Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte stejné zkušenosti? Mám desetidenní miminko, kojím, ale nechce si pak krknout. Kojím cca 25 minut, oba prsy, někdy se napije po kratší době jen z jednoho. Jak dlouho trvá, než si mimčo krkne? Ublinkla mi zatím jen dvakrát po delším kojení. Bojím se jí pak dávat do postýlky na záda, tak jí raději nakláním na bok, kvůli ublinknutí. Dětská doktorka ale říkala, že jí mám dávat spát na záda, ikdyž v porodnici mi jí dávali jen na bok. Ale právě kvůli tomu, že nekrká, se bojím...
Muj prvni taky nekrkal. Zkouseli jsme to treba i pul hodiny i vic a vetsinou bez uspechu. Spal tedy na zadech, ale hlavicku mel na strane. Taky jsem mela strach a byla vdecna za monitor dechu. Samozrejme ze v noci nekdy ublinknul, ale nikdy se nic strasneho nestalo. Dalsi deti jsem rodila v jine porodnici a tam mi zase tvrdili, ze ma mimco spat na boku. Takze dalsi dve spaly na boku. Treti taky obcas nekrkala a pak jsem ji parkrat nasla celou poblitou, jak v tom klidne spi. Tezko s tim neco delat. Bud dlouuuuho odrihavat, ale to vzdy nejde a nemusi pomoci. Doporucuji zkouset ruzne polohy na odrihnuti, treba bude nejaka fungovat lepe.
Pro klid duse doporuciji monitor dechu. A vydrzet. Ono se to zlepsi, jak mimco poroste.
I kdyz mimco muze pit tak hezky, ze nenaloka tolik vzduchu a potom nekrka, ale u nas to tak nebylo.
Mně LP řekla, že kojené děti někdy ani krknout nepotřebují, když pijou správně. Jako odříhnout bych nechala, ale když si nekrkne, tak se nic neděje. 🙂
Moje holčička taky moc nekrká, spíš prdí. 😀 Daří se jí líp odkrknout, když je v poloze "na tygříka", tu jsi zkoušela?
Když jsem měla dvojčata takhle malá, dávala jsem spinkat na bok 🙂 dr nám to doporučila, jen jsme střídali strany. Jinak ke krkání.. Krkli si poprvé až někdy v 5ti týdnech, kdy v nemocnici dostali dokrm lahvičkou. Od té doby umí krkat. Nekrkli si ani na tygříka ani na rameni ani na bříšku. Pili natolik způsobně, že to prostě nepotřebovali, takže si s tím nedělej starosti 😉
Mů j pvní taky nedříhávál, vůbec, bych se nedočkala. Pil hodně a nikdy neblinkal. Spal, jak mu vyhovovalo, třetí den se už otáčel, takže si lehl, jak potřeboval - povětšinou na zádech. Někdy na boku. Pokud ublinkává, je bok bezpečnější - z pusy vyteče.
Když druhej odříhávat potřeboval, jinak ublinkával, tak to byl teda nezvyk, hlavně v noci... na padnutí. (a to jsem ho kojila v posteli, jen jsem ho pak musela zvednout - držet na rameni, nebo na klíně, nohy pokrčený, prostě aby byl svisle... a že máme dobrou postel, kde je dobrý opření, dá se tak i usnout atp. ale stejně jsem z toho byla vyřízená. Byla jsem zvyklá, že dítě se v noci nakojí samo, má-li přístup, matka si spí... a pak takhle... a to ještě nebylo žádný drama.
Takže si to považuj a neřeš, že se všude píeše, jak máš dávat odříhnout a musí odříhavat atp. Moje matka mi to nutila ješět s půločákem.... 😀 no děsná matka jsem byla, když jsem nedávala dítě odříhnout... 😀 Je zbytečný trávit čas a energii něčím, co dítě vůbec nepotřebuje. 😉
Žádné z mých tří dětí si jako maličké neříhalo. Občas krkly až někdy od 3 měsíců. Prostě pěkně pily, nepolykaly vzduch a říhat nepotřebovaly. Pokud jí netrápí ublinkávání a je spokojená, není to třeba řešit.
Syn nerihal, začal az od 3. Měsíce a ničemu to nevadilo
Dcerka jako miminko vůbec nekrkala a ani neblinkala, prostě uměla pít. To syn hltal, dávil se a když si pořádně nekrknul, tak se celej zeblinkal. Takže je to asi dítě od dítěte, některé děti to prostě nepotřebují.
Taky nám to nešlo, tak jsme dávali spinkat v zavinovačce na bok a po každém kojení jsme bok střídali, aby neměl placku na hlavě 🙂 Asi po měsíci jsme ale vychytali systém, že ho po kojení nechám čtvrt až půl hodinky ležet a pak ho teprve zvednu a to si pak krkne jak velkej chlap 😀 Ale v noci neodříháváme vůbec a taky se nic neděje, ublinkne si jen výjimečně, když hltá. Jen nevím, jestli to pak nemá vliv na horší prdíky, když v něm ten vzduch zůstane. Ale v porodnici mi říkali, že když neblinká, tak se nemusí odříhávat.
Moje taky nekrkala, naučila se to až asi ve 3 měsících 🙂. Bylo naprosto zbytečné se o to pokoušet...
U nás nekrkala ani neříhala ani jedna holčička, takže pokud je malé dobře, byla bych v klidu 😉 Spát jsem teda dávala také spíše na bok a střídala to vždy po kojení druhý a tak dokola. Ono jde o to, aby se ti nepřekulila na bříško, ale to můžeš vyřešit buď srolovaným ručníkem nebo polohovacími válečky.
mně blije jak Amina i když si odříhne 😒
dcera taky nikdy neříhla, zato trpěla na prdíky, to bylo šílený.. možná to bylo tím, že v ní ten vzduch zůstal, ale spíš ho nspolykala při jídle tolik, aby říhat potřebovala.. dávala jsem spát na bok hezky dlouho.
Náš prcek způsobně pije už od porodnice, takže říhat nepotřebuje. Nemá co. A když už se teda výjimečně hladově naloká, tak si malinko brkne v pozici, ve které kojím.
Všichni kolem mě šíleli, že ho přece musím nechat odříhnout, že se to tak dělá. Každé dítě je jiné a fakt existují děti, které prostě neříhají.
mýmu malýmu trvalo třeba i deset minut než si v poloze na rameni odbrknul, když si nekrknul dýl, tak asi nepotřeboval. Dávala jsem ho spávat na bok, jak mě to neučili v porodnici, akorát jsem střídala boky kvůli hlavičce, navíc blinkánky pěkně vytekly koutkem. Jen jsem ho musela zablokovat, aby se nepřevrátil na bříško.
Ahojte, můj prďola taky nekrká, občas až třeba po hodině, ale není to tak že by ho to tlačilo a brečel. Spíš prdí 🙂 Neřešila bych to, kažný miminko je jiný, není vše podle literatury a doktorů 🙂
dcera si taky moc neodrihavala jako mimco.. nekdy treba az po pul hodine noseni a nekdy vubec
a taky jsem ji davala spis na bok..
musis ji zajistit, aby se nemohla prevalit na brisko (a pripadne udusit), ale jinak na boku byt muze