Mam tri deti, nejmladsimu jsou 2 mesice a kousek. Obe starsi deti byly kojene, takze jsem predpokladala, ze i tento benjaminek bude. Nicmene asi ma vlastni hlavu.
Je to skoro 14 dni co bojuji s bojkotem kojeni a popravde uz nemuzu. Jsem z toho tak unavena, vydeptana a nestastna, ze uz nemam silu se o zachranu kojeni pokouset. Zkusila jsem snad vse, co se v teto veci doporucuje a bez efektu. Byly tu 2 laktacni poradkyne! A bez efektu. Dokrmovat mym mlekem i kdyby pres lahev je taky krasne, ale ja nikdy (!!) neodsaji tolik, aby to dalo krmnou davku. Pokud ano, pak musim pres lahev a to tu pak sedim a brecim. Manzela uz to samozrejme nebavi, pry radeji bude mit spokojenou zenu a dite na UM, nez urvanka a nestastnou vydeptanou manzelku.
Dnes uz jsem tak nejak kyvla na to, ze bychom presli na UM, ale nejak se s tim nemuzu vnitrne srovnat. Je mi jasne, ze by to pomohlo vsem...ale krucis, odkojila jsem 2 deti, proc ne i to treti??
Vim, ze je to jenom jidlo..blbost ze ktere se nestrili. Ale ja nejak nemuzu prekousnout to, ze by mel flasku. Ale zaroven to vnimam jako vysvobozeni a velkou ulevu.
Omlouvam se za vylev. Ale zase tu sedim a brecim a jsem z toho opravdu cela nestastna. 😔
Nebuď smutná. Bohužel to kojení není tak automatické a chápu tvé pocity. Předpokládám, že vše zkontrolováno od uzdičky v puse, až po techniku kojení. Manžel má pravdu a lepší je být v klidu.
Můžu se jen zeptat jestli jste zkoušeli bužírkou?🙂
Já jsem teď řešila/řeším něco podobného…nebudu to rozvádět podrobně, každopádně malý už je 14 dní odstavený, je na UM, ale nemůžu se s tím moc srovnat…
I když rozumem vím, že to bylo správný rozhodnutí, že kojení není všechno, proč je to takhle i “výhodný” a ani jsem nechtěla kojit dlouho, srdce se jaksi cuká…hlavně pořád nechápu, proč to u prvního šlo samo a bez problémů a teď u druhého to bylo špatně…to je asi to hlavní, proč mě to tak trápí…
Kdybys to chtěla probrat, napiš mi SZ, budu ráda ☺️
Držím pěsti!!
To mi přijde divne, ze je po dvou kojenych dětech to ted napotřetí nejde . V cem je přesně problém? Protože obvykle to bývá tak, že pokud už jsi kojila, podruhé, potřetí atd. to jde snáz a snaz....
Jedna věc, já mohla kojit, jen když jsem extrémně jedla. Pořád, hodně. Jakmile jsem jedno jídlo vynechala, mlíko nebylo. Jen tip, všichni mluví o pití, ale o tom, že někdo musí fakt žrát... o tom už se tolik nemluví....
A noční odsávání. Po kazdřm nočním kojení jsem odsála úplně vše co šlo, schraňovala a večer dala lahvičkou když už nestačilo moje mléko, po týdnu se to "rozběhlo" tak na týden, pak zas odsávat. Dala jsem to 5 měsíců a pak už jsem musela skončit, už to nešlo... Vždycky se mi otvírá kudla v kapse když někdo tvrdí, že kojit může každá s prstem v nose..
A v čem je problém? Čím to, źe to nejde? Je problém na tvé straně nebo u dítěte? Nechci strašit, ale pokud ty už umíš kojit a ze záhadných důvodů to ze strany dítěte nejde, tak bych se dost přimlouvala za důkladné vyšetření pediatrem.
Kojení není středobod vesmíru. Důležitá je klidná maminka a spokojené dítě. To jen dnešní doba dělá z kojení, kdo ví co. Manžel má pravdu.
@veronicka89 Nevim co to je 🙂
@macinka1989 Napisu, az budu mit vice casu. 😚
@neomenia Dite totalne bojkotuje prso. Jen se priblizim, tak rev. Proste se neprisaje..
@alishka111 Ja mleko mam, jen maly se mi znicehonic prestal prisavat. Je to des
@ruzova_pastelka A co presne by mel pediatr duklandou prohlidkou odhalit?
No odhalit by mel prece to, proc se nechce prisat. Laktacni poradkyne neni doktor. Diteti muze byt cokoli. Treba "blbej" reflux. Po kojeni ho pali zaha, tak to proste nechce. Nebo mne dcera nechtela pit z prsa, protoze mela blokady na pateri a ta poloha ji bolela.
Holka, tak nebude třetí dítě kojené a co? Udělala jsi, co jsi mohla. Já takhle bojovala s první a brala jsem to jako strašné selhání. Vlastně díky tomu trpěl i náš vztah, než jsem si to v hlavě srovnala. A. Kdyz už jsem si to srovnala, najednou začalo být všechno fajn. Nekojit není ostuda a má.to o své výhody. Drž se a bude to dobrý 🍀
@swan42 tyjo jen si nejsem jistá, jestli tohle klasický pediatr odhalí... já mám surového, ale co se týče kojení, moc se v tom neorientuje... vím, že tyhle věci žel dneska musí maminky dopatravat samy (třeba já se teď s malou chystám na prohlídku právě kvůli těm blokadam). Ono taky zas na obhajobu pediatru - nemůžou asi úplně vidět, jak se dítě chová, když ho vidí pár minut v ordinaci...spíš můžou doporučit další vyšetření.
Holka, hlavně se s tím musíš srovnat ty, šťastné dítě může být i s drobnosti jako um, tak hlavu vzhůru, hold když to nejde, svět se nezblazni ❤️
Neříkám že UM je špatné, jen mě napadlo jestli mimco třeba nemá nějakou intoleranci a pít nechce,protože ho třeba pak bolelo bříško. Myslím jako že by mu vadilo něco ve tvé stravě.
Kamaradky holcicka mela spatnou uzdicku, smiklo de to a bylo po problemu 🤷🏼♀️
Ja se treba sama od sebe rozhodla davat umele mleko po trech dnech od narozeni.. ja jsem bez stresu.. miminko je najezene, bez boleni briska.. v noci se budi na krmeni jednou.. dobre se vyspim a jsme vsichni mnohem spokojenejsi.. dnesni doba bohuzel dela z nekojicich matek ty co se malo se snazi a nechteji miminku doprat to nejlepsi, z myho pohledu moje miminko rozhodne nicim nestrada 🙂 a ze to neco stoji, to urcite.. neni to levna zalezitost ale s vydajema se u deti pocitat musi..
Ženský, ono taky dost dělá únava a běhání kolem těch starších dětí, čili i věk, jsme starší unavené, jinak si to nedovedu vysvětlit🤷🏼♀️
Jak staré je miminko? Nekojit není tragédie, ale z tvých příspěvků mám dojem, že tě přechod na UM, i když proběhne úspěšně, bude trápit. Byly laktační poradkyně z mamily? Pokud ne, ještě bych pozvala tu z mamily, seznam mají na webu, jsou tam i rady, co dělat v případě bojkotu. Já také resila problém a fakt je mezi poradkynemi rozdíl. Tak držím palce, hlavně se zkus nestresovat.
No, je to těžké. Já bojovala u dcery, nekojila jsem vlastně vůbec. Pak jsem bojovala teď u syna a kojila jsem částečně dva měsíce. Racionálně vím, že prostě na um je to pro nás lepší, pro celou rodinu, co tím bojem s kojením trpěla. Ale pocitově je mi to moc líto, že nekojim. I když se mi fakt ulevilo a jsem spokojenější. Mě pomohla kamarádka. Všichni mi říkali, že to dám a kdy ne, tak nevadí. Jen ona mi řekla, jestli to um pro nás nebude nakonec lepší. To mi nějak pomohlo, že to není porážka, rezignace, ale volba. Mrzet mě to bude vždy, ale líp chapu ty klady. On pomůže i čas a opadnutí hormonu. Tak držím pěsti...
Je mi šíleně smutno, kolik ženských se trápí takovou blbosti. Je to jen kojení proboha. Já vím, že dnešní doba udělala z kojení modlu, která rozlišuje supermatky a ten zbytek, ale fakt to tak není. Opravdu nikdy nepochopim, proč se tolik ženských trápí kvůli takové kravine v době, kdy máme um ve vysoké kvalitě. Vykašli se na kojící komando, který vymývá mozek spoustě ženám, kup UM a buď šťastná, že máš zdravé dítě.
Já třeba obě holky kojit nechtěla, pro mě to je prostě omezování sebe sama, co můžu jist a co nemůžu atd. Chci žít i svůj život a dát dítě na hlídání a zajít si s chlapem do kina. Pár ,kamarádek,, mě odsoudilo, že kojení je pro dítě to nejlepší. Mě je teda kojení i nepříjemné, stačilo mi v porodnici když mě do toho furt nutili. Udělala jsem si po svém, holky jsou zdravé, ta tříletá pije Kendamil do teď🤣 Nedělej si hlavu, udělala jsi co jsi mohla a když to nejde, dítě bude na UM, svět se nezboří❤
Tak jsem to mela s prvni a u druhe u to neresim a uz je UM a jsme spokojene obe,nic ji nechybi a mne taky ne,pocit selhani nemam,mliko doslo,prestala se prisavat,protoze prestalo tect,jak rikam,kazdy mesic kojeni dobry,ale kdyz mleko neni tak neni,urcite to neni duvod ke zhrouceni...
Taky jsem kojila 2 děti (rok a rok a půl) a třetí nekojím. Musela jsem teda skončit v jeho 3 měsících ze zdravotních důvodů, nešlo to jinak, což bylo na psychiku asi jednodušší, než kdyby kojení odmítal. Mrzelo mě to taky, ale na druhou stranu - má to i své výhody. Máme děti rychle po sobě a i když byly plánované, tak mě po porodu nejmladšího přepadl pocit, že zase uvázaná doma, tahající miminko všude na delší dobu sebou kvůli kojení... takhle jsem v klidu, když si potřebuju cokoliv vyřídit, nemusím spěchat nebo brát prcka sebou (což je při kovidu další výhoda), manžel nebo babička zvládají a já jsem volnější. Manžel se se mnou občas vymění i v noci, abych se mohla dospat. Můžu v klidu jíst své oblíbené luštěniny a zelí 😀 a i tedˇ v zimě, když jdeme někde na procházku a malý dostane hlad, šupnu mu do kočáru flašku a nemusím řešit, že ho v mrazech musím vytahovat z kočáru ven, sama se svlékat přes x vrstev, abych ho nakojila, nebo urychleně hledat, kam se schovat do tepla...
Vím, že to mrzí, ale UM má i své výhody. A manžel má pravdu - lepší UM a spojené mimčo a třeba i maminka, než všichni na nervy a kojení na sílu.
@anonym Nebudu psát konkrétní diagnózy. Stačí pouze to, že pokud není chyba v technice kojení (to by ale laktační měly podchytit), ani v nedostatku mléka, tak je na straně dítěte. Může to být blbost, ale viděla jsem i pár případů, kdy to blbost nebyla.
Nekojit není žádná ostuda. Lásku nevykojíš. Nelámej to přes koleno. Akorát se s tím budeš trápit.
Já jsem se pořád do kojení nutila, protože 'co by tomu řeklo okolí, kdybych to vzdala' a byl to jen další krůček k poporodní depresi.