Bojím se, že jsem těhotná - beru antikoncepci a atb.

katerina12333
5. led 2020

Ahoj, je mi 17 let a již 4 měsíce beru antikoncepci Leverette. Před týdnem jsem měla antibiotika Pencilin ,ale brala jsem je pouze dva dny a měla jsem pohlavní styk. Myslíte ze za dva dny mohly antibiotika snížit ochranu antikoncepce a mohla bych být těhotná?Menstruaci mám až za týden a nevím co s tím.. Těhotná ještě opravdu být nechci😀

aselluska
5. led 2020

Brala jsem antibiotika při HA. Už nevím, jaká to byla, ale v letáku stálo, že ATB snižují účinnosti HA. Zašla jsem si na gyndu, kdy je tedy zase účinnost úplná, a to po další menstruaci. Bylo něco takového napsáno u tvých léků? Na tuto otázku jsi se měla ptát předtím.

katerina12333
autor
5. led 2020

@aselluska Právě ,že u mé HA nikde v letáku nebylo napsáno nic o tom ze by tyto antibiotika snižovali účinnost ,ale zase na internetu jsem četla ,že právě Penicilin by účinnost HA snižovat mohl🙁,ale to až ted. Tak jsem z toho taková zmatená.

klea81
5. led 2020

Mě doktorka uklidnila, že se s tím v životě nesetkala, že by atb snížila účinnost HA. Nepanikarila bych, popř příště kondom.

katerina12333
autor
5. led 2020

@klea81 Dobře, děkuji moc😄

martinatrg
5. led 2020

Tak určitě by bylo rozumné počkat na očekávanou menstruaci. A nebo pokud si nervózní, zkus si koupit tehotensky test. Některé mohou potvrdit těhotenství už po 2 tydnech po pohl. styku

martinatrg
5. led 2020

Ale být tebou, tak se opravdu nebojím 🙂 Jen na to tolik nemysli a buď klidná

katerina12333
autor
6. led 2020

@martinatrg Dobre dekuji😄docela se stresuji tak pravé kvůli tomu se bojím ze menstruaci vůbec nedostanu, tak se snažím nějak uklidnit😅

astyna88
7. led 2020

A to ja se s tim zase setkala. Spoluzacka ma takto syna z vysky. Hlavne,ze pribalak je v kazdem baleni, a kondomy v kazde drogerii....

caverina
7. led 2020

@astyna88 tak chybička se vloudi... Holka snahu se chránit má a jak se zdá pořád je to málo... Já nevím ale někdy mám pocit, že chceme aby ty holky čekaly až do svatební noci🙂

astyna88
7. led 2020

@caverina
😀 staci,kdyz umi cist 😀 vzdyt je to porad dokola a pak se tvrdi,jak otehotnely pres antinu. 😀 hlavne at to dobre dopadne.

Ja brala antinu 7 let,kondomy jako pojistka prave pri nemoci,kdy mi uz bylo lepe 😉

caverina
7. led 2020

@astyna88 jasně ale ber to tak, že je to mlada holka a snahu prostě ma🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru