Ahoj maminky chci se zeptat může být ovulace i před ms? Měla sem to mít 12 ale zatím nic ale nemám to úplně pravidelný minuly měsíc sem to dostala o dva dny dřív než podle kalendáře a předtim až 10 dnů po tom co sem to měla dostat takže mě to mate děkuji za odpovědi 🙈 ale minulý měsíc sem měla cyklus 28 podle toho kdy sem to dostala no
@kristynapokorna Tak logicky je ovulace vzdy po jedne ms a pred druhou, pokud k ni dojde... A jinak tedy podle popisu moc nechapu jake ty cykly vlastne mas. Nicmene doba meti ovulaci a naslednou ms by mela byt alespon 10 dni, jinak je hodne mala sance na otěhotnění.
@j.a.n.i děkuji právě myslím to tak třeba těsně před ms třeba 4 nebo 5 když ms má být 12 🙈 ano mam to teď poslední dobu divný a dost nepravidelný tak uvidim zatím nedorazila bolesti žádný a čípek uzavřený
@kristynapokorna já jsem jednou měla ovulaci těsně před ms,cca nějakých 6 dní před ms a otěhotněla jsem. A to jsem ještě říkala přítelovi ,je to v pohodě teď už nemůžu otěhotnět a ono hups 😁
@chumlee71 Coz ale znamena, ze se ti ovulace posunula a kdybys neotehotnela, posunula by se i menstruace. Jinak receno, ano, da se otehotnet i den pred pocitanou menstruaci, ale pouze za predpokladu, ze se rozhodi cyklus a ovulace se posune. Jinak to mozne neni 🙂
P.S.: To muselo byt asi celkem prekvapko, vid? 🙂
Děkuji za odpovědi
@sudylichozrout jj to já netvrdím,že se mi to všechno neposunulo. Přítel se těšil,že budeme mít děti blízko od sebe a pro mě to byl šok,ale ten za chvilku přešel 😁,bohužel jsem pak potratila 😔.
@sudylichozrout kdyz tvrdis ze ovulace nemuze byt tesne po nebo pred MS protoze jinak by se cely cyklus posunul. Jak to ze zeny ktere si kazdy mesic delaji ovulacni testy, nemaji ovulaci uprostred ale na zacatku nebo na konci a uplne pravidelny cyklus?
Ja napr. otehotnela těsně pred MS dle velikosti plodu a dokonce jsem jeste i menstruovala na den presne 😉
Ze jsem toho procetla a toto jsem nikde nenasla, muzu poprosit zdroj tvrzeni? Dekuji.
Nase telo neni stroj a ja jsem prikladem toho,ze i tyden pred radnou ms se da pocit a donosit zdrave dite. Kdyz jsem ovsem mela pozdeji ovulaci take pozdeji,nez klasicky v puli cyklu,tak se mi o tyto dny opozdila ms. Zkratka ovulace je zahada,kterou ovlivni i pravidelnost sexu,nase telo si umi pockat a vyhodnoti,kdy je prospesne uvolnit vajicko,aby doslo k poceti. Ja jsem nyni v 21.tt, oteh jsem kolem 10.dne cyklu a i podle toho vypada termin porodu,ktery se upravil.dle uzv,protoze plod je dle pm vetsi,pritom odpovida terminu dle ovulace,kterou vzdy poznam.
@hermia Tak to jsi fakt hodne velka rarita 🙂
Jinak otehotnet 10. den cyklu lze celkem snadno, telo umi celkem slusne zrychlit lecktere pochody uvnitr. A zase, kdyz rikas, ze jsi otehornela kolem 10. dne, tak to mohl byt klidne i den 12. A to uz je uplne normalni cas celkem bezne ovulace. Ja mam zase jiny rekord. Spermie prezily temer 4 dny 😀 To se take nestava extra casto 😉
To se zkaze az po porodu. Prvni syn byl presne 21.den cyklu, narodil ae presne na den dle data sexu. Takze k poceti muselo dojit ten den 😀 a taky jsem si uzila....vysetreni mi vychazela skoro furt spatne,protoze jak se predpoklada s ovulaci kolem 14.dne,tak to dela oa neplechu.
Ted to vse vychazi dobre....
@astyna88 Ja mam ovulaci pravidelne take az 21. den cyklu a lutealku 10-11 dnu. Celkova delka cyklu 31-32 dnu. Takze to znam velmi dobre, potykala jsem se vzdy se stejnym problemem. Ale je fakt, ze to posledni tehotenstvi jsme se milovali skutecne jen 4 dny pred (neplodili jsme cilene) a spermie to vydrzely. Byla jsem celkem prekvapena, necekala jsem to. Ale je fakt, ze ja tehotnim i po pujceni zubniho kartacku. 4 tehotenstvi behem 4 let a cekam treti dite 😀
@sudylichozrout s tim desatym dnen cyklu to nejsem ja. 😊 pani reagovala na mě.
Stejne bych si rada precetla zdroj tvrzeni ze ovulace prichazi jen uprostred jinak se cyklus natahuje. Ja souhlasim s tvrzenim astyma88 ze telo neni stroj a ze si to udela jak samo chce a ze muze byt ovulace na zacatku i na konci cyklu bez prodlouzení. Ano chapu ze i tehotenske kalkulacky dle MS vychazeji z prostredku cyklu protoze je to nejcastejsi, je to bráno z průměru ale jak tak koukam kolem sebe nikdo koho znam neovuloval uprostred. (I dle ovulacnich testu i podle toho ze uz to na sobe poznaly)
A ano tentokrat jsem rarita s tou ms. Byla ale jina bolestiva coz ja nemivam ale klasicky 4 dny (rikala jsem si ze pokud tam neco bylo je to pryč) a to jsem v den ms delala TT a negativni. (U prvniho tehotenstvi mi tentyz test ukazal 4dny pred ms coz taky neni uplne bezne, a MS vzdy na den presne 😉)
No o to silenejsi bylo u dr zjistit ze nejsem dle MS 8+2 ale dle velikosti plodu 11+5 a mam defakto za sebou 1.trim.
O to silenejsi bylo zjisteni
Cyklus ma 2 faze. Folikularni, ta muze byt dlouha ruzne (10-30 dnu napr., ale klidne dele) a lutealni, ktera ma u kazde z nas danou delku a je cely zivot stejne dlouha plus minus den. Ma 10-16 dnu. Bez lutealni faze by se nemohlo embryo zahnizdit, takze tato faze je fyziologicky potrebna pro rozmnozeni cloveka. Proto neni mozne, abys mela pravou menstruaci s odlucovanim sliznice, ktera je zapricinena poklesem gestagenu z duvodu zaniku zluteho teliska, a to den po ovulaci. Z fyziologickeho hlediska nesmysl.
Folikularni faze byva u pravidelneho cyklu take stejne dlouha, ale obcas se stane, ze se protahne ci zkrati. Pokud se protahne oproti beznemu standardu, protahne se kvuli tomu cely cyklusy nebot folikularni faze v urcite delce (10-16 dnu) je nutnosti, ktera musi u zdrave zeny nasledovat.
Pokud jsi mela potvrzenou ovulaci (ten den potvrzeno utz) den pred menstruaci, je pravdepodobne, ze neslo o pravou menstruaci. O docela dlouhou dobu se ti oproti tvemu beznemu standardu prodlouzila folik. faze a prislo mozna nejake "pseudokrvaceni" z duvodu rozhozenych hormonu. Ale nemohlo jit o pravou menstruaci tak, jak pisu vyse.
Netvrdim, ze ms musi byt v prostredku a pak uz se cyklus "prodluzuje". Rikam jen to, ze folikularni faze muze byt ruzne dlouha (byt u pravidelneho cyklu i ona ma pravidelnou delku, ale ta nemusi byt 14 dnu, jak se pise v knihach) a mohou se v ni dit fakt veletoce U me treba stabilne 21 dnu a lutealka musi probehnout v urcite delce (min 10 dnu).
Vic uz se o tom ale sporit nechci, prozoze jde o skutecne naprosto nepodstatnou vec.
@sudylichozrout Tohle by si měly precist všechny "snazilky" konecne to nekdo poradne vysvetlil...nedavno jsem odpovídala jedne v diskuzi...diskuze se tykala toho, zda li je možné,ze TO vyšlo,kdyz byl sex a za 5 hodin to zakladatelka dostala...nebo ty co delaji test den po sexu😱😱
Tak holky pořád nic test sem zatím nedělala 🙈
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kristynapokorna Já měla vždy po ms a někkterej měsic ani ovulace nebyla