíhám ... uvařit uklidit....a do toho mám ještě doma školáka.
Poraďte jak jste naučili miminko v postýlce. . a odnaučili ho chovani .. Nechci ho nechávat řvát jak na lesy,což mi rádi kamarádka nechat ho plakát a ze to pochopi...
díky za každý tip

bajushh
29. zář 2015

Kup si šátek..🙂 A určitě ho vybrečet nenechávej..je na to vážně malý..🙂

loafeer
29. zář 2015

Ahoj
máš malinké miminko, které chce být s maminkou, ne v postýlce nebo dokonce sám, to je snad pochopitelné a troufám si říct, že jsme to snad měli tak každá.....a nechat ho vyplakat....to mi přijde fakt drsné, vždyt mu je jen 6 týdnů....Důvodů pláče může být několik- nechce být samo, má hlad, bolí ho bříško nebo z tebe cítí nervozitu, protože potřebuješ taky zopatřit domáctnost a starší dítko....pokud maličké nechceš mít stále na rukách, zkusila bych šátek....u nás to dost fungovalo, malý byl u mě, cítil mě a byl spokojený, já měla volné ruce a mohla jsem něco malinko udělat a věnovat se staršímu bráškovi...taky se u nás osvědčila zavinovačka....
Ale rozhodně nepočítej s tím, že mimino bude v postýlce ležet a ještě lépe spát a ty budeš mít klid....je fakt ještě malinké a kdy víc bude potřebovat maminku a bezpečí náruče než teď?
Já ale měla obě děti takové- neodložitelné, takže vím, že to občas leze na mozek:o)

nonnni
29. zář 2015

@nonacek neni rozmazlene, jen potrebuje mamu. Kup si satek, nebo nejake nositko pro uplne novosky, pritul si miminko k sobe a budes mit volne ruce a klid na uklid i skolacka.

shine2015
29. zář 2015

Miminko v šesti týdnech potřebuje mámu a nosit nosit nosit....těžko bude samo....já bych se ho nesnažila nutit protože jinak se vám to vrátí později....rozhodne si nemyslím,že by bylo rozmazlené,potřebuje té....

A úklid atd buď paní na výpomoc nebo pomůže manžel....ale uklízet budeš i za deset let pořad dokola....teď bych se snažila věnovat se detem

japona
29. zář 2015

@nonacek A co třeba lehatko nebo deka na zem s hrazdičkou někde poblíž, aby na vás viděl? Připadne nositko? Pokud mu vadí Vaše nepritomnost, budte s nim, nic jiného se dělat nedá🙂

karlajasmine
29. zář 2015

Pokud neplace z hladu, tak je uplne normalni ze v tomto veku nechce byt v posteli sam. Potrebuje mamu. Kup si satek nebo nositko, pritul miminko k sobe, nebo ho dej v kuchyni do lehatka a povidej si s nim, zatimco si v kuchyni delas co potrebujes (to delavala moje maminka pry se mnou), dej mu nad lehatko neco na rozptyleni, kolotoc nad postylku, pust' hudbu... dite fakt neni od toho ze ho odlozis do postylky a budes ocekavat, ze se v takto malinkym veku samo zabavi.. Ja teda nepocitam s tim ze budu mit prvniho pul roku moc casu pro sebe, proste to dite se rozviji a potrebuje jak rodice, objeti, mazleni, tak podnety kolem sebe. A pokud place z unavy a nechce spat v postylce tak ho zkus uspat prave v tom satku a pak ho pripadne opatrne polozit do postylky (jestli se u toho nevzbudi).

karlajasmine
29. zář 2015

A uklid ted budes muset holt trosku ozzelet, nebo ti pomuze manzel - az prijde z prace, tak mu miminko dej, at ho chova, venuje se mu, povida si s nim.. a ty mezi tim vysajes, vytres podlahy.. od toho jsou oba rodice, aby ti manzel trosku pomohl a tys mezitim uklidila 🙂 A prach muzes utirat chvilku az bude spinkat.. atd.

kristinasaxi
29. zář 2015

taky bych doporučila šátek 🙂

rencatupa
29. zář 2015
Uživatel rencatupa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od rencatupa.

Já mám teď taky mrňouse - Amálka má jen 4 týdny a taky se ráda nosí a chová, já myslím, že je to normální a já si to taky užívám, vidím to na ségřiné dcerce jak ty drobce rychle rostou takže si užívám každou minutu 🙂 s úklidem pomáhá tatínek a vařím většinou když maliná usne no už jsme zkoušeli i lehátko, koupila jsem sedátko Zopa, trošičku i vibruje, hraje, malinká v něm bez problémů vydrží když něco dělám jen musí mít na mně dohled a musí mě slyšet a jde to 🙂

x_kaatja
29. zář 2015

6ti tydenni miminko nelze rozmazlit. Byt s mamou je jedna z jeho prirozenych potreb. Kup si satek nebo nositko, prihlas se na fcb do skupiny Nosime deti. Ja bez satku taky nic neudelala 🙂 takhle navazes (ted uz vazu na zada) a mas volne ruce na cokoliv. A dite se jeste priuci. Nenechavej ho prosim sama a vyrvat :*(

alexandra18
29. zář 2015

Já doporučuju ergo nosítko a novorozeneckou vložku do toho. Super vynález🙂. Vibrační lehátko je taky super.

somalicats
29. zář 2015

@nonacek Tohle není rozmazlenost, to je normální potřeba miminka. Je moc malé na to, aby bylo schopné cokoli chápat nebo se naučit. Jak už tu zaznělo, pořiď si šátek nebo nosítko, mně se osvědčila i hrací deka umístěná v mém dohledu.
Podle profilu máš, koukám, školáka už desetiletého. V tomhle věku už děti zvládnou v pohodě jednodušší domácí práce - utřít prach, utřít nádobí/vyklidit myčku, vyluxovat, vynést odpadky... Zapoj ho do chodu domácnosti, bude mu to do budoucna k užitku a i tyhle drobnosti Ti uleví.

ada22
29. zář 2015

jukni na knížku od karpa nejstastnější miminko. Lze i stáhnout. Měla jsem to podobně jako ty . Plačící miminko bordel jak v tanku a žárlicí čtyřletá holčička . No na palici. pomohlo caboo a baby vak a ted jsme přesli na manducu. Celkem rychle v tom usínala. Pak máme úplně obyč lehátko od chicca jde celkem do lehu a malá je v něm zapadlá,. vyloženě nesnáší ten prostor v postylce , takže ji dost často obložím dekou a pak někdy zabere opravdu pevné zavinutí. Ale hlavně ti chci napsat, že ted jsou ji již dva měsíce a kousek a je to mnohem lepší. Taky to chce aby jsi byla i ty v klidu. Oni tu nervozitu vycítí a jsou z toho pak rozmrzelý.

no_title
29. zář 2015

Na to je asi moc malý, aby plakal protože je zvyklý na chování, to dělají starší děti - tak od 4 nebo 5 měsíců a víc... Jaký jste měli porod? Neprobíhalo něco nestandatně? Třeba že by ho odnesli hned po porodu, to některé děti špatně snáší nebo třeba porod zadečkem napřed, císař? Tohle všechno může dětem způsobit určitý negativní prožitek, který způsobuje problémy. Třeba onen porod zadečkem napřed způsobuje závratě a klaustrofobii i v dospělém životě.
Ještě mě napadá, pobyt v postýlce mu může vadit kvůli obrovskému prostoru, který najednou před ním je. Dítě je navyklé na určitou atmosféru z bříška, u mě to mamka řešila světle růžovou dekou přes postýlku, tu jsem vyžadovala až do 4 let 🙂. Moc se mi to líbilo a uklidňovalo mě to. Důležitá je právě ta jemná růžová barva.

karlajasmine
29. zář 2015

Nebo taky muzes starsiho zapojit do hlidani - me bylo necelych 10, kdyz se narodil muj bracha, a mamka me casto zadala, abych vedle nej sedela a byla s nim zatimco ona napr.uvari obed... sedela jsem u nej, on byl v lehatku, povidala jsem si s nim, cinkala pred nim ruznyma hrackama, ukazovala mu veci, vykladala mu neco... I kdyby ho hlidal jenom 20min tak ti to pomuze.

donnald
29. zář 2015

@nonacek Naše 1.dcera také pořád plakala a pak se zjistilo, že je to tím, že ji nestačí kojení, takže jsme ji drželi o hladu ☹. Přidali jsme Hipp a byla naprosto spokojené miminko 🙂.

nonacek
autor
29. zář 2015

@bajushh šátek mít nemůžu ,mam strasne bolesti zad ,když nosim větší tíhu. 😳😳

nonacek
autor
29. zář 2015

@ada22 díky za radu určíte přečtu.

nonacek
autor
29. zář 2015

Holky mě nejde ani tak o úklid. ..... , ale spis ze už si trošku nevím rady .. male mi spinká před den málo
Když ho uspím tak spí tam 10-20minut a je vzhuru,to by mě nevadilo ale začne histericky pláč
a já nevím co je špatně.. jestli má bolení... V noci spinká docela dobře.

nonacek
autor
29. zář 2015
nonacek
autor
29. zář 2015

@no_title díky za radu ano rodila jsem akutním císařský řezem... po porodu miminko odnesli a asi po hodince přiložili k mému prsu

jakisska
29. zář 2015

@nonacek ten šátek je asi to nejlepší - a se zády je to právě naopak. Já mám taky problémy s páteří, byla jsem kvůli tomu i půl roku doma (bez extra výsledku). Nošení maličké mi dělalo problémy, bolela mě z toho páteř. Pak jsem zkusila šátek - pozvi si domů někoho, kdo tomu hodně rozumí, vyzkoušejte různé úvazy, posouvejte ho po milimetrech až do pozice, kde tě nebude tlačit nebo bolet. Pokud to půjde, naštelujte ho tak, ať můžeš i zároveň kojit a nevytahovat mimi ven, to taky hodně šetří čas. Já být tebou, tak ten šátek ještě nezavrhuji.

nonacek
autor
29. zář 2015

@jakisska no zni to přesvědčivě a určitě se podivam na net.. po nějakém tom šátku. . U syna jsem pouzivala klokanku

jakisska
29. zář 2015

@nonacek zkus pohledat nějakou šátkařku ve svém okolí, jsou to moc ochotné maminky, přijdou až domů i s kupou šátků, vyzkoušíte to a uvidíš. U nás na Opavsku to tak běžně funguje, že si ty šátky půjčujeme a zkoušíme, navzájem se učíme vázání a tak.

pajdousekk
29. zář 2015

Miminko chováním NIKDY nerozmazlíš!! To je jen přežitek a mýtus, který koluje mezi maminkami. My malou taky uspávaly v náručí v zavinovačce, všichni mi nadávali že tím ztrácím čas a že si ji rozmazlím. Po prvním očkování už malá chovat nechtěla, prostě sama od sebe dala najevo, že zvládne usínat sama.
Uvědom si, že miminko bylo u tebe v bříšku 9 měsíců, cítilo tvé srdce, tebe samotnou. A teď si prostě maminky naivně myslí, že ho položí do postýlky a ono bude spokojené a spát? Bohužel to tak není. Ono tě potřebuje i nadále cítit, si jeho máma. Vykašli se na domácnost, pořiď si šátek a budeš se moc věnovat i starší dcerce. V 6 týdnech je ještě moc malé na to aby bylo samo. Já první 2 měsíce byla ráda, že jsem se vůbec stihla najíst a to beze srandy (a co se týče úklidu, jsem na něj stejný magor jako Monika z Přátel, takže to pro mě bylo hooodně těžké mít doma neuklizeno). Malá se chtěla pořád chovat. A teď po půl roce toho ani náhodou nelituji, vyrostlo z ní usměvavé miminko, pláče jen když jde na očkování a spinká sama krásně celou noc i přes den. A kdykoliv to jde, tak ji chováme a hrajeme si s ní. Věř, že ti to to mimčo vrátí 😉

mrkvicka88
29. zář 2015

Přesně chápu, co prožíváš. Naše malá byla neodložitelné dítě první 3 měsíce. Mám teda jen jedno, takže sem to měla jednodušší. V šestinedělí sem neuklidila nic, pak sem se odvážila na skvělý vynález jménem šátek. V něm usínala rychle a byla mnohem spokojenější. Pak sme přešli na kibi. A s těma zádama, já si je právě zníčila tím, jak sem jí nosila na rukách, v šátku mě neboleli. Ono to miminko stejně budeš zvedat a nosit, tomu se prostě nedá vyhnout. Já bych prostě vzala do šátku nebo nosítka, můžeš ho v něm i kojit a myslím, že bude spokojený. U nás lehátko nefungovalo ani na 5 min, to až když byla větší. Někde na koníkovi se najde i moje diskuze na stejné téma. Byla sem z toho fakt zoufalá.

elen222
29. zář 2015

@nonacek miminko určitě není rozmazlené 😉 , měla jsem to úplně stejně u prvního dítěte, syn stále brečel až řval od rána do večera, zkusila jsem všechno možné i nemožné, nakonec jsem šla k doktorce, jestli není nemocný, ale řekla mi, že je naprosto v pořádku, jen nemá jak vydat energii, pouze pláčem a že to musím vydržet. Po 4-tém měsíci, když se začal pomalu hýbat se to opravdu rychle spravilo a už pak byla pohoda. V postýlce spát sám nikdy nechtěl, jak jsem ho tam položila, hned spustil pořádný řev. Takže jsme začali uspávat u prsa 😀 , to nám oběma vyhovovalo, syn klidný a já také 😀 . Dcera, ta byla od narození klidné neplačící miminko, když jsem ji položila do postýlky, otočila hlavičku a spinkala, a usínala úplně sama, byla jsem jak u vytržení, nic takového jsem se synem neznala. A přitom byla a je velký mazel a tulíme se a mazlíme denně několikrát. Prostě každé dítě je jiné a musíš přijít na to, čím ho uklidnit, i když mě se to u syna teda nepodařilo 😀

elen222
29. zář 2015

A určitě ho nenechávej "vyřvat", já bych to nikdy nedokázala, mě to rvalo srdce, když jsem ho slyšela pořád brečet. Vyzkoušej třeba, že si ho vždy dáš do místnosti, kde zrovna budeš chtít uklidit, třeba na zem a budeš na něj mluvit a dáš mu tam třeba hrazdičku a ono se bude koukat na hračky nad ním. Já když jsem chtěla se synem třeba vyžehlit (kdeže jsou ty časy s prvním dítětem 😀 , už dávno jsem přišla na to, že žehlit de facto nepotřebuju, jen správně pověsit mokré prádlo 😀 ), tak jsem si ho položila na postel, prkno si dala vedle něj a mluvila a zpívala a povídala kde co 😀 😀

somalicats
29. zář 2015

@nonacek Šátku se neboj. Taky mám problémy se zády, ale v šátku jsem malou nosila úplně bez problémů, musí být správně uvázán. Jak už tu někdo psal, podívej se ve svém okolí, kdo šátkuje, určitě Ti tyhle maminky rády poradí a správné úvazy ukážou.

schotja
29. zář 2015

Určitě doporučuju šátkování, nebo ergonosítko.. Rozhodně ho tím nerozmazlíš, paradoxně takové děti co mají naplno ukojené tohle stadium "nošení a u maminky" se osamostatní dřív, než tzv. separované děti.. Bude vám oběma dobře a určitě lecos i stihneš doma 🙂 U nás dost pomohly i rady z knihy Něžná náruč rodičů, měkká peřinka na matraci, zavinování i s ručičkama na usínání, pološero, ..prostě co nejvíc připodobnit to prostředí kdy bylo mimi v bezpečí tvé dělohy..