Ahojte, prosím 🙏 dokážete mi tu poradit co je nejlepší na akné? Jaká kosmetika? Poslední dobou je to opravdu šíleně a mám je snad po celém obličeji a už nevím jak se toho zbavit ( ani ven už moc nechodím protože je to opravdu vidět i přes makeup). Vím že je spoustu přípravku ale raději bych něco co už máte někdo opravdu odskousene a funguje. A druhá věc zda by jste mi tu prosím mohli poradit jak se začít o svou pleť pořádně starat. Předem děkuji všem
@esterkos
misto kosmetiky res pricinu,u me bylo akne projevem intolerance na laktozu
Na Instagramu sleduj Kateřinu Routovou. Zachránila obličej už několika mým kamarádkám ❤️
Ahoj, já používám tohle a je to super: https://www.canatura.com/epiderma-bioaktivni-cb... plus tedy houbičku konjak. Tady je ještě článek, kde jsem se o tom dočetla: https://www.canatura.com/muze-cbd-pomoci-zbavit...
Celostní a funkční medicína- najdi lékaře, který se tomu věnuje. Najdeš opravdovou příčinu, vetsinou nějaké negativní smýšlení, stres, nevyřčené obavy, nepřijetí sebe sama. Návštěva dermatologa bude taky dobrý nápad, ale ruku v ruce s odhalením pravé příčiny to bude lepší.
@lv Acnecolor ne, ten sice překryje akné, ale kosmetička mi před lety říkala, že je to strašný sajrajt pro pleť.
Jinak čistit pleť a hydratovat, nešahat si zbytečně na obličej.
To akné může být způsobené hormonálně, nevysadila jsi třeba teď antikoncepci, nemáš problémy s menstruačním cyklem?
@levandule_k aknecolor je clotrimazolum, takže působí jako antimykotikum, protikvasinkově, když chce někdo krýt (což já bych chtěla), tak je dobrou volbou.
@esterkos doporučuji Akneroxid 10, dá se koupit v lékárně, natřu na pupínky a super, vhodný i na akné na zádech/ po těle. Taky mě akné trápí, zvlášť před začátkem MS, tohle po dlouhé době zabralo. Jinak čistím a zase čistím, chodím na kosmetiku, beru zinek. Na kožním jsem to řešila, nemám to tak strašné, spíš vliv hormonů před a během MS , ale vyzkoušela jsem kde co a někdo tu mastičku doporučoval dokonce myslím tady na koni a za mě 👍
@esterkos dobrý den doporučuju dýňový olej. 🤩
Rozsáhlé akné řeš u kožní lékařky. Vysaď dráždivé potraviny, ostré koření, kakao, čokoládu, rajčata...a taky cukr. Na krytí zkus Acnecolor. Pleť jemně čisti přípravky na citlivou pleť, hodně hydratuj, chraň se pred sluncem.