Ahojky snažilky, těhule,
mám osmiměsíčního klučinu po umělku (IVF) - důvod, proč to nešlo přirozeně, nezjištěn (ale po alergii na sperma se nepátralo, repesktive doporučovali inseminaci, kde by se případná alergie řešila, ale my chtěli rovnou po dvou letech snažení větší šanci a to IVF). Teď to po porodu nějaký ten měsíc zkoušíme, ale vždycky mi to přijde jako marná šance a naděje nulová. Mé dny pokaždé přišly, po porodu se cyklus dal na 35.-36.den. Teď čekám už týden a nic. Žádné špinění nic. Poslední tři dny mi je na zvracení, jsem unavená, v žaludku/střevech to tak divně mře, ale vše ok. Je pravda, že jsem taková zřejmě vyčerpaná, nevím. Samozřejmě v noci ještě 2-3x kojím. Kdybych mohla těhu příznaky srovnat, ale já nemám s čím....při IVF jsem měla hyperstimulační syndrom, takže nic moc a příznaky jsem v rámci syndromu nevnímala, ten jsem protrpěla. Test bych si udělala, ale mám strach, že tam dvě čárky nebudou a budu zas zklamaná, že jsem si dávala opět nějakou další naději. Je pravda, že kolem 15.dne cyklu mi bolel podbřišek, cca. 3 dny - vypadalo to na ovulaci. Dva dny před proběhl styk. Achjo...máte nějaká žena nějaké podobné zkušenosti?
Přesně... Třeba budeš prijemne překvapena 🙂) pak napis, jak to dopadlo 🙂
před IVF jsem si dělala tolik testů...čekala na II a marně....bylo to vždycky strašný! většinou jsem po tom testu své dny i dostala....pro tělo asi psychologická hra, ale šílená hra. Takovýho zklamání, obulení! Achjo! Dalšího prcka bychom moc rádi, kdybych mohla určit těhu podle příznaků, tak dle mého těhotná jsem, ale myslím si, že opět psychologická hra...i když, teď nám o nic nejde, říkali jsme si s manželem, že kdyžtak po létě zajdem na transfer zmraženého embrya, které máme jen jedno a pak kdyžtak znovu IVF. Přirozené těhu by bylo zázrak a překrásné! To, že je mi na zvracení téměř celý den a to už asi 3 dny v kuse je divný. Spíš co se s mým tělem děje, pokud by opravdu II nebyly ☹ achjo. Zkrátka do testu se mi vůbec nece ☹ přemýšlet, jestli jsem neměla testovat o pár dní později, ráno anebo odpolko.....achjoooooooooo! kdyby se našla aspoň nějaká duše, která zažila něco podobného....otěhotnila po IVF také přirozeně....
Ale moc děkuji za podporu!
@joslin já jsem po dvou neúspěšných IVF a diagnóze neplodnosti otěhotněla přirozeně třikrát 🙂
pamatuju si to jako včera, měli jsme týden před další návštěvou CAR a MS nikde, tak dlouho mi ještě v životě nemeškala, taky jsem si nechtěla udělat test hned, ale manžel naléhal a naléhal. Udělala jsem si ho cca 20. den po ovulaci odpoledne, byly tam dálnice! Držím palce!
diagnóza neplodnost se se mnou táhne taky - je super....hlavně, že důvod nenalezen, takže je to děs! Takže se to povedlo přirozeně hned 3x? tak to je úžasný!!!!! moc gratuluju! kéž by to tad dopadlo dobře i u mně
Tak dneska mi to nedalo, ženy 😀 v noci mi bylo děsně, tak ráno jsem zkusila test, který jsem schovávala ještě na dobu IVF. Když tam skočily dvě čárky nemohla jsem uvěřit. Může být test falešný? Manžel tomu nemohl uvěřit, každopádně se chystáme ještě dneska koupit další testy a ozkoušet to. Opravdu nevěřícně zírám, ale vysvětluje to ty nevolnosti a pocit malátnosti, vyčerpanosti, atd. Příkládám fotku testu 🙂 prostě tomu nevěřím
Supeeer 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@joslin gratuluju!! krásné. 😉
To je nádhera 🙂 ...to si přeje káždá :( ..🙂 ...
moc děkuji 🙂 nějak tomu ještě nemůžu uvěřit....doufám, že to není apríl testu... dva roky snažení, poté IVF - zadařil se nám prcek a teď mu je 8 měsíců a klapne to přirozeně? Musím se probrat a pak až uvěřím 😀 chichi. Snad bude vše ok
@joslin to jsou krásný čárky 🙂 .muzu se zeptat kolikaty transfer ti vysel u syna?
@tehulka1167 moc děkuju za podporu 🙂 snad se čárky nemýlí 🙂 jinak nám vyšlo v prosinci 2014 u Apolináře hned první IVF....(inseminaci jsme odmítli)....po IVF jsme v rámci transferu nechali zavést dvě embrya - i přes riziko /měla jsem hyperstimulační syndrom, nakonec mi manžel ještě asi do 14.tt píchal injekce do břicha a pak do nohy na ředění krve/....uchytilo se jen jedno embryo a je z něj náš Kryštůfek 🙂 jen na to, kolik bylo oplodněných vajíček nám zbylo jen jedno na zamražení a nikdo nedokázal říci proč.... důvod neplodnosti nezjištěn, teď v dubnu jsem dokonce volala k Apolináři, jak funguje transfer z mrazáku a chtěli jsme to zkusit teď - ale díky kojení jsme to s manželem radši posunuli až po létu, chystáme se v červenci k moři i s prckem, mno a ono to teď zázračně vyšlo....nevěřím tomu...uvěřím, až u mudr. na utz 🙂
@joslin Já jsem ted v pondělí po pátým pokusu a nevím jak dlouho to ještě vydržm ☹ nemám vejcovody jinak ok. teda relativně až na pár drobností.
@tehulka1167 V pondělí jsi byla na punkci anebo už na transferu? co výsledky? Hodně jsem o tomhle vyčetla, když jsem do IVF šla....většinou se pak po neúspěchu doporučuje genetika, zjišťují se konkrétní příčiny a důvody - imunologie atd.....ale po 5 IVF už bys to měla mít otestováno, či? co třeba vyzkoušet jiný CAR? záleží také na protokolech a množství dávek - které ovlivní tvorbu vajíček, ale v den punkce musí být vajíčka dostatečně zralá. Pak embryologové zkoumají vývoj embryí a po konkrétních dnech řeknou, že jsou embrya připravena k transferu. Právě hyperstimulační syndrom dopomáhá k lepšímu uchycení a po transferu ti musí ještě dát čípky, aby se těhu udrželo. Vejcovody nemají na otěhotnění přes IVF vliv. Ono se zadaří! neztrácej hlavu....já sama vím, jaké to bylo hrozný období...všichni říkali, nemyslete na to, sexujte a nemyslete na to, u Apolináře chodili hned vedle CAR těhulky na monitory, jednou jsem zažila i rodící ženu, bylo to stresující ...člověk tím žije, moc si přeje miminko! pro normální ženský je to nepochopitelný! Nejhorší je, těch peněz, co to stojí ☹ ale pro mimčo cokoliv - peníze nejsou všechno.
@joslin Vajíčka teda embrya máme krásný vždycky. Rozmražovaní vydržely všechny krásně. V pondělí jsem byla na transeru. Imunologie tam jsou trošku horší výsledky,ale ne moc. Beru na to léky od unora. Tak já už nevím...spermio taky dobrý.. Ted mám 2 IVF za sebou a prvn Ket z toho nyní. Jinak genetiku a nic dalšího nám nedělali. Můj doktor tvrdí,že jsem zdravá.funguje dobře co se týká cyklu,vše na jedničku. Ale imunologii jsem si nechala udělat za jeho zády i hematologii.Protože mě tam nechtěl poslat a ty peníze jsou fakt velkej byznys...
@joslin moc gratuluju ja tenhle prijemny sok znam. syna mam z IVF duvodem je moje nepratelske prostredi ale i manzelova morfologie, no a kdyz mel syn rok tak jsme si rekli ze se pro jednou nic nestane kdyz se nebudem chranit ze stejne to prirozene nejde, no a ten jeden pokus ma uz 2,5 roku a spokojene vedle me ted spinka. ja zjistila tehotenstvi az v 8tt az kdyz my zacali silne nevolnosti, protoze sem mela nepravidelny cyklus tak me to ani driv nenapadlo, ale bylo mi blbe a do toho chripka tak sem si udelala test jen tak, abych mela jistotu ze muzu brat prasky.
pockejte jakou zazijete sradnu az to budete rikat rodine pokud teda rodina vedela o vasich problemech. nasi si mysleli ze si z nich delam srandu a trvalo dva dny nez tomu uverili a tchyne jenom koktala jak jako je to mozny jak jste to udelali, tak ji manzel zacal vykladat nooo to takhle jednou nebylo nic v televizi, byla nuda a nam se nechtelo do vedlejsi mistnosti pro kondom 😀 😀
@tehulka1167 jej, tak to nesmutni...už jsem se lekla, že jsi po 5.IVF a ty máš 2.IVF a 1.KET...to ti vyjde,...nezoufej!!!! důležité je, že embrya jsou ok 🙂 a riskla jsi transfer 2.embryí? nám to přišlo jako větší šance, uchytilo se tedy jedno, ale tělo ví, co dělá 😉 a bereš kyselinu listovou bo nějaké vitamíny pro snažilky/těhu? to dělá taky hodně!
@tulikiss moje rodina ví o IVF, ale manželova neví nic - byli jsme i rozhádaní, nesedla jsem si s tchýní - spíš jsem jí vzala prvorozeného syna.....já jen doufám, že doktor těhu potvrdí a bude vše v pořádku, hlavně nechci mimoděložní těhu či jiné komplikace, bych se asi jinak zbláznila.....doktor dnes neordinuje, až zítra se mu musím pokusit dovolat a objednat se a doufám, že mi dá termín co nejdříve, jinak nervy zešílím...a to jsem se k němu objednávala v březnu a termín jsem dostala až na začátek června..to ze mě budou mít radost 😀 chichi
@joslin Z 1 IVF jsem měla biochemický těhu. Pak Ket 2 embryí a nic. Pak další Ket zase po 2 embryii a uase biochemko. No a ted v březnu 2 IVF jedno embyro a nic. A ted po Ketu a čekám. Ale už propadám tomu,že to zase nedopadlo. Dneska mám takovej den...
@joslin u nas to bylo tak ze nasi to vedeli od zacatku a podporovali me pri IVF, dokonce byl manzel zrovna tyden na sluzebce kdyz sem sla na potvrzujici UTZ tak me tam vezli nasi.. tchanovci se to dozvedeli co jak bylo az kdyz uz sem byla ve 12tt a nikdy se na to radsi moc neptaly, ne ze by jim to vadilo ale asi se bali zeptat a prislo jim to moc osobni.
ale ja o tom vzdy otevrene mluvim, nikde to netajim a az syn bude vetsi tak mu to reknu. nemam rada takove to tabu ze je z umelyho, cim vic se takove vec taji a dela se z ni tabu tim vic pak to dite muze mit pocit ze je jine a ze je to neco spatneho. i kdyz i v dnesni dobe jsem se setkala s nazorem ze je to nemoralni a spatne a takove deti by se nemeli rodit.
@tehulka1167 to mi přijde dosti divný....a dávali ti ty čípky na lepší uchycení a následné udržení těhu? mají se dát před transferem a pak brát po transferu do druhého trimestru nejlíp..... Jinak já po embryotransferu čekala 10 dní a pak jsem to testla a byl tam opravdu slabý proužek na testu. S carem jsem byla v kontaktu, ale krev, kterou mi odebírali kvůli hodnotě hcg, ztratily...respektive výsledky ztratily, ale výsledky, které se odebíraly z jedné várky na srážlivost atd. ty byly - bylo to hrozné dlouhé čekání. Pak jsme šli do CAR na utz a tam řekli, že zatím nic vidět není, ale že to vypadá nadějně. Pak jsme šli po týdnu na další utz a už tam byl jeden prďola...druhý se neuchytil a bylo mi toho strašně líto ☹ jsem si říkala, kam to zmizelo. Hcg pak už jen stoupalo a přebral si mě gyndař. Ze všech dalších utz, screeningů jsem měla děsný strach, aby prcek byl v pořádku - zdravý. Myslím, že pokud jsi na KET byla v pondělí, testovat bys mohla až koncem příštího týdne, ale čárka může být opravdu slaboulinká 🙂 věř tomu! hlavně nepropadej depresím!
@joslin Utrogestan beru od ovulace. Kam jsi chodila do Car?
@tulikiss Kryštofa beru po IVF jako náš zázrak a poklad a jestli se povede teď to druhé přirozeně - bude to pro nás totéž 🙂 každopádně tchýni o tom říkat nikdy nechci. Moje rodina má Štófiho nadevše ráda...protože všichni vědí, čím vším jsme si prošli.... a umělé oplodnění je to nejlepší, co se dá v dnešní době pro páry, kterým se prckové nedaří, udělat...jen ta cena je šílená, ale na druhou stranu jsem slyšela, že v jiných zemích to bývá dražší a právě do ČR jezdí spousta žen, aby zde IVF podstoupily...ale zas srovnání platů tu a v cizině je trošku jiné 🙂 cena IVF se vším všudy je dle mého vysoká! Jsem ráda za Apolináře, protože vím, že jim jde o výsledky a né peníze! A jinak o IVF se snažím taky se všemi bavit, v dnešní době je to dle mě normální věc...jen tedy manželova rodina nic 😀
@tehulka1167 Praha - Apolinář 🙂 nejde jim o peníze, ale o výsledek 🙂 i když se tam taky platí částky za všelicos, ale co jsem zaslechla, tak např. KET stojí 3.000,- a jinde i 7.000,-, takže tak...při 1.IVF jsme si zaplatili delší kultivaci a ještě vstříknutí spermií do vajíčka... Jen někteří doktoři nebývají příjemní, ale ke konci byli při IVF všichni super!
@joslin tyhle všechny věci jsme taky si nechali udělat. Říkám embrya krásný,ale ....já už nevím
@joslin já jezdím do Prahy do Pronatalu.
@tehulka1167 ale víš...prcek za ten boj stojí a ty mysli, pozitivně!!!!!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@joslin stejně ti nezbyde než si udělat test, počítej s tím, že bude sněhobílý a pokud náhodou ne, tak to bude super! 🙂