Zdravím, vím že spousta mě asi odsoudí ale nechci už kojit. Malá má 3 měsíce a už teď ji občas dám UM. Je po něm klidnější dokonce se vklidu vyprdi a vykaka... A já mám čas na spoustu věcí. Už teď vím že druhé dítě kojit nebudu. Jenže manžel mě do kojení nutí. Že tím že prej přestanu ji ubližuji. Poraďte jak mám přestat aby to vypadalo tak že to nejde? Už jsem z toho fakt zoufalá. ☹️
A co to prostě jen kombinovat, nenutit se a ono se to vyvrbí samo? Proč ti kojení vadí? S každým dítětem je to jiné, u syna to byla občas dřina, hodně se budil, dlouho kojil. Dcera naprosto v pohodě, za pět minut nakojená od narození, nikdy na něm nebyla závislá, v noci spala skoro od narození celou noc. Já bych nic neplánovala.
Kojení má spoustu výhod, ale stresovat by nemělo. Každopádně pokud to jde, škoda nekojit právě kvůli maličké, jen pokud vidíš plusy i v UM, fakt bych to kombinovala, nevzdala to jen tak.
Ja bych zadny divadylko nedelala, proste bych mu rekla ze to je moje telo a ja kojit nechci, je mi to neprijemny a tecka. Stuj si za svym. Nevidim v tom zadnej problem. Me kojeni taky vadilo..obe deti jsem kojila 4m.
@puhelin Podvod na dite? Prosimte co to meles..tyhle kojofasisticky kecy je presne ten duvod proc se zensky boji rict ze kojit nechteji.
Chudák dítě. Muzes kojit, ale nechceš. Co by za to jiné daly. Za me jsi pohodlná. Ale tvoje věc.
Ano a je to tady..opet se ukaze inteligence mistnich vyzobanych matek🤣🤣
@leniczka23 souhlas 😄
@vitkovakaterina prosim te pojd jim to vysvetlit😁😁
@leniczka23 Vidis, tys to proste utla a nedala. To povazuju za rozumny a ferovy.
Prijde ti normalni balamutit dite tim, ze dostane prso a pak flasku a pak zas prso a pak zas to prso nedostane? Proc? Protoze se sama nedokaze rozhodnout? Flask je drina na pripravu, ale kojeni svazuje... Jak z toho ven?
@puhelin A co maminky co musí kombinovat um s mm? Třeba já. A nemyslim si že bych ze dcery dělala vola proto, že to kombinovat proste musíme 🤷🏻♀️
@puhelin Ja jsem odstavovala postupne, takze jsem taky chvilku kojila i davala UM..opravdu nevypadal nespokojene, nebo zmatene..zeny napric svetem dokrmuji UM a zaroven koji. Za me se z toho dela moc velke drama. Kdo chce kojit at koji, kdo nechce at nekoji, ale ani jedna z tech zenskych neni lepsi nebo horsi mama.
@lilian2111 Musite?
@lilian2111 To sis nabehla, ted dostanes skolu jak kojit muze kazda a ze tim prikrmovanim si to vlastne vsechno posrala😁😁
Zakladelko. Pokud jste rozhodnuta ukoncete to. Nikomu nemusite oduvodnovat proc. Nehledte na to, ze ostatnim vykojenym mozkum to vadi. Me zase vadi kojofasisticke kecy a z toho duvodu bych nekojila.
@aklin Vsak jo, kdyz nechce kojit, at nekoji. Ale at z toho nedela divadlo. V tom s @leniczka23 souhlasim. I kdyz okolo ma ty zbytecny kecy.
@aklin ano, řadím se. Kojení propaguju a vse s tim spojené. Mam k tomu také vzdělání. Pisu svuj názor, že mi zakladatelka prijde pohodlna, kdyz kojit muze a nechce. To je, dle meho nazoru, smutné. Pak jsou pripady, kdy to nejde a k tomu neadekvátní rady, ktere situaci nezlepší, to je mi pak líto, ze to nedopadlo. Ale zde vidim jen lenost. A ano, na um neni nic skveleho je to jen nahrazka, normální je kojit, jsme savci. Stojim si za tim, ze umyslne nekojene deti jsou chudaci a jejich maminky to maji proste v hlave jinak. Maji jine priority. Ale jejich věc, to každopádně. Svuj názor ale napsat mohu.
Jj tady to bude vždy bouřlivé téma 😅 Kojící matky vs matky, které nechcou 😅 Kdo nechce at nekojí, ale at před manželem nehraje komedii a nelže mu do očí, jak by chtěla, ale prostě to nejde .. Já třeba kojím a přijde mi to jako pohodlnější spíš, miminko se nají a usne a min na 4 hodiny je klid . Třeba moje malá je po kojení jak malej prutokáček oproti tomu kamarádka má dítě na UM a skoro jí nespí, věčná nespavost a prdíky a bolesti bříška, je to různé no..
@neomenia To, ze propagujes kojeni je naprosto v poradku, to, ze priznavas, ze si kojofasistka je taky fajn..to cele bych naprosto respektovala, kdyby si vynechala tu poskedni vetu, ze nekojene deti jsou chudaci, protoze po tehle vete te nemuzu brat vazne, je to tak omezeny nazor, ze to mluvi za vse.
Predstav si, ze nektere zeny neobetuji vsechno kvuli detem, ze nektere jsou proste normalni a pokud je jim neco neprijemne tak to delat nebudou, neprijde mi fer, abych kojila sve dite kdyz je mi to krajne neprijemne, na vztah matka dite bude mit v tomhle pripade mnohem horsi dopad pokud zena bude kojit s odporem nez aby dala UM.
Vadi mi, ze se povazujes za tu lepsi jen proto ze ti strika mliko z bradavek..ale o tom to proste neni..
@neomenia pohodlná? Dobře tak já to teda ještě upřesním. Kojím cca 30-40min. Po 3 hodinách. Pak se cca hodinu venuji malý ( povídame si, hrajeme atd..), pak ji uspim a jdu odsávat ( už od porodnice mám méně mléka tak musím odsávat abych ty prsa stimulovala) to je dalších 30 min. Cca. Potom musím poklidit, uvarit, vyvenčit psy a nanovo... Chlap zásadně doma nic neudělá takže je všechno na mě... Tak jestli vám to přijde jako pohodlnost tak ano potom jsem pohodlná... A sobecká že chci mít vše v klidu a nebýt pořád nervózní kdy a jak ještě všechno co je potřeba dodělám... Jinak ze strany chlapa není žádná podpora... Tak si to zkuste a pak suďte 👍
@neomenia nez jsem to.dopsala, stihla si svuj prispevek editovat a dopsat tam par vet, diky kterym to nezni tak omezene.😁😁
@jjasmina a jinak s manželem se o tom hádám pořád ale po 4 hodinách hadky radši rezignují a dál kojim... Proto ta komedie... Několikrát už jsem mu řekla že přestávám kojit a to co potom bylo doma... Radši nekomentuju.... To jak dceři chci ubližovat, jak nejsem matka atd... Tak to radši udělám komedii a budeme všichni spokojeni
Máš nevýhodu, že chlap nic neudělá, nepomůže.. Jinak na venčení, úklid lze pouzit nositko/šátek(lze v tom i kojit) a zapojit chlapa.. Nemusí uklízet, pokud je mu to proti srsti, ale pohlídat než úklidis treba může.. Tak to dělám i já.. Nechceš myt nádobí.. Ok tak ho pochovej, přebal..
Já jsem teda malé dávala taky umělé a zároveň kojila. Na noc se mi zdála hladová, často se budila. Po umělém spala dobře. A i přesto, že jsem dávala flašku jednou či dvakrát denně od malička, tak mi ji začala odmítat. Chce jen prso a dodnes vyžaduje na noc sem tam cucnout. Po téhle zkušenosti vím, že bych kojila taky jen minimální dobu. Je těžké to odbourat a je mi to také někdy nepříjemné. Ale každý to má jinak. Určitě bych neodsuzovala maminku co nechce, je to jen čistě její věc a hlavně ne vždy kojení je výhra.
@chrystyanna chlap kdyz hlidaalou stylem že já jdu třeba do sprchy, tak ji přetáhne a já pak celou dobu nedělám nic jiného než uspavam... A i když mu říkám ze je unavená at ji uspi... Neuspi...
Bohuzel, mene mleka mas kvuli tomu stridani dokrmu a kojeni. Coz je spojene i s tim druhym problemem - kojeni po 3 hodinach. To je strasne dlouhy interval, nedivim se, ze mas hladove miminko. To ti poradili v porodnici? Kdybys kojila mnohem casteji, odpadne ti odsavani, dokrm a jste v pohode ty i miminko.
A ze nepodpori a pritom ti rika, co mas delat? No to bych ho hnala :(
To hsi ale do uvodniho prispevku nepsala, ze s tim mas takove trable. S kojenim i s manzelem. To chce pak oozvat dobrou LP a s manželem vážně pohovořit, ze potrebujes podporu a pomoc.
Moje deti jako miminka nikdy manzel neuspaval, uspavam ja u prsa a je to mnohem jednodussi.
Víte pokud vám chlap doma nepomáhá a nic nedělá, prostě asi ste sama věděla s kým si dítě děláte.. Muj chlap vaří, zajede nakoupit, když malá spí vrhnem se na uklid. My to prostě berem, že sme v tom rodičovství spolu. Hele já si osobně myslím, kdybych řekla mýmu, že kojit nechci nadšenej by z toho taky nebyl, ale taky říkal nedávno, že jak začnou rust zoubky, tak kdyby mě to bolelo, tak mám přejít na UM, zase ve všem byste měli najít kompromis. Ale lhaní opravdu není cesta.Ale taky vím, jake to je žít s člověkem , kterej má jen ten svuj nazor přes kterej vlak nejede a prosazuje si jen svou, to to člověk kolikrát vzdá a radši to odkejve, je to pak bludnej kruh..
@puhelin Ano, beru léky po kterých je ta dávka mléka bohužel nepoužitelná 🙂
Bud dat, nebo nedat vubec. Tohle je podvod na manzela a hlavne na dite.