Zdravotní problém a nebo těhotenství?

lily20
24. bře 2015

Chtěla bych se zeptat dne 5.1. jsem měla pohlavní styk se svym expřítelem a nepoužili jsme ochranu,jelikož jsem brala antikoncepci, ale nedošlo mi, že jsem měla na tři dny antibiotika, antikoncepci jsem normálně dobrala do 15.1. a dne 17.1. jsem to měla dostat, ale nedostala jsem to. 19.1. jsem si dělala těhotenský testík a vyšla mi na něm, druhá slabá čárka spíše jakoby duch, test jsem opakovala několikrát a pokaždé tam byla tak nějak vidět, ale nikdy né silně. mám i výtok, a dne 5.2. země vypadl cucek, a jela jsem na gynekologii tam mi pan doktor řekl po ultrazvuku, že tam ještě nic nevidí a at příjdu za 14dní. menstruaci jsem stále nedostala a pozoruji na sobě unavu, bolesti prsou a i trochu v podbříšku,a občas i zácpu, mám dny, když vidím jídlo tak je mi na zvracení. promačkávala jsem si prsa a z obou mi vyteká taková vodička.Můj pan doktor mi řekl, že se obává jestli nemám mimoděložní těhotenství dal mi nějaký papír, kdyby mě bolelo břicho tak at jdu k nejbližšímu doktorovi nebo jedu do nemocnice,a že tam mám cystu 25mm velikou, a ta tam před těma 14dněma nebyla proto mi řekl pan doktor, že od ní nemůžou být ty potíže. když jsem si volala na výsledky krve tak mi bylo řečeno, že je nízká a že to dostanu.Ale menstruace se stále nedostavila a to jsem ted měla 28.2. mít už třetí. :( už je to 5týdnu od posledního vyšetření kde se nic nenašlo..Mám gynekologa v Praze a jedu tam ve čvtrtek stím, že jsem už naléhala. Ale já jsem to stále nedostala a je to uz 68dní.. A nevím co se děje.Nevím jestli jsem těhotná a nebo jestli jsem nemocná. Chtěla bych se tedy zeptat zda je možné, že jsem těhotná, nebo že je nějaký jiný problém... Nikdy se mi nestalo abych to takhle dlouho nedostala, max se i stalo jeden den spoždění, ale ted už je to 68dní a já mám už divný pocit.. Šimrá mě v podbříšku, občas i bolí, prsa mě taky bolí a bradavky,, ale menstruace stále nic... Tak nevím co se semnou děje,.
Mohly by jste mi napsat svůj názor děkuji vám...

xxxslunickoxxx
24. bře 2015

Zkus si udělat znova těhotenský test. Já bych šla na tvém místě ihned k jinému doktorovi, ať tě vyšetří, třeba i na pohotovosti.

lily20
autor
24. bře 2015

xxxslunickoxxx Mě nechtěli právě vzít ani na pohotovosti, že prý, když mě nic nebolí, nekrvácím a nešpiním,.. rovnou mi řekli, že jsem těhotná... vůbec neřekli, že by to mohlo být něco jinýho...

hromka35
24. bře 2015

Snad není nic lehčího než diagnostikovat těhotenství, kor po takový době! Jdi an nejbližší gyndu, na UZ a odběr HCG a pokud bude negativní, ať se pátrá dál, ale nejdřív vyloučit/potvrdit těhotenství! to ti nemůžou nikde odmítnout, hlavně když se necítíš dobře.

lily20
autor
24. bře 2015

Bohůžel mě odmítli ošetřit v mladoboleslavské nemocnici.. Takže svým způsobem čekám na čtvrtek až co mi řekne můj pan doktor... :/ akorát nevím zda mu mám ještě věřit, nechává mě takhle dlouho bez menstruace a pořád tvrdí to dostanete...

werumka
24. bře 2015

@lily20 Pokud máš "hormonálně aktivní" cystu, pak způsobuje lehce pozitivní testy a lehké hcg v krvi a z toho můžeš mít příznaky, jako bys byla těhotná. Může také za absenci menstruace. Je docela velká a pokud se nezmenšuje, nebo naopak roste, pak menstruace zřejmě jen tak nepřijde.

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka 25mm je veliká cysta? já nevím zda tam ještě je byla jsem na gynekologii před 5týdny... a když jsem si dělala první těhu test tak jsem pak byla na gyndě a žádná cysta tam nebyla udělala jsem tam až po 14dnech teda to už jí tam viděl doktor a Sám mi řekl, že od té cysty to nemám, že tam nebyla před 14dněma když jsem tam byla poprvé na prohlídce od té doby co jsem to nedostala...

mandala
24. bře 2015

Nešlo by změnit doktora ? Tento přístup mě přijde, jak za minulého režimu. ☹

lily20
autor
24. bře 2015

@mandala Taky nad tím už přemýšlím... Ale na jednu stranu operoval mě, když jsem měla rakovinu čípku, protože mi to jiný pan doktor zanedbal a tvrdil mi, že mi nic není asi rok a že na čípku taky nic nemám,,. Takže já už ani nevím komu se dá věřit a komu se nedá věřit... ☹

werumka
24. bře 2015

@lily20 Promiň, přehlédla jsem, žes jí tam před tím neměla. Když si to tak vezmeš, tak velikost 25 mm je velikost skoro celého vaječníku.
Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi nedostala menstruaci a pak už sis antikoncepci nevzala?
Můžeš to mít stejné, jako hodně holek po vysazení - cyklus se natáhne a menstruace přijde až za dlouho.

werumka
24. bře 2015

@lily20 Kdyby tam ta cysta pořád byla, zkusila bych se domluvit na vyvolávačce. Po ní by měla cysta zmizet a případnému těhotenství by to neublížilo. Každopádně si myslím, že po dvou měsících už by bylo těhotenství rozhodně vidět. I v případě mimoděložního.

mandala
24. bře 2015

@lily20 Nebo mu rezolutně nadhodit, že už to chceš nějak řešit, at ti teda řekne, co ti je. 😠

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka v pohodě... No podle toho, když jsem tam volala tak mi řekli, že to dostanu.. Takže asi tak... Přijde mi, že to nějak neřeší, ale já jsem už na nervy... :/ co to může být... To by se bál asi každý... No dobrala jsem antikoncepci do 15.ledna a 17.ledna jsem to měla dostat a nedostala jsem to a jelikož mi vysli ty testy s druhou čárkou slabou tak jsem nenasadila prášky... Je pravda, že se mi to mohlo stohohle důvodu spozdit, ale pochybuji, že o 68dni ☹ přikládám foto mého testu...

lily20
autor
24. bře 2015

@mandala Určitě neodejdu dokud mi neřekne co mi je,...

werumka
24. bře 2015

@lily20 Oni ti doktoři jsou zvyklí, že ty ženy občas po vysazení nedostanou menstruaci klidně tři, čtyři měsíce... proto bývají v klidu. Tenhle test je ze dneška?

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka nn to je úplně ten první z 19.ledna... No to je super, ale ta žena je stoho špatná a to taky asi není moc dobré.... Já si test dělala naposledy před 4týdny protože už mě unavuje za to vyhazovat peníze ☹

werumka
24. bře 2015

@lily20 A před těmi 4 týdny byla ta čárka stejná? Určitě bych si ještě jeden před tím, než půjdeš k doktorovi, udělala. Ať máš na čem stavět.
Ona je to vždycky otázka - protože když se ty rozházené hormony řeší další dávkou hormonů, tak to může tu "regeneraci" nabourat ještě víc. Proto doktoři někdy čekají s vyvolávačkou, aby nevyháněli čerta ďáblem. Ale v Tvém případě už je to opravdu dlouho.

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka jak na kterém testu na některém byla vidět dobře a na některém byla vidět mín...
Ano udělám si ještě jeden, ale už nevím který koupit, aby byl opravdu dobrý a spolehlivy...
Právě já četla už všechno možný, je mi jasný, že musí určitý čas počkat, ale stím, že hlídají ženu.. A né že jí pokaždé odseknout tím to dostanete a nehlídat jí.. Mě řekl, že ta cysta by mi nemohla způsobit tyhle problémy, když tam předtím nebyla a že je malá takže by se jí nezabyval...
Kamarádka mi řekla, jestli se třeba nespletl a neviděl tam placentu, nebo něco takového, že by to mohlo odpovídat velikosti...

werumka
24. bře 2015

@lily20 Cysty, které jsou hormonálně aktivní, zabraňují menstruaci. Možná bys už menstruaci dostala, ale místo toho se Ti udělala cysta, který cyklus zase celý natáhla. Po vysazení antikoncepce cysty bývají častější. Kombinace cysty a klasického premenstruačního syndromu tyhle problémy způsobuje. S hormonální antikoncepcí premenstruační syndrom není. A pak když přijde - po vysazení - tak bývá o to silnější. Bolest prsou, nevolnost...
Po otěhotnění vzniká drobná cysta žlutého tělíska. Ale ta rozhodně není ta velká. V době, kdy Ti dělal lékař ultrazvuk, už bys byla v nějakém šestém, sedmém týdnu a to už by bylo vidět jasné miminko - žádný flek, který by se dal s něčím splést.

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka když mi doktor dělal ultrazvuk tak bych byla teprve ve 4 tydnu.. jelikož vím přesně kdy byl sex...
No tak já nevím nedostala jsem to a pak už jsem nenasadila antikoncepci jelikož jsem to nedostala... Nic víc... No asi jdu teda koupit tehu test...

werumka
24. bře 2015

@lily20 Byla bys ve 4. týdnu od poslední menstruace nebo od sexu? Není třeba možné, že bys otěhotněla dejme tomu v posledních dvou měsících? Až po vysazení?
Test si kup, ale citlivost 25, ten nedělá falešné duchy.

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka já od 5.ledna snikým nespala.... A to je od kterého výrobce, takže asi né papirkový že? podle výpočtu by se mi oplodnilo vajíčko 17..1, kdy měla přijít menstruace.. Takže nevím...

werumka
24. bře 2015

@lily20 Počkej, jak by se oplodnilo vajíčko 17. ledna, když jsi od 5. ledna s nikým nespala? Pokud bys měla den otěhotnění 17. ledna, pak bys momentálně byla ve 12. týdnu. Tudíž před pěti týdny na kontrole mezi 6. a 7. týdnem.
Jsou to ty klasické papírkové - je to taková základní citlivost - prodávají se i v drogeriích. Ty desítkové - nejcitlivější - mají hlavně v lékárnách. Řekni, že chceš citlivost 25 a určitě Ti poradí.

hromka35
24. bře 2015

Jestli došlo k oplodnění v lednu, teď bys měla mít v případě těhotenství test každopádně pozitivní, jedno jestli je test citlivý méně nebo více..ale dg. musí stejně být potvrzena na UZ, kdy máš průkaz plodového vajíčka v děloze /nedejbože jinde/. Ale to už každý gynekolog by měl sakra spozornět a nedát ti pokoj dokud na to nepřijde.

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka no prý to trvá než se tam vůbec dostanou sperimie a než dopuje vse do dělohy... nevím podle těhu kalendáře kde jsem zadávala poslední menstruaci tak jsem v nějakem 14týdnu... a já byla u doktora naposledy někdy v únoru...

lily20
autor
24. bře 2015

@hromka35 No mě pan doktor poslal domu i stím, že měl podezdření na mimoděložní těhotenství... To by asi taky neměl, dal mi jen papír a řekl mi kdyby něco dojedte do nejbližší nemocnice... Takže asi tak...
No každopádně si myslím, že pokud jsem těhotná tak by měl test vyjít jakýkoliv protože už by měla být vidět silně..

werumka
24. bře 2015

@lily20 Takhle dlouho to určitě netrvá, jsou to hodiny, ne dny 🙂 Plodná jsi max. 5 dní před ovulací a pak max. 24 hodin po ní. Spermie dýl jak těch 5 (výjimečně 7) dní nevydrží. Takže ze sexu 5. ledna nejde otěhotnět o 14 dní později, to určitě ne.
Týdny těhotenství se počítají tak, že si zadáš datum ovulace a odečteš 14 dní. Tudíž pokud bys otěhotněla v rozmezí 5.-10.1., tak bys byla skutečně v nějakém 14. týdnu. A to už by každý lékař poznal.
Další možnost je, že při užívání některých druhů antikoncepce nedorůstá sliznice natolik, aby pak menstruace mohla přijít. Možná Ti zrovna tohle ta Tvoje udělala.

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka No když jsem byla u doktora naposledy tak tam právě nic neviděl, ale to je asi 5 nebo 6 týdnu kdy jsem tam byla na posledy...
takže to by se eventuálně mohl spléct?
No pro jistotu si udělám test... A uvidím...

werumka
24. bře 2015

@lily20 Pokud bys teď byla ve 14. týdnu a u doktora bys byla před 6. týdny, tak by to odpovídalo 8. týdnu těhotenství. A to už je vidět embryo, tlukoucí srdce, ručičky... To by se splést opravdu nemohl...

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka www.convertworld.com/cs/tehotensky-kalendar
tady píši asi něco jiného pokud jsem ho pochopila dobře což myslím, že ano...

lily20
autor
24. bře 2015

@werumka http://www.convertworld.com/cs/tehotensky-kalen...
a tady je vyloženě vyplněný odemně...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru