Plodné dny. Lze je vypočítat na internetových kalkulačkách.

veronkasokolnikova
21. lis 2019

Zdravím, chtěla bych osvětlit téma plodných dnů. Vím že nemůžu otěhotnět mimo ovulaci. Můj dotaz zní jestli jdou právě tyto dny vypočítat na internetových kalkulačkách. Pokud zadám datum poslední menstruace, délku cyklu a délku krvácení. Počítala jsem to na různých stránkách a pokaždé to vyšlo o něco málo jinak. Ale ani jednou na období mého pohlavního styku bez ochrany, můžu být těhotná?

anniej
21. lis 2019

Každé tělo je úplně jiné. Ovulace může nastat i jinak, než ti to hodí internetová kalkulačka. Spolehlivější je si hlídat plodný hlen, dělat si třeba ovulační testy a měřit si bazální teplotu. Zpravidla je ovulace uprostřed cyklu, ale může se stát, že je nějaký cyklus anovulační, nebo ovuluje žena těsně před MS a otěhotní v době, kdy si myslí, že to není možný nebo ovuluje úplně jinde a mimo. Moje kamarádka i já jsme toho příkladem. Taky záleží na pravidelnosti cyklu, to do nějaké internetové kalkulačky nezadáš, ty jsou nastavené v předpokladu, že máš každý měsíc naprosto pravidelnou menstruaci a nemáš jiné potíže. Takže na to bych určitě nespoléhala 😊 Dobré spermie vydrží i 3 dny když je dobrý plodný hlen.

gruyerre
21. lis 2019

@veronkasokolnikova z hodnot, které uvádíš, že zadáváš do kalkulačky, ti nemůže vyjít žádný směrodatný výsledek, kalkulačka nemůže poznat, kdy máš ovulaci.

sudylichozrout
21. lis 2019

@veronkasokolnikova Ovulace a nasledna lutealni faze je tezce individualni zalezitost. Ja to treba mam tak, ze ovulaci mam 21. den cyklu, LF pak 10 dnu a 32. den cyklu mi prichazi menstruace. Takze vsechny kalkulacky, ktere jedou na rezimu 14/14=28 jsou mi k prdu.

vineta
21. lis 2019

@veronkasokolnikova Internetový kalkulačky i mobilní aplikace berou v úvahu jen jakousi ideální dobu, kdy by ovulace mohla nastat, o době tvé skutečně ovulace ti neřekne nic. Je to zhruba na úrovni dřívějšího papírovýho menstruačního kalendáře. Ono je to s trochou zamyšlení i logické, je to lidské tělo, není to stroj.

andelka
21. lis 2019

Kalkulačky na netu jsou čistě orientační, a pracují s ideálním průměrem. Tvé tělo je individuální, stejně jako každý konkrétní cyklus. Můžeš mít ovulaci 12 DC stejně jako 30 DC a dopředu to nezjistíš.

bazarky
21. lis 2019

Holky, me kalkulacka vypocitala ovulaci 13.11....12.11 jsem mela s pritelem...no hratky. Poceti pres strikacku. Proste mu do me nejde ejakulovat, ano, bohuzel ne.. Chci senzeptat... Dneska je to 9.den. Vcera jsem mela krece v brichu a tim, ze jsem byla na pohotovosti na gynekologii. Zjistili mi vysokou delozni sliznici a pani doktoeka rikala, ze jsem vcera (20.11) mela pravdepodobne ovulaci... Chci se i tak zeptat, jestli nemuzu byt i tak tehotna... Na sexualni veci se neptala... Jen mi je porad divne.. Muzu otehotnet i mimo ovulaci? Prosim, ja tomu nerozumim..... 🙄 🙏

martiniquest
21. lis 2019
martiniquest
21. lis 2019

Jestli chces vedet, kdy ovulujes (a kazdy mesic to muze byt malinko jinak), zacni si pravidelne merit bazalni teplotu nebo si delej ovulacni testy. Ja mela pri poslednim otehotneni ovulaci dle testu o tyden pozdeji nez mi spocitala kalkulacka. A evidentne je test relevantni, neb jsme ten mesic meli jediny styk a otehotnela jsem.

anniej
21. lis 2019

@bazarky těžko budeš těhotná, když spermie vydrží jen pár dní a někdy ani to ne, když není plodný hlen, který tu ovulaci doprovází. K početí je sex ideálně den před ovulací a den po. Vajíčko čeká jen jeden na spermii. Ovulaci si ohlídáš jak píše @martiniquest .

barbora133
21. lis 2019

Ahoj holky můžu se zeptat?
Poslední MS jsem měla 5.11., plodné období cca od14.11- 20.11, ovulaci přibližně 19.11. S přítelem jsme měli sex 17.11. Od té doby mi není uplně dobře a jsem stále unavená. Před 3 lety jsem otěhotněla a zjistila jsem to tak, že jsem začala chodit častěji na velkou, lezla na mě chřipka ( něco podobného mám i teď ), bohužel jsem šla tenkrát na interupci. Kdy je nejlepší udělat si těhotenský test? Dnes od sexu je to včetně toho 17. pátý den. Myslíte, že bych mohla být těhotná? Já vím, že je to taková blbá otázka, ale i tak ji pokládám. Děkuji za případnou odpověď.

andelka
21. lis 2019

@barbora133 takhle brzo příznaky nejsou pravděpodobné. Cca 7 den po ovulaci se vajíčko teprve uhnízduje. Test je nejlepší dělat 12-14 dní po ovulaci.

andelka
21. lis 2019

@bazarky plodné dny jsou obvykle v rozmezí 5-7 dní před ovulací a 1 den po ní. Těch 5-7 je maximum.

barbora133
21. lis 2019

@andelka děkuji za odpověď.
Prášky neberu, přibírám po nich na váze😠. Přítel je starši, a další dítě už nechce, tak mám strach.

gruyerre
21. lis 2019

@barbora133 takže je lepší chodit na interrupce zdravých plodů, než přibrat na váze? A víš, že existují i jiné druhy antikoncepce, než hormonální pilulky? Tak si snad ještě jdi aspoň koupit pilulku proti otěhotnění, když se bojíš a meli jste sex v nejplodnějším období.

barbora133
21. lis 2019

@gruyerre na interupci jsem šla z důvodů, který neznáte, tak jak můžete soudit???? Teď bych nešla...

gruyerre
21. lis 2019

@barbora133 kdo soudí? Ptám se, jestli se ti snad jeví jako lepší jít na interrupci než přibrat pár kg kvůli antikoncepci. Ty tady píšeš, že máš sex bez ochrany ve svém plodném období a že se bojíš těhotenství. Právě proto ti já píši o možnosti pilulky, která s velikou pravděpodobností zabrání těhotenství, protože o takové možnosti třeba ani nevíš... Sice by bývala lepší antikoncepce, ale když už se tohle stalo a těhotenství se bojíš, je to řešení. Z tvého předchozího příspěvku mi to vyznělo tak, že by pro tebe potrat možná byl řešením a proto jsem ti chtěla poradit cestu "menšího zla".

telicka
21. lis 2019

stahla bych si aplikaci mestruacni kalendar a mas tam napsano kdy ovoluce a kdy zacnou plodne obdobi .sedito opravdu odzkoueno

vineta
21. lis 2019

@telicka To je právě úplně stejná blbost jako ta internetová kalkulačka 🤦🏻‍♀️. Někomu se to trefí, protože to bere průměr, ale spolehlivé to není vůbec.

gruyerre
21. lis 2019

@telicka achjo, už se nedivim, že je tolik neplánovaných, nechtěných a nečekaných těhotenství, pokud opravdu existujou lidi, kteří věří na tyhle aplikace, opravdu se jimi řídí a považují je za spolehlivý způsob antikoncepce 🙉

barbora133
21. lis 2019

@gruyerre ne není pro mě interrupce lepší, ale prostě sem na ni musela jít ať sem chtěla nebo nechtěla. Bohužel. Nebojím se těhotenství samotného, ale to že by to mohla být pravda. To ale neznámená, že hned půjdu na interrupci.

barbora133
Autor odpověď smazal
Zobraz
bazarky
21. lis 2019

Mam vysokou delozni sliznici, co to znamena? Vcera jsem byla na pohotovosti na gynekologii a dr nepoznala na UT nic, jen toto. Co ro znamena? Ja sem se nezeptala, jsem 🐮.. Me to pri tech bolestech nenapadlo.. Jsem (snad ) 9 dni po oplodneni. Na ultrauvuku nemam nic, deloha v norme, vajecniky taky... Test z moce a krve (hcg) negativni.... Co mi muze byt? Mam tlak v podbrisku, kovovou chut v puse, pri piti horké cokolady citim v puse hořkost, pobolivaji me prsa .. Pomoc :(

bazarky
21. lis 2019

Holky jak dlouho vydrží sperma v pochvě ? Jaká je životnost spermií "?

veronkasokolnikova
autor
21. lis 2019

@bazarky až 3 dny

madbetka
21. lis 2019

@bazarky Klidně až čtyři, mám tu dvouletý důkaz 🙂
Udává se, že až pět dní, ale to už by musely být fakt echt kvalitní a není to tolik pravděpodobné 🙂

bazarky
22. lis 2019

Holky jak si muzu spocitat ovulaci? Me na kazde kalkulacce vychazi ze jsem ji mela 13.11..a na gynekologii mi dr rekla ze ji mam az 20.kdy jswm toho 20.11.byla na gynde. 12.11.jsem mela styk. Je mozne otehotnet?

madbetka
22. lis 2019

@bazarky Nemůžeš ji spočítat. Ovulace spočítat nejde, protože tělo ženy není stroj a nepracuje podle tabulek. Jak máš dlouhé cykly?
Nejspolehlivější způsob, jak zjistit ovulaci, je měření BT a sledování hlenu, příp.ovulační testy (ale i ty určují pouze pravděpodobnost, že ovulace bude, nemohou potvrdit, že opravdu proběhla).
Pokud žena zná svůj cyklus, jeho délku, délku luteální fáze, pak je schopna relativně přesně ovulaci "spočítat", ale jinak prostě ne 🙂

madbetka
22. lis 2019

@bazarky Jinak pokud bys měla styk 12.11., ale ovulaci až 20.11., tak jsi z toho styku otěhotnět nemohla. Takové frajery spermie nemá žádný chlap na světě 🙂

anniej
22. lis 2019

@bazarky ach jo to je pořád do kola. Proč se na nějaký kalkulačky s prominutím nevyse.ete, je to úplná blbost 🤦🏻‍♀️ Není to vůbec spolehlivý a ta ovulace díky různým faktorům může bejt úplně jindy, než to vyhazuje blbá kalkulačka 😂 stačí si přečíst příspěvky výše od holek. OVULACI ZJISTÍŠ PODLE BUĎ OVULAČNÍCH TESTŮ, PRAVIDELNÝM MĚŘENÍM BAZÁLNÍ TEPLOTY NEBO I HLENEM 🙏🏻 NE KALKULAČKOU 😁 životnost spermií může mít chlap každou jinou podle kvality a taky množství hlenu. Po 9 dnech oplodnění toho moc nezjistíš, moc se nesleduj a hlavně moc nečti 😂 Každá žena na těhotenství reaguje jinak. Mě bolelo šíleně v kříži, bylo mi špatně a měla jsem zpoždění. Tyhle internetový příznaky tě akorát matou a vsugerováváš si to.

andelka
22. lis 2019

@bazarky tři dny bez problémů (otěhotněla jsem tak 2x), maximum 5-6.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru