Nízká děložní sliznice, pozitivní test. Je to možné těhotenství?

jaspie23
2. únor 2020

Ahojte holky, mám na vás prosbu 25.12.jsem přestala brát antikoncepci, předtím jsem měla MS 3.listopadu.snazime se o mimi 11.ledna jsem byla v nemocnici, že mi vyšel těhotenský test, šla jsem tam hlavně pro velké bolesti v podbřišku utz nic neukázal, děložní sliznice 11mm,byl mi píchnut agolutin, 24.1.jsem měla MS jeden den a poté nic. Teď 31.1. A 1.2. Jsem dělala test a na obou dálnice, že by to viděl i slepý, ale na utz děložní sliznice jen 3mm. Myslíte že možnost, aby těhotenství bylo. Předem děkuji za názory

sudylichozrout
2. únor 2020

@jaspie23 muze byt, ale trochu bych se bala, ze neni v deloze. 3 mm sliznice, to je fakt ultra malo, s tim je radne tehotenstvi prakticky vyloucene. Zitra bych na tvem miste skocila k doktorovi a nechala se poradne vysetrit.

jaspie23
autor
2. únor 2020

@sudylichozrout já dnes byla na pohotovosti, tam mi právě bylo oznámeno že děložní sliznice je3mm, že není nic vidět ani normální těhotenství ani mimodelozni. Ale jak je možné, že před podáním agolutinu jsem měla sliznici 11mm test pozitivní a dnes 3mm a tři testy a všechny pozitivní. Vím, že utz jde znát cca v šestém týdnu, tak si říkám jestli to třeba není brzy a byla bych jen kratce, ale při tak nízké sliznici to nevypadá slibně. Tak si pořád říkám zda můžu být či ne.zvlastni, že mi ani nenabrali krev nic, jen utz.

pro89
3. únor 2020

@jaspie23 je divny , ze ti nebrali krev . S čím te poslali domu ?

sudylichozrout
3. únor 2020

@jaspie23 Zajdi znovu a nech si nabrat krev na hcg. A znovu ultrazvuk. Fakt je dilulezite, aby se vyloucilo mimodelozni tehotenstvi.

jaspie23
autor
3. únor 2020

@sudylichozrout ultrazvuk mi právě dělali včera večer a řekli, že těhotenství se nepotvrdilo ani normální ani mimodelozni, ale zjistím zda se dá jít někam odpoledne na krev s tím, že si to zaplatím, ale přijde mi to celé hrozně divné. A ještě k tomu jsem byla celou noc vzhůru, dostala jsem takové bolesti, že porodní bolesti proti tomu nic nejsou a ráno jsem trochu spinila a bolesti už nejsou takové. Volala jsem na pohotovost, protože jsem teď nevěděla jestli tam jít či ne, kvůli dětem. Jestli je odvézt do skolky soupnout k sousedům apod a tam mi doktor řekl, že to mám brát že jsem teď dostala jakoby klasickou MS. Což Teda nevím, když se krev objeví pouze na toaletaku jinak ne. No jsem z toho jelen

jaspie23
autor
3. únor 2020

@pro89 poprvé mě poslali domů s tím, že mám vysokou děložní sliznici, ale těhotenství žádné vidět nejde a pichli agolutin s tím, že bych to měla dostat a pokud bych byla těhotná, tak to miminku neublíží, ale podpoří a teď mě poslali s tím, že těhotenství žádné nevidí ani mimodelozni, že sliznice je pouze 3mm a že ty testy vyšly falešně, že tam mohly být zbytky z minula. Nevím teda z jakého minule, to už mi neřekli že si mám dojít ke svému doktorovi aby mi napsal nějakou léčbu. No a teď jsem v noci vůbec nespala, protože jsem dostala takové bolesti, že ty porodní jsou proti tomu nic, ráno jsem trochu spinila a když jsem volala do nemocnice, tak mi řekli, že to je tím, že to mám rozházené a že to mám brát jako menstruaci a na bolest si vzít Paralen nebo ibalgin

sudylichozrout
3. únor 2020

@jaspie23 To je divny. Obzvlaste ty bolesti se mi nezdaji. Bez k jakemukoliv gynekologovi s utz a nech se znovu vysetrit. Tohle zavani pruserem.

jaspie23
autor
3. únor 2020

@sudylichozrout mě to taky přijde hodně divný. Jako kdyby to byly normální bolesti které jsou třeba silnější, tím, že jsem to předtím neměla, tak dobrý, ale když jsem v noci trpěla víc než když sem měla porodní, to je něco špatně. Přestává se mi to líbit. A hlavně jak to můžu brát jako klasickou menstruaci, když jen spinim. Jinak jak píšeš o tom mimodeloznim, to vlastně jde taky zjistit až někdy kolem toho šestého týdne jako klasické ne? Nebo to jde na utz poznat dříve? Nemám s tím zkušenosti

agneska7
3. únor 2020

Zajdi si buď jako samoplatce nebo na gyndu na krev divím se že ji nebraly automaticky a jestli dobře chápu máš bolesti a krvacis ?

jaspie23
autor
3. únor 2020

@agneska7 bolesti jsem měla až teď v noci a opravdu kam se hrabou porodní, to sem lezla skoro po čtyřech. Právě že nekrvacim, jen jsem ráno trochu spinila, krev jen když jdu na WC, tak je něco málo na toaletaku, jinak nic. Krvácení jsem měla jen toho 24.1.po tom agolutinu, ale jen světla krev bez sliznice

teodorek
3. únor 2020

@jaspie23 ahoj,já podobne....jak si dopadla?ja skoro žádné hcg z krve,MUDr dneska ráz dva hotovy,ze tehu nevidi,ze sliznice ok a ze za týden dostanu menstruaci.tak jsem byla v soku,přitom teprve 8.den po sexu...to snad není vidět ještě nikde.Tak jsem magor,ze si je tak jistý po takové době?

jaspie23
autor
3. únor 2020

@teodorek ahoj, co zkusit jiného dr? Z utz to jde poznat až tak v šestém týdnu a dle mých zkušeností já krvi nevěřím. U obou těhotenství jsem měla v pátém týdnu pozitivní test a krev negativní, na utz nic, že těhotná nejsem o 14dni později mi řekl doktor že jsem v sedmém týdnu. Měla jsem takto dvě těhotenství. Před hodinou jsem volala do jiné nemocnice a tam se zhrozili, že přes pozitivní test mi pichli agolutin a že pokud mám možnost ať hned přijedu, že je někde něco špatně. Tak teď čekám až na mě přijde řada

teodorek
3. únor 2020

@jaspie23 moc Ti držím palce a dej hned vědět,budu na Tebe myslet.Jsem z malého města,tak hned tak rychle změnu dr..tak rychle to nepujde.já si intuitivně myslím,ze tehu jsem...protože dvě děti už mám,ale počkám ještě.

elennka
3. únor 2020

ahoj, nezdá se mě ta sliznice, ty 3mm jsou opravdu na těhu v děloze málo, 3mm je pomenstruační výška sliznice, když to dostaneš tak počítám spíše 14 dní, než naroste sliznice. Nebyla na vaječníku cysta? některé druhy mohou výjimečně způsobovat pozitivní těhotenské testy. Jinak jak psaly holky určitě nechat odebrat HCG, a případně opět pohotovost, kdyby břicho opět bolelo.

jaspie23
autor
3. únor 2020

@elennka no mě zaráží první sliznice 11mm,pozitivni test, podán agolutin, poté jeden den krvácení, týden na to třikrát pozitivní test a o dva dny déle sliznice 3mm.uz jsem na pohotovosti, že prý mi ten agolutin vube. Neměli píchat, tak čekám co mi řeknou

jaspie23
autor
3. únor 2020

@teodorek díky moc.no myslím, že tím jak mi pichli ten agolutin, tak to podelali, protože mi rovnou do telefonu řekla, že v tom případě je někde něco špatně a ať hned jedu. Zatím pořád čekám. Tak držím palce a počkej třeba 14dni co ti ukáže test apod. Já po posledních dvou zkušenostech moc doktorů nevěřím. Když jsem čekala malou, tak v pátým týdnu krev negativní, utz nic a napsala mi norhetisteron nebo jak se to píše.v pribalovem letáku jasně napsáno, že se nesmí použít v těhotenství. Pořád mi něco říkalo, že těhotná jsem, tak jsem je ani nezačal brát a 14dni na to mi jiný dr. Řekl že jsem v sedmém týdnu. Kdybych ho tenkrát vzala, tak bych potratila. Takže od té doby jsem k doktulorum ohledně toho opatrná

elennka
3. únor 2020

@jaspie23 agolutinem se nic nezkazí, pokud je těhu, tak podpoří, pokud není, naroste sliznice a je menstruace ze spádu (prostě jak naroste sliznice tak jak má, tak odkrvácí).
A nespletli se při prvním UZV s výškou sliznice, je to prostě divné. Kdyby byla 11 mm, měla by si poměrně hodně silnou MS a ne jednodenní špinění.

jaspie23
autor
3. únor 2020

@elennka no právě jsem i všude četla, že to uškodit nemůže a v druhé nemocnici se zdesili, když jsem tam volala. No sama doktorka mi řekla, že mám hodně vysokou sliznici, tak snad se nespletla, ale je to celý nějaký divný. Kort když jsem měla dnes takové bolesti, že porodní proti tomu nic nejsou a bylo mi řečeno, že je to normální a na bolest ať si vezmu Paralen

elennka
3. únor 2020

@jaspie23 jsem zdravotník a i sama jako pacient mám s agolutinem zkušenosti (sice nepovedené těhu).. agolutin je progesteron, který těhu podporuje.
Doporučovala bych, pokud stále bude bolest břicho, tak znovu gyndu - nenechat se odmítnout, případně i konzultaci na chirdě, odkud bolesti pochází...

jaspie23
autor
3. únor 2020

@elennka no čekám na pohotovosti co mi řeknou. Je tu dost lidí a jen jeden doktor, tak to jde pomalu. No mě právě zarazilo to, že se zhrozili s tím agolutinem, protože dr. V jiné nemocnici mi řekla, že to nemůže ublížit a pokud jsem tak to těhotenství jen podpoří. No už si přijdu jak blbec

vendelinka08
3. únor 2020

@jaspie23 tak hlavně ať tě pořádně vyšetří, přijde mi že tě docela odbyli. Pokud máš testy pozitivní a ani ti nikdo nevezme krev je úplně na hlavu. Ach jo...

pro89
3. únor 2020

@jaspie23 přijde mi to divny a docela nezodpovědný. Pokud mate pozitivní testy , nenaberou krev a vyloučí těhotenství ? Neřekla bych , ze je to správný přístup .. jak jste dopadla v jiné nemocnici ?

jaspie23
autor
3. únor 2020

@pro89 vzali mi krev toho 11.1. Nejake hcg tam bylo, ale asi málo a řekli mi že to je negativní. To mi ale řekli i u obou děti a byla jsem v pátém týdnu, takže myslím, že to bylo brzy. Ale pak jsem byla u svého dr. Ten krev nebral, včera v nemocnici také ne a v té druhé zatím čekám, za chvíli by na mě měla přijít řada

sudylichozrout
3. únor 2020

@jaspie23 tak dej pak urcite echo. Drzim palce.

jaspie23
autor
3. únor 2020

Tak už jsem doma a bohužel z toho nic pravděpodobně nebude. Test moči vyšel negativní, na utz nic vidět nejde. Krev vše v pořádku, jen málo krevních destiček o tom ale vím jsem pod kontrolou hematologa, hcg 10,kdy mi pan doktor řekl, že tento výsledek berou jako negativní, že mohlo jít nebo může jít o mikroskopické těhotenství,ale spíše že šlo. Dle krve, když dělal utz to vypadá opravdu na menstruační krev a bolesti jsou od toho, jak jsem měla poslední MS na konci října, pak jen špinění, ještě jsem k tomu po operaci děložního čípku, tak je prostě problém aby ta krev přes branku normálně odešla, protože je úzká a tím jak se to snaží vytlačit, tak to způsobuje bolesti. Jinak si mám odpocitat od teď 28dni, zda to dostanu a kdybych do týdne nepřestala krvácet, tak okamžitě přijít. Prostě úplně jiný přístup, pan doktor uzasnej, vše vysvětlil i na utz vysvětloval co je co. No a holt se musíme s tatínkem snažit dál aby tam ten malý jezisek byl. Jinak všem mockrát děkuji za názory.

sudylichozrout
3. únor 2020

@jaspie23 Tak hlavne, ze to neni to mimodelozni tehotenstvi, toho jsem se bala. Drzim palce, at jsi co nejdrive fit a at se vam brzy zadari 🙂

jaspie23
autor
4. únor 2020

@sudylichozrout mockrát děkuji. No já se toho právě taky bála, moje mamca kdysi taky měla mimodelozni a stejné bolesti jak popisuju, tak jsem z toho měla strach. Hlavně co jsem byla v té předešlé nemocnici, tak tam ultrazvuk šup, šup a hotovo, kdežto tady pan doktor kontroloval opravdu vše, vše měřil apod a taky ten ultrazvuk trval podstatně déle a i když řekl, že je to čisté, chtěl nabrat krev,kde nějaké to hcg bylo. No jako přiznám se, že kdyby vyšlo i toto, tak mě z toho asi trefí, protože, když se objevil pozitivní test, tak jsme měli hroznou radost a v neděli velké zklamání, že nic. Já bulela jak želva a dnes zase toto. Že buď to bylo, nebo je, ale myslím, že kvůli tomu špinění apod to nebude. Ale dr. Že kdyby něco, tak hned přijet. No Budem se snazilkovat dál. Ale co vím jistě, že v té předešlé nemocnici už mě nikdy nikdo neuvidí

teodorek
4. únor 2020

@jaspie23 dobre rano,hlavně,ze udělali důkladnou kontrolu a si v pořádku.Myslela jsem na Tebe.Ale v podstatě budeš taky čekat,ze?

jaspie23
autor
4. únor 2020

@teodorek taky přeju dobré ráno, jo přesně tak, opravdu zkontrolovali vše co se dalo, žádný honem honem. Jojo budu čekat, ale myslím že to teď nevyšlo, ale podstatné, že jinak je vše v pořádku a nikde není problém. Každopádně pro jistotu zajdu někam zítra na krev a uvidíme pokud se zvedne hcg tak to vyšlo, pokud ne, tak se to bohužel neudrželo, protože čekat 28dni abych věděla co a jak je hrozně dlouho. Takhle budu vědět hned.

jaspie23
autor
5. únor 2020

@teodorek ahojky, tak jsem byla na krvi a hcg bohužel kleslo, ale proč k tomu došlo už mi nikdo nepovi

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru