Lze otěhotnět cca dva dny po MS?

maggieeee
6. bře 2021

Ahoj. Měla jsem sex se vším všudy cca dva dny po MS. Byla jsem si jistá, že se nic nemůže stát a navíc síla okamžiku. Stále si myslím, že je to nesmysl, ale mám obavu. Jen mě zajímají zkušenosti v tomhle směru. Jsem blbá a brala jsem to podle všeobecných pravidel plodných dnů. Teď se asi moc pozoruju, ale nepřijde mi, že bych (podle hlenu) měla teď ovulaci, jak to vychází. Děkuju.

klokanka31
6. bře 2021

@maggieeee Tak proč sis nenechala napsat prášek po když se bojíš?

maggieeee
autor
6. bře 2021

@klokanka31 viz výše.. Jsem blbá.

klokanka31
6. bře 2021

@maggieeee Si myslím že by to byla velká náhoda...

jajulin
6. bře 2021

@maggieeee Otázka je, kolik dní jsi měla ms, tedy kolikátý den cyklu k sexu došlo. Podle všeobecných pravidel je spolehlivě neplodných jen prvních 5 dní cyklu - tzn. doba, kdy u většiny ms ještě probíhá.

maggieeee
autor
6. bře 2021

@jajulin děkuju... sedmý den no. Postavila bych se tomu čelem, to je jasný. Myslím, že by to byla náhoda jak blázen.

madbetka
6. bře 2021

Jak máš dlouhé cykly?
Jinak ano, je to možné. Spermie mohou počkat na ovulaci až 5 dní (výjimečně, ale ano; naše nejstarší dcera je ze styku 4 dny před ovulací). Takže teoreticky - při cyklu 28 dní, když by luteální fáze byla 16 dní, ovulace tedy 12DC, spermie by počkaly...jo, jde to. Při kratším cyklu je pravděpodobnost větší, při delším menší.
Ta šance není nijak velká, byla by to souhra několika náhod, ale rozhodně to není nemožné.
Tak držím palce, ať to dopadne tak, jak si přeješ 🙂

maggieeee
autor
6. bře 2021

@madbetka Moc děkuju za zprávu. Většinou 27 / 28 dní. Celkem pravidelné. Byla jsem naprosto v klidu, než mi můj spoluviník nasadil brouka do hlavy... no a pak Google a zjištění, že ovulace může být klidně hned po MS apod. Vlastně nevím, jak to s ovulací mám... no, uvidím. Kdyby ano, na potrat bych určitě nešla. Nějak bych to zvládla.

klokanka31
6. bře 2021

@maggieeee To je super že by ses miminka nevzdala 👍

madbetka
6. bře 2021

@maggieeee No, nezbývá, než čekat, nemožné to opravdu není. U cyklu 28 dní je ovulace někdy v rozmezí 12-18DC. Partner by musel mít super kvalitní spermie, aby do toho 12DC vydržely...
Ale věřím, že to dopadne, jak má 🙂

maggieeee
autor
6. bře 2021

@madbetka Jooo. Nějak to dopadne. 🙂 Děkuju holky. Cítím se líp. I kdyby, aspoň mi došlo, že bych si mimčo jednou přála a holt by se to stalo takhle. Jen bych na to byla sama, ale jsem silná holka, zvládla bych to.

lotosek
6. bře 2021

Já už jsem měla ovulaci i 10DC, takže to by klidně klaplo. 😉

maggieeee
autor
6. bře 2021

@lotosek To je přesně ono. Díky za vlastní osobní zkušenost. Člověk nikdy nemá spoléhat na nějakou kalkulačku na netu a zavedené řeči, že po MS se nic nestane apod. Stále věřím, že šance je minimální, ale když ne, budu mamka, no.

vikinkav
6. bře 2021

Šance je minimální, ale já takhle poprvé otěhotněla :D údajně zaručeně neplodné dny, podle aplikace pravděpodobnost 2% 🙂

maggieeee
autor
6. bře 2021

@vikinkav 🙈😂😂😂 No, cítím se, ve svém věku, jako blbka.

maggieeee
autor
6. bře 2021

@vikinkav Spíš mě znervózňuje divná bolest v podbřišku + citlivá prsa. Myslela jsem si, že mám právě ovulaci, což by podle tý blbý kalkulačky cca vycházelo, ale ten hlen nikde. Moc to už celkově sleduju. Nějak to dopadne. Aspoň jsem se poučila a hodně věcí mi zároveň došlo, no.

vikinkav
6. bře 2021

@maggieeee hele uvidis, je hodne pravdepodobny ze si to jen namlouvas 🙂 u nas to byla sranda, chteli jsme mimco ale az casem a ze nejdriv zacneme v ty neplodny dny bez antikoncepce no a bum hned prvni mesic. Me to ani nenapadlo ze jsem tehotna, vzdyt ta aplikace rikala ze to neni prakticky mozny, az pak zacaly nevolnosti a kolegyne v praci mi rika, jestli nejsem v tom :D ale nakonec jsme byli radi, proste to tak melo byt 🙂

maggieeee
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
journals
6. bře 2021

Mozne to je. Jeden takovy dukaz ted spinka vedle me...

mishka87
6. bře 2021

No asi takhle. Kamarádka otěhotněla opravdu chvíli po MS a z toho mám teď 13 letou dceru. Samozřejmě to nečekala, ale v té době měla dost nepravidelnou MS. Přišla na těhotenství až ve 12tt, protože vynechané MS nepřikládala moc velkou váhu.

maggieeee
autor
7. bře 2021

@journals udelala jsem si raději test a je negativní. Sex byl 25.2. Raději si to ještě ověřím, ale bude to ok.
Jinak - gratuluji ke krásné náhodě! 🙂 měli by na to však být dva. 🙏

journals
7. bře 2021

@maggieeee Ta gratulace je mířená na mě? O náhodu rozhodně nešlo a už vůbec ne o náhodnou. Dítě jsme si s manželem přáli

maggieeee
autor
23. bře 2021

@journals Omlouvám se, odpovědi jsem si nevšimla. Asi jsem to tehdy špatně pochopila. Moc vám to přeji. 🙂 Já dnes meškám pátý den MS, ale testy mám stále negativní. Zítra jdu raději na vyšetření. Pustila jsem to z hlavy a teď vážně netuším, co se děje. Uvidím zítra.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru