Odmítá láhev

neomenia
12. črc 2019

Ahoj všem. Mám plně kojeného, skoro 5 měsíců starého chlapečka. Od začátku kojení bez problémů, mléka mám dost, kojím často i v noci. Teď jsem začala chodit na jazykový kurz, který i s cestou mi zabere 4 h. Odsála jsem mléko odsávačkou a nechala ho doma. Problém je, že malý absolutně odmítal láhev, plival to, strašně prý plakal, až vzteky usnul. Dudlík taky nechce... U dcery toto neznám, láhev zvládla skvěle, když jsem občas potřebovala odejít... Nemáte nějaký fígl? Musí se to naučit. Mám v plánu zkusit i stříkačkaou po prstu....

borjuvka
12. črc 2019

@neomenia možná záleží i na typu lahve event. vyzkoušet jiný druh (medela ma láhev pro kojené děti či ještě Avent Natural pro kojené se taky dá) a asi bych spíš než stříkačku/lžičku zkusila kádinku.

martiniquest
12. črc 2019

A co mu to dat ze sklenicky? To uz by mohl zvladnout

neomenia
autor
12. črc 2019

@borjuvka mame avent natural... Lepší lahev asi neseženem. Prostě ví, že to není prso.

neomenia
autor
12. črc 2019

@martiniquest z normální skleničky? To nevím... Je mu 5 měsíců...

martiniquest
12. črc 2019

@neomenia Učila jsem syna pít ze skleničky vodu od půl roku. Zkus a uvidíš, třeba to půjde. Minimálně za to nevyhodíš ani korunu navíc. Skleničku musíš samozřejmě držet a je dobré mít malý průměr - ideálně z panákovky se silnějším okrajem.

borjuvka
12. črc 2019

@neomenia mala měla s avent taky na začátku problém, ale s medelou (s tím systemem je hold dražší) v pohodě. Musela jsem na operaci, tak to by jinak nedali tolik mlika vice dni. Teď když je nutné už avent. A jak jsem psala kadinka(mala sklenička). Mas tam mléko opřeš o spodní rtik, lehce naklonis a on si to vysosa... Vypadá to složitě, ale není ;)

neomenia
autor
12. črc 2019

@borjuvka
@martiniquest duky, zkusím tu kadinku.

no_title
12. črc 2019

přesunout jazykový kurz na dobu, kdy bude dítě starší. Nebo tam chodit s ním. Má 5 měsíců, ještě je malý, aby byl bez matky. Pro takhle malé a navíc plně kojené dítě to je pocit ohrožení, když je matka pryč... já si to lajznu až teď kolem 2 let jít někam na takovou dobu pryč a i tak to ne vždy zvládá dobře... Ze zkušenosti, když je dítě ve stresu a bez sebe, nebude chtít ani tu kádinku.

drakenn
12. črc 2019

Já zkoušela dávat prckovi MM v odmerce na dětský sirup..odmítal láhev, ale z toho to po malých dávkách polykal..

alcar
13. črc 2019

Muzes zkusit i lzickou. Samozrejme to nepujde hned, ale prijde si na to. Je to pro nej zmena, najednou bez tebe, krmi ho tatinek, necim plastovym.... Kurz bych ale nerusila. Pokud chodis jednou tydne, tak to neni zadna traga, mimco to brzy pochopi, ze neodchazis na furt a i z te lahvicky se nauci. Super, ze si umis a chces taky najit cas pro sebe a realizovat se taky nekde jinde, nez s miminem. Navic za mesic uz budes davat prikrmy, tak uz to bude zase jednodussi.

elikup
13. črc 2019

Nedavej lahev, ale kalisek - panakovka se na to hodi, event po lzickach. Lahev vubec neni potřeba.

elikup
13. črc 2019

Ja na tvem miste bych si na kurz vzala dite i osobu, ktera budto bude vozit, nebo nosit, popr takove male dite bych mela v satku. Pak ma bufet i mámu porad u sebe.

ladyhacek
13. črc 2019

@martiniquest mladší taky odmítal láhev.
Zkus tu skleničku z ní pil velmi brzo pomaličku naklánět 5-6m se zavedením prikmu
Pokud má už 5m zkusila bych klidně příkrm na lžičku třeba to vezme lépe. Je jedno kdy mu dáš zeleninu zda v poledne nebo v 16h
Nakonec mi vzal i láhev. dostali jsme skleněnou v porodnicí dudák úplně jiný než Avent. Kojim dál

ah1234
13. črc 2019

@no_title pani sa nepyta ci je najlepsie odist od dietata, ale jak ho naucit pit z flasky, ale neprekvapuje ma, ze zase prisli nevyziadane rady, jak sa od dietata zenska nema ani pohnut.. toto si proste nevedia niektore na konikovi odpustit nikdy

ah1234
13. črc 2019

Z toho pohara mi maly od piateho mesiaca pije vodu, takze realne to je 🙂 inak zabrala na neho jedine MAM savicka.. inak mi tvrdi pediatra ze decka len nie su na flaksu zvyknuty, ze ked budu fakt hladny, tak sa napiju aj z nej, je to lahsie jak z prsa.. hold bud skusit naozaj ten pohar, lyzicku alebo nakupit rozne flasticky a skusat.. pripravte sa ale na plac bohuzial, dieta je zvyknute na prso a tazko sa prevykne na ine 🙂

ah1234
13. črc 2019

Este ma napadla striekacka, na to jedno popoludnie by to mimi nezabilo 🙂

karlajasmine
13. črc 2019

My jsme toto u staršího řešili tak, že jsme začali v 5ti měsících dávat zeleninu a prostě dostal zeleninu a zapít vodou z učícího hrníčku. Odstrikane mléko odmital odjakživa.

no_title
13. črc 2019

@ah1234 Díky Bohu už nejsem moderátor a smím upřímně a bez příkras vyjádřit svůj názor 😀 Jednou jste si ty děti pořídili, tak se jim věnujte. Kurz angličtiny se dá dělat kdykoliv, ale dítě bude malé jen jednou.

ah1234
13. črc 2019

@no_title hej hej lebo kazda matka co raz tyzdene si urobi 4 hodiny pre seba je automaticky zla matka.. prosim nerozkazuj tu ostatnym, nerobis vsetko najlepsie ;)

karlajasmine
13. črc 2019

@no_title jde o to, že vztah matka-dite je vztah dvou lidí a nejen dítěte. Nejlepší matka je taková, která poslouchá i vlastní potřeby a nepodrizuje se ve 100% případech dětem. Já bez dětí chodím na kolo, plavat, cvičit, nakupovat, s kamarádkami na víno..a když tohle nedělám, tak jsem podrazdena a zničena. Když mám od dětí svoje chvíle pro sebe, tak jsem zbytek času v pohodě a dětem se s velikou radostí a trpělivostí věnuju. Znám takovou maminku, která se od svých dětí nikam nehne, a má nervy totálně v kyblu, manželskou krizi.. Prostě děs. A ani pro ty děti to není dobrý..máma s nervama v háji a deti tím pádem taky nervózní.

ah1234
13. črc 2019

@karlajasmine presne, ja tiez musim "vypadnut", vycistit si hlavu.. len je smutne, ze matky, ktore nonstop sedia doma pri dietati to pokladaju za nejaky pomaly hriech a povysuju sa, ze oni sa viac detom venuju. Ak ich to bavi, su stastne a podobne, tak je to parada. Ja to nemozem tak robit. A mam obcas aj pocit, ze moj syn je aj rad, ze na hodinku-dve vypadnem a ma otca len pre seba.. vzdy sa vraciam do bytu plneho smiechu a nemam pocit, ze som synovi nejako extra chybala. Tak neviem, kde je problem. Nie je jedina spravna cesta sa od dietata do jeho 3+ rokov ani nepohnut, bohuzial, niektore matky to tak vidia a nas, co to robime, znevazuju..

vladienka
13. črc 2019

@karlajasmine zase to su extremy.. napr ja by som sa od malej aj pohla ale nema ju kto strazit.. a cudzia pani zatial neprichadza do uvahy.. takze pysit sa ze chodite na kolo, s kamaratkami na vino nakupy atd je hezke ale nie kazdy to tak moze mat aj keby chcel

no_title
13. črc 2019

@karlajasmine taky občas někam "vypadnu" ale je fakt, že v 5 měsících mi to přišlo moc brzy, to až tak od roku jsem na chvíli třeba zařídila, aby šli na hřiště a já si dala koupel. Ale vždycky má možnost třeba manžel dojet a říct, že to malý nedává, nebo dojedu já a nakojím ho. Při vědomí, že tam brečí a nedávají to, tak bych z žádné akce ani nic neměla, byla bych akorát v nervech.

alcar
13. črc 2019

@vladienka jo, ale aspon tady nikoho nepoucujes a na nikoho se nepovysujes svymi nevyzadanymi radami. Ja to mam jak ty, ale chlubit se tady tim, ze bych se s hroznym svedomim hla od decek az v jejich dvou letech, tak to by me ani nenapadlo...to je spis na ostudu. 😁🤦‍♀️ Ja chtela od nich aspon na chvili zdrhnout uz v sestinedeli ( a kdybych tu moznost mela, tak zdrhnu). 😂

no_title
13. črc 2019

@alcar mno, tak vzhledem tom, že náš syn je vymodlené dítě a bude jen on, tak prostě ne, neodešla bych od něj 😉. A jo jsem na sebe pyšná, že jsem od něj neodešla a že jsem ho nenechala plakat beze mě. Pořídila jsem si dítě proto, abych byla s ním, abych se mu věnovala a dala mu maximum, co můžu. Ne proto, abych se ho zbavovala, jak to někdy vidím u těch kaváren s herničkama, kde nám tam leckdy ty mamky svoje děcka i nechaj a jdou si pryč. Tenhle typ myšlení prostě nepochopím.

drep
13. črc 2019

@ah1234 problém je, že sis nevyrobila malého závisláčka, což je podle nějaké úchylné logiky jediná správná výchova a tudíž z něj bude hrozný deprivant, co snídá mláďata pandy a trhá mouchám křídla.
Moje dítě mě nijak nepostrádá už narození. Ona fakt není kontaktní, není mazlící a sama s prarodiči byla na procházce v pohodě tak asi když jí byl týden, od té doby chodí pravidelně. A já jsem za to vděčná, dojdu si zaběhat nebo zajezdit nebo přednášet nebo si v klidu doma udělám něco ze své dpč. A jsem ráda, že se ze mě ani po porodu nestala slepice domácí 😂

alcar
13. črc 2019

@no_title hm, tak ja zas jsem typ matky, ktera si v klidu zajde ke kadernici nebo k lekari bez ditete. Dite necham tatinkovi, vsak on se na sto procent postara. Je to taky rodic. Ale jestli nemas odvahu nechat dite ani tatinkovi, tak to je mi te lito...jsi zavislak na svem diteti a opravdu se neni cim chlubit a pysnit se tim.

no_title
13. črc 2019

@alcar och já ubohá chudinka 😀 hele, narovinu, já se tady výýýborně bavím. Takže kliďánko, pokračuj, aspoň budu mít dneska zábavné počtení 😉.

ah1234
13. črc 2019

@alcar ja to tiez nepochopim, beriem otca svojho dietata za takeho isteho rodica ako som ja. Podla mna matky, ktore nenechaju dieta s otcom, odoberaju pravo otcovi na samostatny cas s dietatom.. predsa len to je ine, ked travime cas vsetci traja a ked ma jak syn sam pre seba otca, tak otec sam pre sebe syna.. je to podla mna do istej miery sebectvo, ktore sa schovava za super rodicovstvo. A teda my chceme tiez len jedno, o to viac dolezite je aj pre partnera, aby so svojim jedinym dietatom travil cas.