Vzteká se u kojení. Nechat být nebo řešit přes dr.:

levandulka00
6. pro 2021

Ahoj holky. Už jsem tady minulý týden psala, že jsme měli doma virozu, ale holčička (10 týdnů) to zvládla naštěstí bez rýmy a bez teplot. Nicméně v posledních dnech mě trápí, že jako by méně pije, dokonce se u kojení dost vzteká - křičí otáčí hlavičku na stranu. Prvně to vypadá, že pít chce, prso si natáhne, trochu si cucne a zase ho pustí, máchá kolem sebe ručičkama. A tak to dělá několik minut. Včera odpoledne začala odmítat jedno prso. Nakonec jsem to vyřešila, že jsme kojily skin to skin a pila hezky i z toho prsu, které předtím odmítala. V noci už ale ani svlečení moc nepomohlo a zase pila docela líně. Teď ráno kojení opět moc nedala. Myslela jsem, jestli nemám málo mléka, ale včera po tom, co nechtěla pít, tak jsem z prsou ještě 50 ml odstříkala. Plíny mívá mokré, i když včera se mi stalo, že jedna plína byla po 4 hodinách skoro suchá. I když pije líně, tak často mlíčko ublinkává ven. Mám to nechat být, že třeba necítí potřebu moc jíst, nebo raději řešit přes dr? Na váze přibíráme hezky, zatím to vychází cca 200 g na týden. Děkuji za rady.

petrane
6. pro 2021

@levandulka00 taky mi to mala v 5t delala..trvalo to 9dni a pak zase začala pit normalne

levandulka00
autor
6. pro 2021

@petrane takže jsi to nijak neřešila s dr nebo nezačala používat nějaké alternativní způsoby krmení ?

makkyv
6. pro 2021

@levandulka00 Měla jsem to stejné u dcerky.
Bylo tam pak víc faktorů.. poprvé když to dělala, tak jí bolelo brisko a bumbat nechtěla, pak zase byla zvyklá, ze ji to mléko teče dost a samo, pak zjistila, ze se musí sama snažit a to se ji nechtělo, než se to naučila. Taky jsem se bála kvůli mleku a měla jsem tu i LP a o mléko neslo, bylo v pořádku, jen byla příčina to brisko většinou a nebo ze ji toho teklo moc či málo.. po pár dnech to odeznělo.

petrane
6. pro 2021

@levandulka00 nene,neřešila
Ona to vždy delala jen v noci u koupani,tak jsem vyckavala,co se z toho vyvine
Sleduju kojici profily na instaci,tak jsem si byla jistá,ze to prejde
Jinak bych volila LP
Ono i pomáhalo,když jsem ji to prso vzala a dala ji odbrknout a pak znovu nabidla

levandulka00
autor
19. pro 2021

@petrane tak jsem se na to ptala na kontrole u pediatričky a prý to mohla být tzv. krize kojení, se děje se to cca ve třech měsícich. Pokud se prý přes to maminka i mimčo dostanou, tak už je to pak dál v pohode 🙂 my to nakonec zvládly, strachovala jsem se zbytečně 😉