Zdravím. Jsem deset týdnů po přirozeném porodu a kojím. Proto mě překvapilo že dnes přišla menstruace. Ze začátku jsme s kojením předčasně narozené dcery společně s laktační bojovaly, dcera byla dokrmována. Nicméně už nějakou dobu kojím plně tak mě to celkem zklamalo, těšila jsem se že se mi to ještě nějakou dobu vyhne. Syn byl od začátku půl na půl UM a MM, menstruace přišla až za půl roku. Máte někdo zkušenost že i přes kojení přišla menstruace takhle brzy?
Po obou porodech přišla MS s koncem šestinedělí, děti plně kojené 🤷🏻♀️
Ber to z té lepší stránky, přišla MS a ne těhotenství. Už jsme tu viděla i takové případy, hned po šestinedělí přišlo další těhotenství, při plném kojení.
@madamas u předčasně narozeného syna jsem dostala první menstruaci 9 týdnů po porodu. První měsíc jsem jen odsávala, druhý se snažila kojit, ale neměl sílu, tak byl mým mlékem dokrmovaný, a oresnr od 2 měsíců už byl plne kojeny. Přisuzuje to tomu že od prvního měsíce jsem v noci nekojila (měl danou dávku ml na jedno kojení kvůli operaci, a musela jsem vážit ored, kojit, vážit po a dikrmut. Což jsem v noci nedávala, takže dostával jen moje mm v dokrmu) a pak taky tomu, že i přes čištění v narkoze mi zůstaly nějaké kousky placenty v děloze. Ono noční kojení dělá hodně.. jsem zvědavá teď po druhém porodu, jsem 10 dní po porodu a už pomalu končí očistky, tak jsem pak zvědavá, zda teď to přijde později..
Mám 3 děti a u všech tří menstruace přišla s koncem šestinedělí. Všechny byly plně kojené.
@madamas Kojila jsem syna i dceru každého více jak dva roky , a vždy dostala ms 2 měsíce po porodu.
@pe_tu_ss_ka Zajímavé, syna jsem kojila v noci často až do roku a ms přišla brzy, tak nevím, zda je to tím. Obecně jsem ho kojila jako předčasné narozeného často. Mladší už ne a v noci skoro vůbec a u obou došla ms podobně taky brzo
Děkuji holky, asi je to opravdu individuální. Jak říkám, syn částečně kojený, od tří měsíců na um a MŠ přišla po půl roce. Teď téměř hned po mém dlouhém šestinedělí. Je fakt že malá spí od 23h někdy až do půl páté do rána a já ji nebudím, jelikož přes den téměř nespí a kojí se co hodinu. Na druhou stranu si vzpomínám že s tchýni jsme se bavily že všechny tři děti kojila bez problémů a můj muž a jeho sestra jsou rok od sebe, no na detaily se jí ptát nebudu 🙊 Každopádně to nemění nic na tom že závidím kojícím ženám jejichž na je v nedohlednu😀
@lennus bude to dost individuální.. já doufám, že to teď také nepřijde tak brzy..
@madamas, ano, i dříve a to přes plné kojení, kdy děti měly neomezený přístup k prsu, žádné dané intervaly, ani pauza třeba v noci, separace (zavinovačka a tak), žadný dudlík, žadný dokrm. Rodila jsem 5* a cyklus se dostavil mezi koncem šestinedělí a teď naposledy, když nejmladší měl 5 měsíců, to je zároveň nejdelší pauza, co jsem kdy po porodu měla, ale stále se to stihlo při plném kojení 🙈 Minule jsem plně kojila i víc jak rok po porodu a cyklus stejně byl, takže je jedno kolik mléka a jak casto, přinejmenším mému tělu to jedno vždy bylo a vím také, že kojení u mě není překážka pro otěhotnění, i když nikdy jsem neotěhotněla během plného kojení (a ani jsem to tak nechtěla), jenže i když schopna jsem, souhra teda nic moc, takže můj zájem je během kojení, zvlášť během toho častého, neotěhotnět a proto pro mne lepší, když cyklus přece jen mám, vím na čem jsem a mohu se v něm začít orientovat, protože nechci HA a tak. Takže radujme se, veselme se, když člověk chce otěhotnět, tak krev fakt nevidí rád, ale když zrovna nechce, tak je to přeci jen takové uklidňující 😃
@kosi_cek u nás už další miminko není v plánu, manžel uvažuje nad vasektomií, do té doby to budeme muset nějak pořešit, protože ačkoliv naše děti milujeme tak vzhledem k věku (manžel je o něco starší) a vzhledem k tomu že mám určité zdrav. obtíže a nikdy nedonosim miminko větší jak dvě kila už nechceme riskovat.
@madamas já... Hned po šestinedělí.. 7 měsíců kojím a kromě toho, že nechodí jak hodinové ručičky před otehotnenim, tak ji mám každý měsíc