5měsíční miminko spí v noci jen u prsu

16. kvě 2021

Hezký den,

Máme 5ti měsíční miminko, které poslední měsíc usíná výhradně u prsu (ležíme oba na boku) a dudlík vyloženě odmítá. Se spaním jinak problém nemáme, spinká hezky (od 19h do 7mi). Akorát se tedy budí co dvě hodiny a potřebuje prso, aby zase usnulo.

Nebudu kecat, občas jsem dost unavená z toho neustálého vstávání a dudání prsa. Každopádně doufám, že je to jen nějaké období, protože doposud jsme problémy neměly (přes den to prso nevyžaduje, usínání v kočárku také bez problémů).

Od známých či kamarádek slyším, jak si za "to" mohu sama, že jsem si miminko takhle naučila. Absolutně mě to irituje, protože každé miminko je jiné, a každé má jiné potřeby.

Byla bych vděčná, kdybyste mi napsala, zda máte některá podobnou zkušenost. Jestli se to časem nějak zlepšilo či je vhodně tomu nějak dopomoct.☺️

mandala
16. kvě 2021

Každé miminko je jiné, ale tohle je opravdu tím, jak sis ho naučila. Ono stačí párkrát usnout u kojení, nevrátíš ho do postýlky a závislost je na světě...

hezz17
16. kvě 2021

@mandala 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Mimco chce citit mamu, ne kazde chce byt samo v postýlce, i kdyz je postylka na krasne prirazena k posteli. Spi, kdyz se koji, nech ji tam kdyz usne, otoc se a spi dal. Tak se vyspis rozhodne vic nez pri neustalen prenaseni, uspavani, kojeji nekde v kresle.

neomenia
16. kvě 2021

Je to poměrně běžné, máš normální miminko, co potřebuje cítit tvou blízkost. Jiná miminka spinkají sama v postýlce, ale zase třeba nevydrží sama pres den... některé je spokojené v kočárku, některé ken u maminky v šátku. A všechny jsou normální, a každé individuální. Proto je potřeba respektovat, že zrovna to tvoje je více kontaktní a potřebuje víc cítit mamku u sebe ...nerozmazlis ho, neboj, vyroste a bude spokojené a pohodové, když mu právě teď , když je maličké, uspokojis tu jeho potřebu. Děláš to skvěle!

veronikacv
16. kvě 2021

No ja nevim. Malej mi taky spal nejake 3 mesice v posteli u prsu a pak jako kdyz utne a uz nepotreboval tak casto a spal zase ve svoji postylce (cca take ten 5.-8. mesic) .
5 mesicu je porad malinke miminko.. U prsa mi usinal az do 15. mesice, kdy jsem odstavovala a taky to behem 3 dnu zvladl.
Asi bych se ridila intuici, ze miminko potrebuje kontakt a vydrzela 🙂

bassetlady
16. kvě 2021

Dcera byla to samé, spala se mnou v posteli. Na neustálé vstávání jsem neměla nervy. Jen poradím střídat strany, ať si neslehne hlavu 😂

jjasmina
16. kvě 2021

Malá spí taky se mnou, chce kontakt, blízkost, je to normální az toho vstávání, přenášení by mi už hrablo, skoro do roka spala v kuse max 30-60 min, teď má 15 měsíců a budu odstavovat 🙂 bude to další boj 🙂

zuzekk
16. kvě 2021

Malej takhle spal téměř do dvou let. Někdy se intervaly prodluzovaly na 3-4h, jindy naopak. Tak jsme to prostě měli, nelamala bych nic přes koleno, dělej jak to ty cítíš přirozené.

veroniquecz
16. kvě 2021

Spěte spolu a máš vyřešeno 🙂

rejalin
16. kvě 2021

Na kamarádky se "vykašli" a dělej, jak to vyhovuje vám 😉 malý od narození do 4m usínal při kojení a odkládala jsem pak do postýlky, někde od toho 4m se začal budit každou 1,5h, tak jsem si ho přestěhovala do postele a usínal takhle u prsa. Teď má 9m a už tak měsíc dva se budí je dvakrát třikrát za noc, dvě minutky si pocumla a spí dál. Já jsem spokojená, že nemusím vstávat a kolikrát u toho i usnu. Chce to prostě čas. Pokud používáte dudlík, můžeš mu občas místo prsa zkusit nabídnout ten.

Vůbec si neudělala nic špatně, prostě seš super máma, která naplňuje jeho přirozené potřeby ❤️

autor
17. kvě 2021

Jste zlatíčka 🙏🏼🙏🏼🙏🏼. Díky ❤️. Tak budeme pokračovat. Přesně jak píšete, hlavně, že je mimi spokojené.