Dobrý den chtěla jsem se se zeptat dneska jsem byla na tetování důležitá informace je ta že kojim chtěla jsem se zeptat jestli můžu svého syna ( 2 měsíce ) normálně kojit a nebo mám raději počkat ? Předem děkuji za odpověď
@martinkauli Na co chceš čekat? Dej mu, pupikovi!
Rozhodne bych se tetovat nenechala, ale kdyz uz mate po,tak bych toho prcka radeji nekojila. Ono to tetovani prece jen do toho mleka leze, chte nechte, takze ja bych to nepodcenovala. Divim se vubec, ze vas nejaky profesional tetoval (za predpokladu, ze o kojeni vedel). Tot ale vec druha.
@martinkauli Jinde jsem četla minimálně 2kojení vynechat,kvůli použité barvě a anestezii.
Nebudeme tu řešit asi žloutenku,alergie,HIV a jiné.Určitě jsi si vybrala spolehlivé tetovací studio
Vím, že mě se tatér ptal, zda jsem v 6nedělí, že to by mě netetoval. Také upozorňoval na kojení, takže za mě ne.
@soyevita je to Tater jako každý jiný jen stim rozdílem že tetuje doma
Proc sis predem neodstrikala aspon jednu davku pred tetovanim? No ted uz to je jedno. Normalne nakoj, ale uvedom si, ze pri tetovani se do tela dostavaji latky z tetovaci barvy a ty nebudou asi zrovna zdrave. Neco z tech latek urcite predas prckovi. Kazdopadne se asi nic nestane. No a k tomu tetovani... co tak vim, tak pri hormonalnich zmenach v tele by mohlo spatne chytnout. Ale to je tvoje vec. 😉
@astyna takze už jako nemám kojit?
@alcar děkuji za odpověď kojit Teda budu normálně
@lucieta7 tak že už kojit nemám vůbec?
Pokud máš plně kojené dítě, asi bych počkala min. pár hodin. Je to jak s alkoholem, po pár hodinách už také v mléku není. Ale po jaké době? To netuším...Já jsem se tetovala, až jsem vůbec nekojila.
Tak to už bys mohla v klidu nakojit 🙂
@astyna ok děkuji moc za odpověď pomohla mi
Tetování není vhodné v těhotenství, v šestinedělí a při kojení. Pokud máš 2měsíční mimčo, nejsi po šestinedělí moc daleko a navíc kojíš... Já teda nerada soudím, ale nechápu, proč jsi aspoň rok nepočkala s tetováním nebo prostě až bys nekojila. Každopádně ses na tohle měla zeptat tatéra, ale otázka je, jestli vůbec věděl, že stále kojíš...
@luj89 nechci být nezdvořila ale prosila jsem se o radu a ne o kázání nezlob te se
@martinkauli jak psala @soyevita, vynechala bych alespon 2 kojeni
@lucieta7 "Ono to tetování přece jen do mléka leze" 😀 😀 😀 😀 😀 Jako, že je pak to mlíko třeba černý, že jo 😕
@martinkauli Proboha, normálně koj!
Všechna tahle upozornění jsou pro zichra.
@martinkauli To je těžké ,asi jsi nemohla čekat,že Tě tu budeme "plácat po rameni".
Prostě jsi udělala blbost.
Kromě anestezie a barvy,přejde do mléka i adrenalin.I když třeba v malém množství,ale úplně zbytečně.
A kdo Ti zaručí ,že Tvoje miminko nebude mít alergickou reakci?
Měla jsi si pár dávek předem odstříkat a pak odsáté mléko vylévat.
Ale pozdě bycha honiti
Tak teď jsem stoho debi* ( s prominutím ) někdo z vás mi říká koj někdo zase že nn 😞
Jestli to bylo tvoje první nebo druhy tetování, tak to byla blbost. Ale jestli jsi zvyklá, tak se nic neděje. Taky záleží, jaký používá Tater barvy.. Ten můj ma vegan a bezkovovy barvy, takže u něj se zdobim kdykoliv...
Jo a koj, přece nenechas malý o hladu a bez kontaktu 🙂
Tohle to tetování je moje 3 používal pouze jednu barvu ( černou )
@martinkauli Jak je to tetování velké? Pokud je malinké, asi bych vynechala tak 3 kojení.
@martinkauli Prosím Tě, mám dotaz: Strávila jsi na křesle celý den, máš z toho horečku, či aspoň parádní zimnici, zobla sis něco proti bolesti, jsi KO...nebo máš jen něco malého, jsi úplně v pohodě a necháváš se tu zblbnout řečma o škodlivosti Tvého mléka pro mimi?
Rozum do hrsti!
@martinkauli Nebuď z toho debi*,barvy obsahují těžké kovy a saze,šíři se lymfatickým systémem.A víš jak probíhá jejich konzervace-ozařovaním.Jinak by v nich mohly být třeba plísně.Určitě jsi se zajímala o složení .....
Takže tak,pokud používáš selský rozum,je Ti jasné ,že to prostě byla blbost....
@konekokira má tatera,co používá vegan a bezkovové barvy.Což je 100% lepší ,ale také ne úplně bez rizik 😉
@majkoz nic s toho co jste psal/ a nemám ale mám v hlavě chaos - kojit nebo nekojit ... ?.
Prosím o konkrétní a jasnou odpověď můžu nebo nemůžu kojit?? Děkuji za odpověď
@martinkauli Jako kojící bych se v životě nenechala tetovat,ale to je každého věc.
Těhotenství – pokud máme zájem o tetování v těhotenství, šestinedělí či době kojení je třeba od tohoto upustit a počkat si na dobu alespoň 3 měsíce po ukončení kojení. Tetování představuje jak fyzickou tak psychickou zátěž a v této době obojí není vhodné.
Je to zkopírované z tetovacího studia.