Dudlík a kojení. Zkazilo vám?

aneta_v
6. led 2021

Ahoj holky, našla jsem tu jen starší diskuze, tak by mě zajímaly aktuální zkušenosti. Zkazil vám dudlík kojení? Tím myslím i to, že když dítě dudalo, tak se třeba samo odstavilo do roka apod.
Starší dceři jsem dávala dudlík na doporučení doktorky, protože byla nedonošenec a prý děti s dudlíkem na spaní neupadnou do hlubokého spánku a eliminuje to SIDS. Měla ho jen na spaní, když začala řádně uchopovat věci, tak čapla dudlík do ruky, vyndala z pusy a od té doby byl jen hračkou víceméně a kojila jsem do 2 let. Teď mám 7týdenní donošenou holčičku a ráda si cucá pěst, takže beru dudlík jako lepší alternativu, ten pak vyhodím, ruku neuříznu, má ho v puse cca 1-2x denně na spaní doma, večer ani na ven do kočáru/auta nedávám, zatím není důvod, ale mám hrůzu, že to zkazí kojení, ač u té starší to nic nezkazilo (ale té to nezkazila ani láhev prvních šest týdnů a dudana odbourala sama celkem brzo) 🤷‍♀️🤷‍♀️

mamikry
6. led 2021

@aneta_v Maly mel dudlik od narozeni do pul roku, pak uz ho sam nechtel, kojila jsem do roka a neco, nez jsem odstavila.

katule1990
6. led 2021

Taky mě to zajímá. Mám dvouměsíčního syna, kojení jsme si vybojovali přes to, že si neuměl vytáhnout dost mlíka z prsu a krmení MM přes stříkačku, tak se moc bojím, abych to dudlíkem nezkazila. Jenže je u prsu skoro pořád, hlavně večer ho tak uspávám i dvě hodiny, protože mu nejde spát, jak ho trápí prdíky. To neustálý žužlání prsa mě trochu zmáhá, ale zatím držím 😅.

burnette
6. led 2021

Mám nedonošeného prcka a kvůli SIDS jsem jí začla dávat dudlík, kojení nám to zatím nezkazilo. Musela bych jí mít furt u prsou a to prostě nejde

arevb
6. led 2021

Myslím, že dudlík kojení nenaruší, syn má 2 roky, dudlík jen na spaní a kojí se v noci stále 🙈

areh
6. led 2021

@aneta_v první syn měl dudlík od porodnice a kojení v pohodě. Kojila jsem do 2 let.
Druhý syn má taky dudlík a na kojení vliv nemá.
Pokud s kojením nejsou problémy dudlíku bych se nevyhýbala, něco jiného je,pokud kojení nejde. Tam by opravdu mohl dudlík uškodit

nattt
6. led 2021

📌

veru181
6. led 2021

My máme dudlík od týdne, teď je malému skoro 8 měsíců a zatím pořád kojím. Problémy jsme měli jen po šestinedělí, ale podle laktační poradkyně to nebylo dudlíkem. Ale stát se to asi může.

skarol
6. led 2021

Já měla kvůli dudlíku problémy. Dala jsem ho poprvé na konci šestinedělí, syn se po něm začal špatně přisávat a mě se rozjel zánět. Měla jsem pak doma týden peklo. Po měsíci jsem dala dudlik znovu (nevěřila jsem, že to bylo tehdy dudlíkem) a zas to samé... špatné přisávání a zánět.

terla
6. led 2021

Obě děti na dudlíku od narození a kojila jsem obě do roka a půl s tím že se sami dostavili. Ale v té době už to nevyhovovalo ani mě. Měli ho pouze na spaní a když někdo hlídal. Problémy s kojením jsme neměli ani u jednoho.