Kdy by měl být test pozitivní?

yoli
17. dub 2023

Ahoj holky,
Mozna zbytecne plasim, pokud to tak ale je, tak to rada uslysim.😅 Byla jsem tehotna 2x a pokazde potratila v prvnim trimestru. Poprve tesne pred prvni navstevou lekare, takze se nevi nic a pak kdyz jsem otehotnela znova, tak se plod nevyvijel a nekde kolem 10.tydne odesel sam.
Mam delsi a nepravidelne cykly, ovulacni test byl pozitivni 30.03.2023. Poprve jsem malinky naznak ducha na tt videla az 14.04., coz je po 15 dnech…a muj dotaz zni. Neroste mi to hcg nejak pomalu? Casto tu ctu, ze holky mely pozitivni testy uz 11dnu od pozitivniho ovulacniho testu.
Prikladam fotku tehotenskych testu za 14.-16.04
Mam po predchozich zkusenostech hrozny strach a rada bych slysela neco pozitivniho- ze treba nekdo mel taky takhle pomaly nabeh na testech a vse dobre dopadlo. Mam pocit, ze je to vsechno zas hrozne pomale a ze to opet znaci, ze z toho nic nebude. 😔

fany122e
17. dub 2023

@yoli Ovulace může nastat i 48 hodin po pozitivním ovulačním testu (což byl i můj případ). Test ti sílí - když to srovnáš obden, tak úplně krásně a to je nejdůležitější 😊. Ale i s dálnicemi ti v prvním trimestru nikdo nic nezaručí. Já jsem se uklidnila tím , že jsem šla od dva dny na krev a pak po týdnu, když jsem viděla, že hcg krásně roste 🙂. Držím moc palce a věřím, že teď už bude vše ok 🍀🍀🍀🍀💪🏼

bobo3
17. dub 2023

@yoli mám to veľmi podobné. Ja som mala ovu 31.3. a testy vyšli takto. 15.4 v krvi 34 HCG. Dnes ( v deň očakávanej ms) v krvi hcg 178. Testy z lekárne DR Max. Dnes mi dr kázala kludovy režim a užívať progesterón až do ultrazvuku 28.4. potom dostanem ďalšie inštrukcie. Treba myslieť pozitívne. Po tých potratoch by som sa informovala či sa nedá predpísať utrogestan. Držím palce 🙂

pajusz
17. dub 2023

Testy mi teď s malou taky moc nesilili. Dokonce jsem měla víc jak týden pořád 2-3 na Digital, takže stres jak prase že je to neprosperujici, a presne týden na to u dr dle ms 6+5 dle utz prý 7+0 a srdíčko tukalo. Na plastových tyčinkach jsem vždy viděla větší progres než na papirkach, ptz toho obecně logicky víc nasajou. A že jsem nechtěla lovit duchy tak jsem si řekla že to vyřeším digitalem, no a plasila jsem stejně. Jedinyco mě napada jestli chceš se uklidnit je jít opakovaně na odběr krve. Třeba od 2-3 dny, to uvidíš jak hcg stoupá. Ale jestli je vše ok stejně zjistíš až u dr. Držím palce🍀🍀🍀

yoli
autor
17. dub 2023

@fany122e dekuju za uklidneni 😊 mas pravdu, ze dalnice ti nic nezarucuje…to je tak, kdyz se clovek furt porovnava s okolim, protoze se boji 🙈 kam jsi prosim chodila na krev? K praktikovi? Nebo nekam do nejaky laboratore co byla blizko? A tam muzes prijit jen tak nebo se predem ohlasis? Vubec nic o tom nevim 😅🙈

yoli
autor
17. dub 2023

@bobo3 moc dekuju za porovnani, mas to krasny ☺️ na ten utrogestan se chci prave taky zeptat, proto budu dnes odpo volat dr., tak uvidim co mi doporuci. ☺️

yoli
autor
17. dub 2023

@pajusz ahoj, moc dekuju za sdileni zkusenosti. Holcicka te trochu potrapila, ale hlavne ze je tam a v poradku ❤️ zeptam se stejne jako slecny nad tebou, kam chodite na tu krev? Normalne do laboratore? A hlasis se nejak predem? ☺️

pajusz
17. dub 2023

@yoli ráno brzy do laborky bez ohlášení, bez zadanky, jako samoplatce. Jediné co tak si to prostě vycekat, jinak netřeba nic. Cena kolem 300kc.

yoli
autor
17. dub 2023

@bobo3 tak ja mam kontrolu az 04.05. a utrogestan pry budeme resit az na kontrole

pajusz
17. dub 2023

@yoli neboj bude to dobré, držíme palce 🍀 kup si třeba testy v DM, ty intime ty se krásně vybarvují. Za mě nejhorší byl dr max🤦‍♀️

pro89
17. dub 2023

@yoli nejsou to testy z Dr. Maxe ? Ty mají málo barviva a proto vypada “slabe” . Já měla na testu o dost silnější než a na Maci slabšího ducha než ty 😉

lencaa11
17. dub 2023

@yoli mohla bejt ovulace úplně jinak proto TT jde pomali

yoli
autor
17. dub 2023

@pajusz ano, je to dr max. Mela jsem s nim z predchozich tehotenstvi dobre zkusenosti. Zkusim koupit jiny, treba ten z DM, jak pises ☺️

yoli
autor
17. dub 2023

@pro89 no zkusim jiny a uvidim ☺️ zitra koupim a dam vedet 🙂

yoli
autor
17. dub 2023

@lencaa11 urcite mohla byt o nejaky den pozdeji. Vyslo mi na ovulacnich testech asi 2 dny za sebou (30.03. a 31.03.) stejne silna carka jako kontrolni. Ale i tak, je to rozdil jen jednoho dne, tak nevim. Dalsi dny uz ovulacni testy pozitivni nebyly. 🙈

yoli
autor
17. dub 2023

Jinak holky delala jsem si dneska po prichodu domu test a cekala jsem jak bude vypadat po zaschnuti a je vyrazneji silnejsi 🥳

lencaa11
17. dub 2023

@yoli je pěkný zbytečně se nestresovat ☘️☘️👏💜

pro89
17. dub 2023

@yoli za mě už mas krásný silné čárky 👍

fany122e
17. dub 2023

@yoli ja jsem si koupila na netu poukaz a pak sla rovnou do labiny… a za me intime vubec, na testech jinych dalnice (dr max, mama test - ten byl nejvic, livsane, facelle, easy@home i clearblue), intime az o 6 dni pozdeji… mozna najdu i fotku srovnavaci

fany122e
17. dub 2023

jo, magorila jsem, krev me pak krasne zklidnila 😁

pajusz
17. dub 2023

@yoli je silnější. To bude na dobré cestě 🍀🍀🍀

bobo3
17. dub 2023

@yoli Ak kontrola 4.5. tak kvázi až keď by mohlo byť počuť srdiečko, utrogestan sa užíva väčšinou prvých 10-12 týždňov,potom už málokedy. Je lepšie ho doplniť na začiatku a podporiť výstrelky aby sa lepšie uhniezdilo ako až potom.

yoli
autor
17. dub 2023

@fany122e wow, to je hezka sbirka 🙂 a ktery je ktery? Ten zeleny je ten intime?
Kdyz koukam na ty datumu, tak tim padem ty jsi ted ve druhym trimestru, ze? 😊 moc gratulujuu, vzpominam, ze jsi mi reagovala na nejaky prispevek pri tom mym predchozim nevydarenym tehotenstvi. Je skvele, ze se vam zadarilo 🥰

yoli
autor
17. dub 2023

@bobo3 no tak ja nevim, myslis ze ma smysl si ted ten utrogestan zkusit zajistit? Jinak ja jsem ted podle ovulace 4+4tt(aspon podle aplikace), tou dobou budu v 7tt

yoli
autor
17. dub 2023

@pajusz @pro89 @lencaa11 dekuju holky ☺️ do tretice vseho dobreho, ne? 🙂

bobo3
18. dub 2023

@yoli ja by som to skúsila si ho vyprať skôr. V centre asistovanej reprodukcie to dávajú a hádam vedia čo robia. Užívam ho už od 2. Dňa po ovulacii jednu tabletu denne pred spaním.

felis
18. dub 2023

@bobo3 když vidím Tvoje testy, tak si říkám, co jsem to, chtěla za zázrak, když jsem měla ovulaci až 6.4. 😃 tak to můžu být ještě fakt v klidu 😃 jsem po IUI 4.4., 6.4. byla ovulace...

pro89
18. dub 2023

@yoli já to mám taky do třetice a jsem v 16 tt 🙂👍 budu držet palce

fany122e
18. dub 2023

@yoli jj, začala jsem druhy 🙂… zeleny je intime, fialovy mama test, ruzovy livsane a modry dr max… dekuju, snad uz bude vsecko ok 🙂… i u tebe, verim, ze jo, clovek se nesmi srovnavat 🙂

pepickovapavlinka
18. dub 2023

Řekla bych že sílí hezky.Hodila bych se do pohody,užívala si to a pro klid duše zkusila jiný test.Dr Max má opravdu málo barviva.🍀🍀

yoli
autor
18. dub 2023

@bobo3 tak jsem zkusila napsat na gynekologii, jestli by mi ho mohli predepsat. Uvidime, co odpovi. ☺️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru