Já už vážně nevím...

acko5
17. led 2021

Dobrý den,
předem se omlouvám za případnou zmatečnost mého dotazu, ale zkrátka si nevím rady a bohužel ani pořádně nevím, jak svůj problém pořádně formulovat. 🙂
Je mi 20 let, tedy už bych měla mít nějaký ten rozum, proto na začátek radši uvedu, že nechráněný pohlavní styk neprovozuji.
Nicméně jde o to... Do prosince jsem měla ms vždy pravidelnou (cyklus každých cca 30 dní).
Ms v říjnu: 24. - 29. 10.
Ms v listopadu: 25. - 29. 11.
No holt jsem ale koza hloupá, a když jsem si ráno chtěla vzít své léky, které beru každé ráno (ne hormonální antikoncepce, tu ze zdravotních důvodu nyní brát nemohu), přehmátla jsem se a prostě si vzala během předposledního a posledního dne listopadové menstruace Norethisteron, který mám hned vedle svých léků. Ms mi tedy přestala o den či dva dříve (29.11.). Prvního prosince jsem měla chráněný pohlavní styk s přítelem. Všechno proběhlo ok, kondom nepraskl, nic. Jen po jeho vyvrcholení následovala 2 částečná zasunutí, načež jsem reagovala vážně dost příkře (jelikož se vážně bojím otěhotnění - mám před sebou ještě určité studijní a kariérní plány, kterých se nechci vzdát a vím, že bych nebyla stoprocentní matkou, kterou by sis to miminko, které by se mi případně narodilo, zasloužilo) a partnerovi jsem ho v tom šoku málem zlomila. Potom proběhl ještě jeden chráněný pohl. styk (což je pro mě trochu strašák, protože přeci jenom, nějaké sperma ve mně mohlo zůstat a tímto se mohlo jaksi dostat až tam, kde jsem ho rozhodně mít nechtěla).
Nicméně 3. a 4. prosince se opět dostavila menstruace v podobě slabého krvácení.
8. prosince proběhl další pohlavní styk, jenže to nám praskl kondom, takže jsem si hned druhý den zašla do lékárny pro Escapelle. Říkala jsem si sama pro sebe, že do třetice už se snad nic zlého v mém milostném životě nepřihodí, takže jsem se rozhodla být až do další menstruace takovou ne(pannou) Marií. 😀
13. až 15. prosince jsem měla zase menstruaci (tentokrát vážně nechápu, proč tomu tak bylo).
Jelikož mám pravděpodobně rozházený cyklus, tak si netroufám říci, kdy bych to tento měsíc (leden) měla dostat, ale hlodá ve mě nejistota. Už je to více jak měsíc od poslední (ošizené) menstruace, tedy mám zpoždění. Samozřejmě mě jako první napadlo, že je tu pravděpodobnost, že můžu být těhotná. Říkala jsem si, že bude dobré si udělat těhotenský test, protože ten by mi už měl říci, jak na tom jsem, když je to víc než měsíc od posledního styku. 15. 1. jsem si dělala 2 papírové testy (od 2 různých prodejců) a oba vyšly negativní. Trochu se mi ulevilo, ale ne moc. Chápu, že na zpoždění menstruace může mít vliv i stres, který kvůli možnému těhotenství pociťuji + ještě zkouškové atd.
Zítra ráno (18. 1.) si plánuji udělat ještě jeden těhotenský test. Rozhodně zvažuji i návštěvu gynekologa (ten u nás ale ordinuje jenom jeden den v týdnu, takže těžko říci, jestli si na mě udělá čas).
Ještě jednou se omlouvám, že je to až moc dlouhé, možná ne až tak srozumitelné atp. Ale chtěla jsem se Vás všech, co si tuto mou slohovku přečtete, co si o tom myslíte, co byste dělali v na mém místě nebo kdybyste měli nějakou radu a chtěli se o ni podělit, budu moc ráda.

Mějte se moc hezky a děkuji všem za případné odpovědi. 🙂

izzylka
17. led 2021

Přestaň plašit 🙂...těhotenství je dost nepravděpodobné a rozházené to můžeš mít ze stresu i z té tablety po 🙂

elesse
17. led 2021

Bud v klidu, test by to uz ukazal. Spis mas rozhozeny cyklus z tech hormonu, me to postinor taky udelal

acko5
autor
17. led 2021

@izzylka Děkuji. 🙂 Už od mala jsem větší uzlíček nervů, než ne zdrávo. 😅

acko5
autor
17. led 2021

@elesse Taky myslím, ale je zkrátka víc možností, které by to mohly být, proto beru v potaz vše. 🙂 Děkuji

izzylka
17. led 2021

@acko5 jojo, to znám, v některých situacích jsem velkej uzel nervů 🤣 udělej si zítra ještě test, ten bude na 99% negativní a to už by tě mělo uklidnit 🙂

kami2262
17. led 2021

@acko5 zdravím, po pilulce je těhotenství dost nepravděpodobné.... Známá takhle neměla MS tři měsíce po tom, co si vzala po styku (taky jim prasknul kondom) escapelle... A těhotná nebyla, ale teda za testy vyházela během těch tří měsíců nehorázně moc peněz...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru